לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-04-2006, 22:02
  Hedge Hedge אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.06
כמה עובדות בקשר לאימוני ריצה ופציעות

אוקיי ראיתי פה כמה שרשורים על הנושא ונמאס לי מכל החרטות שאנשים כותבים פה.

למה אנשים חושבים שאם אתה תרוץ כל יום אתה תפצע? נכון שאם בלי שום תוכנית תתחיל לרוץ כמה פעמים בשבוע יהיו לך בעיות ברכיים\שברי מאמץ, אבל אם אתה מתאמן בצורה מבוקרת ועם מאמן שיודע מה הוא עושה, אפשר לרוץ אפילו 100 ק"מ בשבוע בלי להפצע.

כשגרתי בארה"ב הייתי בנבחרת של בית ספר באתלטיקה ובקרוס-קאנטרי (ריצה), והתאמנו שם באמת חזק. בשנה הראשונה (בכיתה ט) הייתי רץ 50 ק"מ בשבוע, וב-י הייתי מגיע גם ל80 ק"מ ב6-7 אימונים שבועיים. חזרתי לארץ לכיתה י"א, אבל אני שומר על קשר עם חברים ואני יודע שהם מגיעים גם ל100ק"מ נפח.

הראשון בקבוצה שלי היה עושה 15:30 ב5000מ ו-32:30 ב10 ק"מ (למרות שבקושי בקושי היינו מתחרים במרחק הזה).
הראשונים בארה"ב עושים בסביבות 14:30 (שזה שווה בערך ל30:00 ל10 ק"מ). אז תסיקו מזה מסקנות לגבי כל השטויות ש-POW- ושאר החבר'ה שחיים באשליות שהם רצים אפילו קרוב לזה כותבים.

שבוע אימונים רגיל היה משהו כזה:
יום ראשון - מנוחה
יום שני - 12 ק"מ קל ובסוף 4 כפול 100מ מתגבר
יום שלישי - אימון אינטרוולים (דוגמאות: 15 כפול 400מ, 4 כפול 1500מ, 6 כפול 1000מ, 10 כפול 200מ עליות וכו) סה"כ 12-14 ק"מ
יום רביעי - 10 ק"מ קל, ובסוף 4 כפול 100מ מתגבר
יום חמישי - אימון טמפו, בדרך כלל 1-3 ק"מ שחרור, 3-8 ק"מ בקצב חזק, 2 ק"מ שחרור. נגיד 12 ק"מ
יום שישי - 5 ק"מ קל
יום שבת - 18-20 ק"מ נפח, ריצה קלה.

סה"כ בסביבות ה70 ק"מ

אני הייתי מתחרה יותר ב800מ (2:00 זה השיא שלי).
אבל גם הייתי רץ 1500מ (4:19), ו5000מ (16:15).

אגב אם מישהו צריך טיפים בנוגע לריצה אני אשמח לעזור.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-04-2006, 23:36
  Hedge Hedge אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Hedge שמתחילה ב "כמה עובדות בקשר לאימוני ריצה ופציעות"

באמת עדיף לרוץ על אדמה או משטח רך אחר כי אם רצים הרבה על אספלט באמת שאפשר להפצע (וזה לא לוקח הרבה זמן אגב).

ריצה קלה = ריצה בקצב שמרגיש נוח, אתה לא מתנשף יותר מדי ואתה יכול להמשיך לרוץ ככה בלי בעיה.
ריצת טמפו = ריצה בקצב גבוה, 85%-90% מהדופק המירבי (אם יש לך מד דופק). זה למשל קצב תחרות של 10 ק"מ למשך 6 ק"מ, או קצב תחרות של 5 ק"מ ל3 ק"מ.
אינטרוולים = בדרך כלל בקצב תחרות או יותר מהר, אימונים ממש קשים, לא נדיר להקיא באמצע\סוף.
תמיד שהגענו לאינטרוול האחרון המאמן היה אומר "יופי סיימתם, אפילו סבתא שלי יכולה לרוץ אחד".

בקשר לסגנון ריצה: תנסו לנחות יחסית על הכרית של הרגל, אבל בתכלס הסגנון ריצה שלך ישתפר ככל שתרוץ יותר (הגוף מסתגל).
ישן 27-04-2006, 01:15
  Hedge Hedge אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Kodi שמתחילה ב "800 מטר ב2דקות? אל תתפוס אותי..."

