שלום לכל חברי פורום פרש.
על כל שכבת ח` בבית ספרנו להגיש עבודה על דילמות מוסריות.
אני בחרתי בנושא:
"האם על ספורטאי לקחת סמים על-מנת לנצח בתחרות?"
באחד הפרקים שבעבודה, עליי לעשות מחקר, מחקר איכותי או מחקר כמותי.
אני בחרתי במחקר האיכותי בו עליי לראיין אנשים ראיון מקיף- לשאול אותם את דעתם המנומקת על הדילמה.
השאלות הם:
1. האם שווה להשתמש בסמים בזמן תחרות כדי לנצח או שעדיף להגיע במקום לנמוך יותר אך ביושר?
"סמים זה רע ועדיף להכשל מאשר לנצח עם סמים" או לחלופין "סמים תמורת הבריאות- לא שווה את זה" , בכל אופן, התשובה ברורה.
2. כיצד משפיעים הסמים על השגי הספורטאי?
סמים, תלוי איזה, רוב הסמים משפיעים בצורה פסיכולוגית "בלעתי ריטלין - אני היפר" גם כשמדובר באיזה 15 מ"ג ריטלין שנלקחו בבליעה.. בקיצור בולשיט.
ברור שאם זה משהו יותר רציני אז הספורטאי יצליח להשיג יותר - במידה ולא יתעלף מהתייבשות או מההתמכרות לסם.
3. האם הסמים מזיקים בתווח הארוך לתוצאות הספורטאי או לבריאותו?
ברור שכן, סמים זה ממכר, בשלב מסויים רוצים עוד, והכמויות גדלות , מתחילים להרגיש עצבים, אכילה בזמנים מטורפים וללא בקרה <לשום כיוון> והתייבשות כרונית <סמים גורמים להתיבשות הגוף - לא משנה כמה אותו אדם שצורך אותם ישתה, התומאות - יהיו בהתאם לשינויים, סחרחורות וחוסר איזון שווים לירידה בתוצאות.
4. האם סמי תחרות ממכרים כמו סמים רגילים?
"סמי תחרות" ו"סמים רגילים" זה אותו הדבר, אותם סיפטומים, אותם מגרעות, וברור שהתשובה חיובית.
5. כיצד מזהים ספורטאי הלוקח סמים?
כמו שמזהים כל אדם על סמים, בשלב מסויים יתחילו הסיפטומים -> חוסר ריכוז, עצבים , התנהגות מוזרה, מצבי רוח משתנים בצורה קיצונית בפרקי זמן קצר, חוסר שינה או ריבוי יתר בשינה, יובש, אישונים מורחבים, הסתרה, וכדומה.
6. כיצד ממגרים (מקטינים) את התופעה של שימוש בסמים בקרב ספורטאים?
כל כמה זמן צריך לערוך בדיקות, עד כמה שזה לא נעים ויכול לגרום לתחושה של חוסר אמון, בסך הכל זה לטובת אותו שחקן <שורה תחתונה>.
7. כיצד נוהגים בספורטאי שמגלים כי השתמש בסמים?
לפי מה שאני יודעת - סילוק מהקבוצה ומתן עזרה.
8. מהו הגיל הממוצע בו מתחילים בשימוש בסמים בקרב הספורטאים?
לא יודעת.
9. מהו הספורט בו הסמים נפוצים ביותר?
לא יודעת.
10. מה מניע , לדעתך , ספורטאי להתחיל ולהשתמש בסמים?
חוסר בטחון בהצלחה שלו, סקרנות ורצון להוכיח לעולם ולעצמו שהוא מסוגל ליותר ממה שהוא באמת מסוגל.
תודה מראש.