07-05-2006, 17:57
|
|
|
חבר מתאריך: 01.07.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "איך אתה יכול להשוות בין חבר במפלגת עלה ירוק, עילג ככל שיהיה"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי stoned
איך אתה יכול להשוות בין חבר במפלגת עלה ירוק, עילג ככל שיהיה לבין אדם העומד בראש הועדה למלחמה בסמים, אותו גוף שאמור להגן על החברה שלנו נגד נזקי הסמים?
|
ועוד איך שאני יכול. איוב קרא ובועז וטכל לא שונים כ"כ. שניהם ניסו להיות חברי כנסת, אולם איוב קרא הצליח ווכטל לא. העובדה שאיוב קרא התמנה לחבר באחת מועדות הכנסת השונות- לא אומרת שבועז וכטל, במידה והיה עובר את אחוז החסימה, לא היה מכהן גם כן בועדה זו או אחרת.
ציטוט:
ההתקפה היא לא נגד אל-סם או העמותה למלחמה בסמים עצמן, אלא נגד דרכי הפעולה שלהן.
קל לפטור את דברי התומכים ללגיליזציה ולטעון שהם "מסוממים", "נרקומנים", או כאלו שרוצים כל היום להזריק סמים קשים (הרי אין הבדל בין סמים קלים לקשים, לא?), אולם מומלץ לנסות ולבחון האם יש טעם בדבריהם.
התחושה הרווחת היום היא שמקדישים יותר מדי אמצעים ומשאבים ברדיפה אחר המריחואנה מאשר בטיפול בסמים שבאמת יכולים להרוג, כל נסיון ההפחדה (ע"ע התשדיר עם הג'וינט שהופך למזרק) הינו מנותק מהמציאות וגורם רק לנזק.
יכולים להוציא תשדירים טובים בהרבה נגד המריחואנה, במיוחד לבני נוער, לדוגמא תשדיר בו רואים נער שבמקום ללמוד מעשן לו כל היום בסבבה, ואחרי הבצא לא מתקבל ללימודים גבוהים, ממשיך לעשן לו בסבבה, מוצא לו עבודה בתור מתדלק/שליח פיצה/מוכר בקוויקי מרקט, מרוויח כסף, מעשן לו, נהנה מהחיים, אבל לאט לאט מרווח ההזדמנויות בחיים שלו הולך ופוחת, הוא נתקע בעבודה מסריחה, בלי יכולת קידום, גר עם שותפים גם בגיל 40 וכו' והופך למה שמכונה בארה"ב
|
חברי הפורום להם הפניתי את תגובתי, זלזלו לגמרי בעמותה ובפעילותה- וזאת מתוך אי- ידיעה מוחלטת על ההיסטוריה העשירה של "אל סם" ותמיכתה בנערים במצוקה.
בלי קשר לתשדירים, שעליהם לא אני ולא אתה יכולים לקבוע את מידת היעילות מפעת העובדה שהידע שלי ושלך כאחד, אם כל הכבוד ויש, לא מתקרב לידע של המומחים, הפסיכולוגים, הרופאים ואישי הציבור אשר מתנדבים לאל סם ע"מ למצוא טיפול הולם לנערים שמתחילים להשתמש בסמים "קלים" ומדרדרים לסמים "קשים"- ובמקרים קשים לבסוף גם מוצאים את מותם.
אני לא יכול להכנס לראש של נער שמחליט לעשן גראס. באמת שלא. אולם הפסיכולוגים והרופאים שבעמותה דווקא כן יכולים והם הוכיחו את תרומתם בכך שמידי שנה בה פעלה העמותה, טופלו והוצלו כ-1000 נערים.
עובדות ומחקרים מראים שהסיכוי של נער אשר מעשן "מריחואנה" להשתמש בקוקאין, גדול פי 85 מנער שלא מעשן "מריחואנה". גם 60% מנערים מתחת לגיל 15 אשר מעשנים "מריחואנה", יגיעו בסופו של דבר לצריכת קוקאין. אם אתה רוצה, תתוכח עם העובדות..