לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-07-2006, 04:49
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אני כתבתי על סמנטיקה ואתה יצרת מזה תילי תילים של תאוריה
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "עם ישראל הוא העם היהודי. אתה סיפרת לנו על "העם הישראלי", וכתבת שהיהודים אינם עם"

הבלבול או ערבוב המושגים בין יהדות כלאום לבין יהדות כדת מחייב שמוש בשמות שונים.

מאחר ובכל מקורותנו מדובר על עם ישראל אני מעדיף ולא רק אני להתייחס ללאום כאל עם ישראל ולמאמינים בתורת ישראל - כיהודים.

אינני חושב שזה מן הראוי, שקבוצה קטנה של רבנים אורטודוקסיים תקבע מי שייך ומי איננו שייך לעם ישראל ועל פיהם יפול דבר. קביעתם היא זאת המדלדלת את עם ישראל במקום להוסיף לו עוצמה וכוח.

כשעם ישראל נפוץ בגולה כונו אלו המשתייכים אליו כיהודים, במיוחד ככנוי גנאי. לא ניתן כל כבוד ליהודי כיהודי. עם שובנו למולדתנו וכפי שאוהבים להגיד השבנו עטרה ליושנה - כדאי שנאמץ את כנוי הלאום אליו אנחנו שייכים כעם ישראל, בדיוק כפי שהוא מכונה במקורותנו.

גם מהבחינה ההיסטורית מדינת יהודה, שכפי הניראה ממנה נגזר השם יהודי, בהיותנו בגולה, הייתה מדינה קטנטנה בהשואה למדינת ישראל, שכלל את מרבית שבטי ישראל.

אז הגיע הזמן שתפסיק לקשקש ותאמץ את הכנוי הראוי לעם ישראל כעם חופשי היושב במולדתו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:07

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר