19-07-2006, 05:08
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
בר-און לח"כ זחאלקה-"משתף פעולה נרצע ונתעב"
יוצאים משליטה: שר הפנים רוני בר-און תקף היום בחריפות את ח"כ ג'אמל זחאלקה (בל"ד) וכינה אותו "נחש בן נחש". הכל בגלל ביקורת שהטיח זחאלקה בנאומו המדיני של ראש הממשלה אולמרט אתמול בכנסת.
התקרית המילולית מתרחשת יום לפני צאתה של הכנסת לפגרת הקיץ, בעיצומה של הלחימה בצפון. בדיון שהתקיים היום במליאה כינה זחאלקה את נאומו של אולמרט כ"נאום דם, יזע ודמעות תנין".
הדברים הרתיחו את בר-און, שעמד על דוכן הנאומים וקרא לעברו של זחאלקה: "נחש בן נחש שמבין בזאולוגיה ומבין בתנינים. תחת חסינות, אדם שמקבל משכורת מכנסת ישראל כדי לחרף ולגדף".
בר-און הוסיף: "הייתי שמח אם היית יוצא עם חלק מחבריך לבקר בלבנון כדי ליהנות ממה שנהנים שם חבריך. הדברים שלך הם דברים של משתף פעולה נרצע ונתעב. גם כשאני רותח אין לי מספיק מילים כדי לתאר את דבריך".
ח"כ אחמד טיבי וח"כ דב חנין נזעקו לעזרתו של זחאלקה, וביקשו מהשר בר-און שלא להשתמש בביטויים "לא פרלמנטריים". "אתה יכול להתווכח פוליטית, אבל לחלוטין זה לא מקובל הסגנון הזה", אמר חנין לבר-און.
"אתה צודק", השיב בר-און בזעם. "הסגנון היה מתון מדי. יכול להיות שתוך כדי דיבור אחשוב על דברים ראויים כדי לתאר את השפעת הרעל, הטמטום וההרס שהאיש הזה הביא לבית".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/451/297.html
|