21-08-2006, 05:56
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
אני דווקא מאוד שמחה שנתת הקדמה לשיר
כי בעצם אתה מסביר לי איך זה להרגיש דברים שלא חוויתי מעולם. בעצם ההקדמה והשיר שלך אתה גורם לי לחוות משהו שמעולם לא חוויתי (והאמת, מקווה שלעולם גם לא אחווה). זה כשלעצמו עוזר לי להיות הרבה יותר רגישה לאנשים שעוברים את זה וגם לאנשים שבסביבתם, כי אז אני יותר יודעת מה עובר עליהם. האמת, הדוגמה הכי הכי טובה שלי זה מתוך טלנובלה שאני צופה בה בקביעות ששמה "האחד". בין השאר יש שם נערה שנכנסת לסמים ולא יכולה לצאת מזה, ומתארים בדיוק רב מה עובר על המשפחה, מה עובר עליה ואיזה דברים נוראים היא עושה להם. הם לא מראים רק את הפעולות והתגובות של האנשים. כדי שנבין בדיוק מה עובר על המשפחה ועליה ומה עובר בתוך הראש של כולם הוסיפו דמות נוספת שהצליחה להיגמל מסמים והיא מתארת בפרוטרוט מה קורה ע"י זה שהיא חושפת את הכל אצל פסיכולוג. משלבים שם גם הרבה ראיונות עם אנשים אמיתיים שנגמלים מסמים שיספרו את קורותיהם, מה קרה להם, מה הם איבדו. הם מצלמים רק את העיניים או הפה שלהם, אבל הקול אמיתי. גם הכל אמיתי. עד שלא ראיתי את הטלנובלה הזו לא הבנתי כלום. לא הבנתי עד כמה הצורך הגופני לסמים, התלות הכימית הזאת, גורמת לך לעשות דברים שמעולם לא עשית ולעבור על כל אמות המוסר שיש לך, והופכת את כל האנשים לחפצים. הקטע של להפוך את האנשים לחפצים אך ורק כדי להשיג קצת אבקה הוא באמת ממש לא יאומן. המשפט "לעולם אל תאמר לא" מקבל מימדים אמיתיים וזוועתיים. הם גם מראים שבעצם לא משנה עד כמה הרצון שלך גדול, להיגמל זה דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי, כי אתה נלחם כנגד הגוף שלך והתלות הכימית. הם מראים שלמעשה זה לא נגמר בגמילה עצמה, אלא זה ממשיך לכל החיים. צריך להישמר אפילו מסיגריה קטנה, אפילו מלגימה אחת של אלכוהול, אפילו של בירה, כי לגימה אחת עלולה לגרור אותך חזרה מהר מאוד למסלול התמכרות. יש שם מישהו מהמרואיינים, שאחרי שהצליח להיגמל הוא עובד, והוא החליט שהוא לא מקבל שום כסף מזומן ביד. הוא העביר את השליטה על החשבון שלו לאישתו ואמא שלו, כי הוא לא רוצה לבחון את עצמו יותר ממה שבחן את עצמו. אתה יכול לתאר לעצמך שאתה, בן 40, צריך לבקש כסף מאמא שלף או מאישתך עבור כרטיסיית אוטובוס? גם לנסות ולהכריח מישהו להיגמל זה דבר הרבה יותר קשה. ההחלטה של הצורך להיגמל תופיע ברגע שהוא יראה שהאבידות שנגרמות לו עקב כך גדולות הרבה יותר מאשר כל פיסת "אושר" שנדמה לו שהוא משיג מהסם.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|