28-07-2006, 16:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
השם ההולם לדעתי: "מלחמת ההפקרה והספיגה"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "פרץ פתר את התעלומה-"המלחמה הזו תיקרא מלחמת בין המיצרים""
אני חושב שבסוף ננצח (הבטחון שהיה לי בנושא, ספג התערערות קשה ככל שההתנהלות הכושלת וספיגת המטחים נמשכים). שוויון הנפש (לכאורה) למטחים הבלתי פוסקים, המתבטא במדיניות תגובה מאופקת, פשוט מקוממים וגורמים לי לכתוב תגובה זו , למרות הרצון להנמיך ולהשתיק ביקורת כשהמלחמה בעיצומה.
אני עדיין מצפה שיכריזו ויזהירו שכל מטח על אוכלוסיה אזרחית אצלנו ייענה בתגובה "בלתי פרופורציונלית" בכל אתר שממנו יוצאים שיגורים. לאחר פרסום האתראה - יודגם מימושה ע" מחיקת שכונה בצור, ממנה זוהה שיגור. באופן דומה ימחקו אתרי שיגור בקצב הולך וגובר ככל שימשכו השיגורים. לאחר פעולות ריכוך יבוצעו הנחתות קרקעיות רחבות ממרכז לבנון ודרומה לאיתור וחיסול כל מה שמזוהה עם חיזבאלה בכל המרחב שעד גבול ישראל.
בהצהרה הראשונה על יעדי הלחימה הכריזו על מטרה מרכזית של חיסול האיום שהוצב ע"י חיזבאלה. מאז כל שר מצהיר על מטרות אחרות ולא נראה שמתכוונים ברצינות לממש את המטרה הראשונית שהוכרזה. על הצמרת המדינית והצבאית להפסיק לכלול בשיקוליהם את בי"הד הבינלאומי בהאג ומי שאינו מסוגל לכך - שיסיק מסקנות אישיות שמתבקשות ומתחייבות.