23-10-2006, 23:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
|
|
חידוש - הכלי היה באנטבה
בדיוק התחלתי לעיין בספרו החדש של עדו נתניהו, "סיירת מטכ"ל באנטבה". הספר עצמו טרחני, מייגע ועסוק בעיקר בניגוח מוקי בצר. אבל, בהתייחסות ישירה לדיון הישן הנ"ל, הרי שיש בו פרט מעניין.
כידוע, בפעולה באנטבה הופעל כוח שריוניות בפיקודו של מופז. עד כה נכתב כי מדובר בשריוניות BTR שנבחרו בשל היותן יבילות אוויר בהרקולס. ובכן, כבר בחלקו הראשון של הספר מתגלה פרט מעניין ולטעמי מפתיע:
עמוד 51 - מתוך ריאיון עם עמיצור כפרי, קצין האמל"ח של הסיירת:
"באיזה שהוא שלב... יצאתי להביא את כל הכלים (הבי-טי-ארים) מרמלה. יצאנו שישה או שבעה נהגים... באנו לרמלה. ברמלה חיכו לנו [הכלים]... זהו כלי מיוחד - 'ראם' נדמה לי זה נקרא, שהתעשייה הצבאית עשתה. הוא לא שווה שום דבר - מנוע של נ"נ - אבל זה היה הכלי המשוריין היחידי שאפשר היה להעלות על המטוס... שום נהג לא הכיר אותו... אף אחד לא התאמן בו, לא נסע בו. וזה הסכנה שבדבר הזה, [שכן] זה כלי שאף אחד לא מכיר . [...] הכלים הגיעו [בבוקר]הצטיידנו עליהם, ארגנו אותם".
מצד שני, בעמ' 59 מצוטט דני דגן, מש"ק רכב מבצעי:
"אני קיבלתי בשתיים בלילה ביום רביעי טלפון: 'אנחנו בוחנים בי-טי-אר 40 שישנו בקחצ"ר ורוצים שאתה תראה גם כן"... הגעתי ליחידה בשמונה [בבוקר]... היו לנו ארבעה [בי-טי-ארים] ביחידה [עוד] לפני זה, אבל הם לא עבדו כמעט... [ו]שמנו אותם [באחסון] בקחצ"ר למשימות מיוחדות, ומשם משכנו אותם. מעט מאוד התאמנו עליהם [לפני כן]..."
בעמ' 386 מספק נתניהו את התשובה: "... בניגוד למה שמוקי מדווח [בראיונות איתו], לא היו אלה כלל בי-טי-ארים 'סובייטים'. הקורא כבר יודע שאלה שנלקחו למבצע היו בי-טי-ארים חדשים, קטנים יותר, מתוצרת ישראלית, הנקראים 'ראמים'. [כאן מופיע עוד תיאור על הרכבים שהשמטתי אני].
ואגב, מספר פריטי מידע נוספים שמוזכרים בספר ושלא זכור לי שהוזכרו בעבר:
א. המבצע הייתה הפעולה הראשונה של הסיירת בה היא צויידה במקל"רים. לדברי הלוחמים הם עברו תדרוך בסיסי בהפעלת האמל"ח ערב המבצע. כמו כן לקחו הלוחמים עמם טילי "דראגון".
ב. במבצע אמורים היו לטול חלק כלבנים וכלבי דוברמן. הכלבים לא הופעלו במבצע הן בשל הרצון לצמצם את כמות הכוחות שנעים ברכבי הסיירת - הלנד-רוברים - והן בשל העובדה שהם נטו להיפצע בתרגילים במהלך היציאה המהירה ממטוס.
נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 23-10-2006 בשעה 23:48.
|