10-08-2006, 13:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.05.04
|
|
צהריים טובים לכולכם ,כך ובשם כולכם כאן החלטתי להביע צערי על נפילתו של רס"ן יותם לוטן
ראשית , זהו צעד שבא מיוזמתי האישית בלבד , נצלתי את ההזדמנות וחלון זמן של כמה שעות פנויות תוך כדי נסיעה מקום למקום מנפילה לנפילה בכול רחבי הצפון ע"מ לחלוק לחבר יותם ז"ל כבוד אחרון, בלוויה לא הייתי נוכח , למרות שמקום קבורתו הוא 20 דקות ממקום מגוריי.
את יותם ברמה אישית לא הכרתי , אבל , אחד ממתנדבי הנוער שלנו חבר קיבוץ בית השיטה חונך וגדל ע"י יותם ששימש מדריך הנוער של הקיבוץ , נדהמתי לשמוע את הסיפור על האדם.
זר זה הונח בשם כולנו כאן ובשם מנהלי האתר :
יהי זכרו ברוך
בימים קשים כמו אלו , פועלם של כוחות החירום והצלה לא צריך לידי ביטוי כאן , כול מי שלא גוייס או לא גר כאן .. רואה חדשות וקורא עיתונים ,
מדובר במאות אירועים , בעורף ובגבול הצפון אם זה מנפילות טילים או חבירות עם תאג"דים צבאים לסיוע וטיפול בנפגעי הלחימה , מילואים וסדיר כאחד ,המקרים אותם כבר ראינו בעבר , אבל לא בכזאת כמות ולא באותה דרך
אני חייב לומר לכולכם כאן
שמתוך כול אותם מקרים שבהם באופן אישי נתקלתי לא נשמעים מאף פצוע דברי ביקורת כמו שהם נשמעים כרגע , גם בפורום זה וגם בשאר אמצעי התקשורת, להפך ,
הפצוע מגיע מדמם והמשפט הראשון שאתה שומע .." תתקן אותי מהר אני רוצה לחזור לחברים " .. ומה תושבתו שאומרים לו , "שמע אתה לא חוזר לשום מקום אנחנו מוציאים אותך מכאן" .. על זה אין מילים
המערכת שלנו איבדה 2 אנשי מקצוע לעת עתה , פראמדיקים בהכשרתם , אחד מהם היו קרוב מאוד מקצועית \ חברתית לכול אחד ואחד מחבריי העוסקים במלאכה הזו באזור.
אף אחד לא אמר שזה הולך להיות קל , ואף אחד לא אמר שלא יהיו תקריות מצערות ,פציעות קשות הרוגים דו"צ וכ"ו , נכון לכולם כאן , עוד צפויים לנו ימים קשים שבעתיים
אני הייתי מציע וזאת דעתי בלבד
לשמור את דברי הביקורת ליום שלאחר המלחמה
לא ראוי ולא מכובד יהיה לדעתי לפחות , בו בזמן שאנחנו קוברים חיילנו ומטפלים בפצוענו לומר כמה צה"ל לא נערך מספיק ,אין מים , אין אוכל , אין ציוד וכ"ו
זכורה לי קלישאה בשפת הסלנג הצבאית , שבה גם אני כמפקד זוטר הוצאתי אותה מהפה שלי כמה פעמים :
"זה מה שיש ועם זה ננצח"
שמרו על עצמכם כול המגוייסים \ והמרותקים כאן וכול אזרחי קו העימות