04-07-2006, 11:33
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
תשובות
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lycans
כתבתי את הנושא במקור בפורום פוליטיקה ואקטואליה אך הנושא לא זכה לתגובות אז החלטתי לפרסם פה ולהוסיף עוד כמה שאלות.
יום טוב.
אני חושב שישראל צריכה להתחיל לחזק קשרים הדוקים ויציבים במזרח הרחוק(במדינות;סין,הודו,יפן,סינגפור,דרום קוריאה,טיוואן והונג קונג).
.
|
עשית פה סלט שלם.
כל קשר עם סין בא קצת על חשבון קשר עם טיוואן - שכן סין רואה בטיוואן חלק מסין, וטיוואן רואה בעצמה את הממשלה הסינית הלגיטימית. קשרים מסויימים עם טיוואן כבר יש, וכך גם עם סין - ולסין אין כלל מחוייבות מיוחדת לישראל - אין לה בעייה למכור נשק לאיראן, למשל. האם ישראל יכולה להציע לסין משהו שאיראן לא יכולה? (חוץ מטכנולוגיה שאח"כ אפשר למכור לאיראנים).
עם הודו יש לישראל קשרים בטחוניים לא רעים. כנ"ל סינגפור - אבל כדאי לזכור שאלו מדינות בהן חיים לא מעט מוסלמים, ולכן עליהן לשמור על נייטרליות מסויימת בסכסוך הישראלי-ערבי, ולו למראית עין.
הכלכלה היפנית תלוייה מאוד ביבוא של חומרי גלם, בעיקר נפט. יש לך נפט להציע להם? חבל מאוד, כי לערבים ולרוסים דווקא יש.
הונג-קונג? הונג-קונג חזרה לשלטון סיני כבר בשנות התשעים, אי אפשר באמת לדבר עליה כעל ישות נפרדת.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lycans
לצערי אני אני מאמין שארה"ב לא תהיה בעתיד ארה"ב כפי שאנחנו מכירים היום ועל כן אנו צריכים לחזק קשרים במזרח הרחוק.
.
|
ההצלחות הדיפלומטיות של ישראל במה שמכונה "העולם השלישי" מבוססות בין היתר על אמונת מקבלי ההחלטות שם שלישראל יש קשרים מיוחדים עם ארה"ב, והיא יכולה "לארגן קומבינות". אם ארה"ב תיחלש, גם קשריה של ישראל יחלשו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lycans
יש עוד סיבה לדעתי:
-הנפט יגמר בשנים הקרובות(לפי מה שאני קורא 30-50 שנה וישאר בארה"ב מאגרי נפט שהיא תמכור לעולם).
.
|
אם הנפט יגמר ורק לארה"ב ישארו רזרבות גדולות מספיק, זו עוד סיבה להשאר קרוב אליה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lycans
כמובן שהורדת רמה ביחסי ארה"ב-ישראל היא בלתי מתקבלת על הדעת וזה ברור.
.
|
בוודאי. ישראל לא ממש יכולה להסתדר בלי בעלת ברית מעצמתית.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lycans
שאלה שמעניינת אותי,אם ברה"מ הייתה "בוחרת" בישראל בישראל כ"שלוחתה" במזה"ת ואילו ארה"ב הייתה לצד הערבים איך המצב היה נראה.
.
|
ישראל הצליחה לתמרן תקופה די ארוכה בין הגוש המזרחי למערבי, והסיוע הצבאי שקיבלה במלחמת העצמאות היה בסופו של דבר סיוע סובייטי (בעקיפין, דרך צ'כוסלובקיה) בעוד שארה"ב שמרה על נייטרליות לא ממש אוהדת.
אבל מה היה קורה אם ישראל הייתה בצד הסובייטי לאורך כל מלחמה הקרה? כנראה שהיה רע, כמו בכל שאר המקומות שהאימפריה-דמיקולו "סייעה" להם. מקבלי ההחלטות הישראלים היו נבונים מספיק כדי לדעת לאיזה צד לחבור.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lycans
עוד שלחילופין,שארל דה גול וחבריו באירופה היו תומכים במדינת ישראל עם או בלי ארה"ב.איך לדעתכם המפה הפוליטית ואולי גם הגאוגרפית הייתה נראית עכשו.
תודה מראש.
|
איזה "חבריו" באירופה? אפילו גרמניה התחמקה מלעזור לישראל בזמן חרם הנפט. צרפת הייתה בת הברית ה"מעצמתית" של ישראל עד שנות השישים - ישראל הייתה מעדיפה את ארה"ב, אבל ארה"ב לא כל כך רצתה בהתחלה. דה-גול היה צריך את ישראל כל עוד שלט באלג'יר (ישראל אוייבת של נאצר + נאצר עוזר למורדים באלג'יר = אינטרס) אבל מרגע שהוחלט על התנתקות, ישראל הפכה מנכס לנטל.
איך המפה הפוליטית הייתה נראית אם צרפת הייתה ממשיכה לשמור על תמיכה בישראל? כנראה שהיינו שומעים ברדיו קצת יותר "יוסי בנאי שר ברסאנס".
|