16-07-2006, 11:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
|
|
על הקיצוצים בתקציב הביטחון ובניין הכח בצה"ל.
האירועים האחרונים בצפון ועצם קיום הלוחמה בשתי חזיתות, מעלים שוב את המחשבה לגבי מס' תהיות, שאנו עדים להם בשנים האחרונות בכלל ובשנההאחרונה בפרט.
א. מדוע הביטחון נוגס חלק עצום מהתקציב, ניתן וחובה לקצץ בו... בארבע השנים האחרונות קוצצו 20 מיליארד ש"ח.
ב. מדוע אנו רוכשים אמל"ח בתקציב גדול - רכש 102 מטוסי סופה, רכש מסוקי שרף צוללות וטנקים מתקדמים.
לגבי סעיף א' - בכסף שקוצץ אפשר היה לפתח אמצעי יירוט, לאותם רקטות שלא נכנסים למעטפת הפטריוט אבל יכולים לגרום נזק עצום וכן, ניתן היה למגן את רוב הטנקים של צה"ל במיגון גחון, מה שהיה חוסך לנו באובדן חיים וטנק...
לגבי סעיף ב' - עצם קיומו של חיל אוויר חזק וגדול, מאפשר לנו אורך נשימה בלחימה, קלות רבה יותר בניהול לחימה ביותר מחזית אחת, ביצוע תקיפות ממוקדות וכירורגיות וביצועים טובים יותר.
טנק מתקדם - משמעו גם טנק ממוגן יותר, כך הייתה נחסכת לנו עוגמת הנפש בניסיון החילוץ בלבנון. מסוקי השרף אף הם באו לידי ביטוי (חלקי אמנם), כאשר תקפו את מיכליות הדלק בלב שדה"ת בביירות ואני מניח שבעוד תקיפות אחרות...
אני מקווה שנתתי על קצה קצהו של מזלג את התשובה האמיתית לטענות הללו.
דעתכם בנושא?
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 16-07-2006 בשעה 11:57.
|