06-11-2004, 18:21
|
|
מנהל פורום מערכות הפעלה - הרובע המייקרוסופטי.
|
|
חבר מתאריך: 07.10.04
|
|
מאוד מאוחר אבל... המשך
והיום נדבר קצת על כלי חמוד שמיקרוסופט סיפקה בשם computer management
ניתן להגיע אליו בקלות ע"י לחיצה ימנית על המחשב שלי ולבחור ב"ניהול"
מה אפשר לעשות איתו?
באמצעות הכלי הזה ניתן לראות פרטים די חשובים על המחשב שלי.
דבר אחד שאמרתי ממקודם הוא לדוגמה הevent log ששם כל הלוגים של המחשב ממוקמים, כולל נפילות, כולל נסיונות פריצה וכד'
נעבור על אפשרויות נוספות שלו:
דבר ראשון שכדאי להסתכל עליו הוא השיתופים:
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2...06/98605025.gif
שיתוף הינה תיקייה שניתן להגיע אלייה דרך הרשת, הפנימית או החיצונית, תלוי בהגדרות שלכם
קיימים 2 סוגי שיתופים
1. שיתופים רגילים - אלו שיתופים שאתם הגדרתם ואתם רוצים שכל העולם יכיר אותם, להלן mp3 וinstallations
2. שיתופים "אדמיניסטרטיבים" - אלו שיתופים שנוצרים כברירת מחדל, או שגם אתם הגדרתם, כדי שיקלו את העבודה עליכם כמנהלים של המחשב, לדוגמה, חסר לכם קובץ שאתם צריכים אך המחשב נמצא במרחק 20 צעדים ממכם, תוכלו להיכנס אל כונן הC שלכם מכל מחשב שמחובר איתו ברשת בלי בעייה ע"י \\computer\c$
עוד טור מעניין בתצוגה הזו הוא #client connections, שורה זו מציגה כמה אנשים משתמשים בשיתופים המוגדרים
מדוגמה שלנו, קיים מחשב אחד המשתמש בשיתוף mp3, כנראה שומע שירים.
אני מקווה שלא בלבלתי אתכם יותר מדי, בכל-אופן הנה השורה התחתונה, מחשבים ביתיים לא באמת צריכים את מרבית השיתופים האלו, בטח לא אם יש לכם רשת ביתית, לכן השיתופים שכדאי למחוק ממסך זה הם:
*$ - כל השיתופים האדימינסטרטיביים שמפנים לכוננים
admin$ - גם שיתוף חסר סיבה, אני לא מאמין שמישהו עם רשת ביתית יירצה להגיע לספריית החלונות שלו.
את RPC$ לא כדאי למחוק למקרה שאתם כן רוצים לגשת לשיתופים שנמצאים על המחשב הזה
על משתמשים וקבוצות נדלג מכיוון שכבר כיסו את זה
על performance logs and alerts נדלג גם-כן כי כבר פורסם מדריך מעולה לשימוש בו, גם-ככה כדי לגשת אליו עדיף להשתמש בperfmon שמספק קצת יותר אפשרויות
device manager
לכאורה כולם מכירים אותו, אני רוצה להוסיף רק דבר קטן
תחת תפריט view יש את האופצייה show hidden devices
שם ניתן לראות דיוויסים שמותקנים שאינם בהכרח רכיבי חומרה, הdameware לדוגמה (תוכנת שליטה מרוחקת, מאוד פופולרית בקרב ההאקרים) מותקנת שם.
פשוט תפעילו את זה כמו שמצויין בתמונה:
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2...06/14695129.gif
ותוודאו שאין שם תוכנות מזיקות (ההתעמקות צריכה להיות ליניארית ברמת הפאראנואידיות שלכם כמובן(
ונקפוץ ישר לservices, אני לא אעבור על כולם מכיוון שאין לי הרבה זמן... אז אני אספר לכם על הבסיסיים שכדאי לבטל לדעתי, אני אשמח לתוספות מגולשים אחרים בחלק הזה.
alerter - זורק לכם הודעות הקשורות לאדמיניסטרציה של המחשב, אני לא מצאתי לו שימוש והוא לא נחשב מזיק, אבל ביטלתי אותו כדי מכיוון שלדעתי מחשב עם פחות סרוויסים שרצים עליו הוא מחשב מאושר יותר
clipbook - כבר לפי התיאור עליו ניתן להבין שהוא מאפשר לכתוב את שם המחשב בשרת מרכזי, אני לא מניח שאתם רוצים שעוד מישהו יידע שאתם גולשים באינטרנט, לא?
messenger - נותן לאנשים אופצייה לשלוח לכם הודעות שייקפצו לכם על המסך, net send למי שמכיר, המון אנשים משתמשים בזה למטרות פרסומיות, בתור אחד ששונא פרסומות קופצות בלי סיבה - אני ממליץ לבטל
network DDE - אני לא משתמש בזה - בוטל
network DDE NSDM - ראו למעלה
routing and remote access - remote access = אנשים יכולים להשתלט לי על המחשב, המחשבה הזו עושה לי רע
telnet - אם למשתמש יש הרשאה הוא יכול לקבל קונסול (מסך טקסטואלי) על המחשב שלי, אני לא רוצה שלמישהו תהייה היכולת הזו
windows time - אין לי שרת זמן ברשת שלי כך שאין לי צורך בשרות הזה, בוטל
אם מישהו שם לב לשטות שכתבתי או רוצה להוסיף משהו, אני אשמח, אין לי מטרה לטעות ולהטעות אנשים.
ואני מקווה שהשיעור הבא (אם וכאשר יגיע) יהיה הרבה יותר מעניין וטכני, לא סיימנו עדיין להגן על המחשב