לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-07-2006, 22:32
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
עו"ד יורם שפטל: לח"כ הערבי יש גיבוי של השופט ברק

עו"ד יורם שפטל אומר בראיון לערוץ 7 כי את האצבע המאשימה לגבי התבטאות חבר הכנסת הערבי ואסל טאהא, אשר המליץ לארגוני המחבלים לחטוף חייל ישראלי, יש להפנות כלפי בית המשפט העליון.

"אני סבור שח"כ טאהא עבר על החוק" , אומר שפטל , אבל, יש להפנות את ההאשמה כלפי פסיקת ביהמ"ש העליון "המתיר באופן שיטתי את השתתפותן בבחירות של מפלגות החותרות בגלוי תחת עצם קיום המדינה, חרף דברים כאלו וחמורים מהם שהובאו בפני ביהמ"ש העליון לגבי התבטאויות של כל אחת מהמפלגות הערביות המיוצגות בכנסת".

שפטל מוסיף כי "ביהמ"ש העליון בהנהגת נשיא ביהמ"ש אהרון ברק מעונין לקבע את המיעוט הערבי כולו במדינה כגייס חמישי חוקתי. מאחר והם ערבים ומאחר והאויבים הם ערבים, ויש בקרבנו מיעוט שהוא מאותו עם שבו אנו נלחמים, מותר למיעוט זה להיות למעשה זרוע חוקתית רשמית, גיס חמישי בתוכנו, על מנת לסייע לאויב הערבי שאנחנו נלחמים בו. זוהי תפיסת העולם הבסיסית העומדת מאחורי פסיקת ברק בסוגית היכולת של מפלגות ערביות בוגדניות שמזוהות עם האויב הערבי, ומשמשות זרוע פוליטית שלו בכנסת, להתמודד בכנסת".

שפטל מדגיש כי חבר כנסת ערבי איפשר לעצמו להתבטא באופן שהתבטא "כי יש לו גיבוי מלא בפועל מצד ברק להתבטאויות כאלה. אותו חבר כנסת יודע שאין התבטאות כזו או חמורות ממנה שתגרום לביהמ"ש העליון ש'נוצק בדמות ברק בעשור האחרון', למנוע ממנו להתמודד".

יחד עם זאת, שפטל סבור כי חמורה יותר היא התנהלות חברי הכנסת של השמאל הקיצוני כמו סיעת מרץ וח"כ שלי יחימוביץ', "המתנגדים להמשך קיום מדינת ישראל כמדינה יהודית ורוצים אותה כמדינת כל אזרחיה", בשל הצהרותיהם כי הם מוכנים לשחרר במו"מ את החייל החטוף תמורת רוצחים. למעשה החמאס הפעיל באופן פומבי גורמים בתוך מדינת ישראל כדי שהם ילחצו על הממשלה לנהל עימו מו"מ "ענין זה שחברת הכנסת יחימוביץ, עוד לפני שהחמאס אמר את הדברים, הזדרזה להתוות את הדרך עבור החמאס, ולבושתנו היא יהודיה, ענין זה חמור יותר מאשר דברי חבר כנסת ערבי".
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/152715

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-07-2006, 11:13
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
ייתכן שבלית ברירה אין מנוס מזה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "עו"ד יורם שפטל: לח"כ הערבי יש גיבוי של השופט ברק"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי juda
מאחר והם ערבים ומאחר והאויבים הם ערבים, ויש בקרבנו מיעוט שהוא מאותו עם שבו אנו נלחמים, מותר למיעוט זה להיות למעשה זרוע חוקתית רשמית, גיס חמישי בתוכנו, על מנת לסייע לאויב הערבי שאנחנו נלחמים בו. זוהי תפיסת העולם הבסיסית העומדת מאחורי פסיקת ברקhttp://www.inn.co.il/News/News.aspx/152715

למרות שאני ימני בדעותי, אבל לא נראה לי שנוכל לכפות על הערבים גם מה לחשוב, והיות ואי אפשר לכפות עליהם מה לחשוב, גם אי אפשר לכפות עליהם שלא לחשוף את מה שהם חושבים. והיות ואנו מדינה דמוקרטית, אי אפשר למנוע מהם להיבחר לכנסת. וגם אם נמנע מהם, הרי לא נמנע מהבוחרים שלהם מלהצביע, והם יצביעו בכל זאת עבור כאלו שיש להם בדיוק אותם דעות, אבל יותר מתוחכמים להסתיר את הדעות הללו.

אבל הח"כ היהודייים, להם יש את הברירה להקים איזו קואליציה שהם רוצים, שהרי יש להם רוב. ואם כן ח"כ יהודיים שהקימו בעבר קואליציה שהיו שותפים בה גם הח"כ הנזכרים, ונתנו להם להיות לשון המאזניים, לכאורה הם ממש בוגדים במלוא מובן המילה. מי שבאמת ובתמים סובר אחרת, אדרבה שיסביר איך הם לא בוגדים.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:58

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר