14-08-2006, 21:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.10.01
|
|
|
לא ניסיתי להתנגח או להטיף מוסר
1. אתה מוזמן לעיין בתקנות לשעת חירום 1945 ובמיוחד בסעיפים 87,88 ו- 97
ציטוט:
איסור פרסום על-ידי הצנזור
87.
(1) הצנזור רשאי לאסור בצו בדרך כלל או במיוחד לפרסם חומר שפרסומו היה עשוי, או עלול להיות עשוי, לפגוע, לדעתו, בהגנתה של ישראל או בשלומו של הציבור או בסדר הציבורי.
(2) כל אדם, המפרסם כל חומר מתוך הפרת צו לפי התקנה הזאת, ובעליו ועורכו של כל פרסום שבו שנתפרסם, והאדם שכתב, הדפיס, צייר או שרטט את החומר, יאשמו בעבירה על התקנות האלה.
פרסומים אסורים
88.
(1) הצנזור רשאי לאסור בצו ליבא או ליצא, או להדפיס או לפרסם, כל פרסום (והאיסור ייחשב כאילו הוא חל על כל העתק או חלק של אותו פרסום או כל הוצאה או גליון שלו), שיבואו או יצואו, הדפסתו או פרסומו היו, או עלולים להיות או להיעשות, פוגעים, לדעתו, בהגנתה של ישראל, בשלומו של הציבור או בסדר הציבורי.
(2) כל אדם, המפר צו לפי התקנה הזאת, ובעליו ועורכו של פרסום שביחס אליו אירעה ההפרה, וכל אדם, שנמצא בחזקתו או בשליטתו או במקומות שהוא מחזיק בהם כל פרסום, שנאסר לפי התקנה הזאת או שהוא שולח בדואר, מוסר או מקבל כל פרסום כזה, יאשם בעבירה על התקנות האלה, אלא-אם מן ההוגן הוא לנקותו מאשמה לדעת בית המשפט.
כוח לדרוש הגשת החומר לצנזורה לפני פרסומו
97.
(1) הצנזור רשאי לדרוש בצו מבעליו, מעורכו, ממדפיסו או ממוציאו לאור של כל פרסום, או מבעליו או מנהלו של כל בית-דפוס או עסק של דפוס, או ממחברו של כל חומר, או מכל אדם העומד להדפיס או לפרסם כל חומר, שיגיש לצנזור לפני ההדפסה או הפרסום כל חומר שנועד להדפסה או להוצאה לאור.
(2) כל צו כזה יכול להינתן בין בדרך-כלל ובין בדבר נושא מיוחד או לסוג של נושאים, ובמקרה של פרסום המתפרסם לעתים קבועות או בלתי-קבועות הוא יכול להינתן על כל הוצאה מיוחדת או סוג של הוצאות או על כל ההוצאות במשך תקופה נקובה.
(3) כל אדם המפר צו לפי התקנה הזאת יאשם בעבירה על התקנות האלה.
|
את הנוסח המלא של התקנות תוכל למצוא כאן:
http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A...7% 95%D7%9D%29
2. אכן לא מוניתי לדובר ואין לי אלא להניח מהן מחשבותיהם של בעלי האתר.
3. לעניות דעתי התשובות שסיפקתי ענו על שאלותיך ובכללן האפשרות לפרסם ידיעות בלעדיות על ידי פניה לאדמין Humbug
צר לי שחשדת בי כאילו אני מנסה ללמדך מה חשוב ומה לא.
קטונתי.
|