26-03-2007, 19:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.06.06
|
|
בשורה התחתונה הכל תלוי בצורת החשיבה
כשהיה לנו קודקוד כחול, ראינו גדילה במשאבי החיל וקידומים של כחולים לכלל המערכת. במקומות רבים תקדימית או למקום שלא היו בו כחולים הרבה מאד זמן. עכשיו יש קודקוד ירוק, הדברים ישתנו. יש לזכור שהקיצוץ הגדול ברובו מאחורינו. לאחר מלחמת לבנון ה-2, יש להניח שדברים ישתנו ובין הדברים שישתנו יהיו גם תפיסת הכח בלחימות השונות והשיקול של צבא יבשה חזק יגבר בחלק מהדברים.
כולנו "מושחטים" בצורה כלשהי. הירוקים תמיד יהיו בעד הירוקים (כי גדלנו על מראות של טייסים יוצאים מתרגילים משותפים במסוק עם נעליים חצאיות בעוד הירוקים הולכים ברגל לבסיס או במקרה הטוב נוסעים על רכבים תוך סחיבת ציוד כבד. אנשי חיל האויר עם הבריכה והקולנוע בבסיסים והשק"ם הפתוח שעתיים בשבוע אצלנו כי השקמיס"ט בגימלים, ת"ש, שותה קפה באפסנאות או סתם נפקד)
הכחולים תמיד יענו (ואולי בצדק, אני לא יודע. אני עם הירוקים) שהם מפעילים את הכח העיקרי. שחיל האויר חיוני יותר מצבא היבשה, שהם קטנים יותר ומשתמשים טוב יותר במשאבים..
אני אישית לא יודע. אבל מה שאני כן יודע. בבסיסים ירוקים רבים שהייתי בהם במהלך השירות הסדיר והמילואים: אין בריכה, אין חדר כושר, אין קולנוע, אין מים חמים, אין מים זורמים,אין שירותים,אין מטבח, אין טבחים, אין אפסנאות, אין מגורים,אין מגורי משפחות, אין הסעות אנשי קבע, אין הטסות חיילים וקצינים (!) ועוד ועוד. (הדברים שציינתי קיימים בבסיסים בהם יש סד"כ די גדול של חיילים ולא מוצבים מבודדים, שאגב אין שום סיבה בעולם שתסביר למה יש במוצבים תנאים איומים כלכך.)
משהו מסריח פה.
נערך לאחרונה ע"י MONOCHROME בתאריך 26-03-2007 בשעה 19:13.
|