אתה יודע שהשיא עולם ל800מ הוא 1:41.1 כן?
מתחת ל-2 דקות נחשבת תוצאה טובה, בסביבות 1:50-1:52 זאת הרמה הארצית בארה"ב לנוער, ואתה יכול להשיג קרוב למימון מלא לקולג' עם כזאת תוצאה.

התחלתי להתאמן בקיץ בין כיתה ח' ל-ט'. השיפור הגדול שלי בא כשהתחלתי לעלות את הנפח בצורה משמעותית (מעל 60 ק"מ). בהתחלה הקצבים לא היו מאוד מהירים, ריצות נפח היו בסביבות ה-5 דקות לקילומטר. היום אני רץ בקצב של 4:00-4:15 את הריצות נפח.

הדבר הכי חשוב הוא להיות עקבי. משמע אתה צריך להתאמן בלי להפצע, כי רק אחרי שאתה רץ כמה שבועות טובים של 60-70 ק"מ אתה פתאום רואה קפיצה אדירה בכושר.

דרכים אחרות לשפר את הסיבולת לב ריאה הן שחיה ואופניים.

על ההליכון אני לא מת לרוץ כי זה פשוט משעמם, אבל זה מלמד אותך לרוץ בקצב אחיד.

דבר נוסף שאני חושב הרבה אנשים לא עושים זה חלוקת כוח. תמיד תמיד תמיד תרוצו את החצי השני של כל ריצה יותר מהר מהחצי הראשון. למשל אני רץ 10 ק"מ נפח, אז אני יעשה 21 דקות הלוך, 20 דקות חזור. ואז תמיד עושה מה שנראה 'סטריידס' שזה מתגברות של 70-100מ, וזה עוזר לפתח מהירות.
ישן 27-04-2006, 19:30
  melarky melarky אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.05
וואלה חברה אשכול מעניין אבל רואים שרובכם לא מבינים מהחיים שלהם...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי -=Ohad=- שמתחילה ב "מר HEDGE היקר.. איך אתה יכול..."

יש כזה דבר שנקרא "חוק גידול העצם", וזה אומר שהעצם תתפתח ביחס לעומס המופעל עליה כל עוד אינה חורגת מגבולותיה הפיזיולוגיים וכל עוד המאמץ הוא בלתי רציף. למעשה חוזק העצם יורד כל פעם שאנו מבצעים פעילות גופנית, למעשה יש מנגנון של הריסה עצמית, אומנם מצב זה מביא לגירוי ובנייה מחדש, ולעיתים אף לבנייה חזקה ואיכותית יותר מזאת שהייתה לפני, אומנם אתם יודעים מה אחראי לזה? כן כן מנוחה ראויה... אם לא ננוח ונעבוד בצורה המטורפת שהבחור כאן ציין אז העצם לא תבנה את עצמה בצורה ראויה ובסופו של דבר תהיה חלשה ואופס מה קיבלנו? שבר מאמץ... תעשו תשיקולים שלכם אבל למי שזה באמת חשוב הבריאות שלו צריך להתייעץ עם מישהו שמבין בעניין ולא עם כמה מורעלים שרוצים ללכת לסיירת מטכ"ל
ישן 28-04-2006, 12:17
  Kodi Kodi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Hedge שמתחילה ב "כמה עובדות בקשר לאימוני ריצה ופציעות"

Hedge שאלה אליך בקשר לכושר,
אני רץ בערך פעמיים בשבוע לפעמים יותר לפעמים פחות תלוי כמה יוצא לי,
עכשיו כל פעם אני רץ סביבות 4 ק"מ אני יכול גם 5-6 פשוט בדרך כלל אין לי תזמן לזה.
בכל מקרה בשביל לפתח סיבולת לב ריאה, לא חיזוק שרירים ולא כלום, אני מתכוון שתוכל אחכ לעלות 7 קומות במדרגות בלי להתנשף כמו חמור, לכזאת סיבולת אני מדבר, איך אני צריך לרוץ?
4-5-6 ק"מ בקצב של ריצה איטית-רגילה? או שעדיף 2-3 ק"מ בקצב יותר מהיר?

הבעיה שלי שבקצב רגיל-איטי אני מסוגל לרוץ הרבה יחסית, 6-7-8 ק"מ פשוט רץ ואני לא מרגיש שזה מכביד עלי.
הבעיה, שברגע שאני מגביר קצב ומתחיל לעשות ריצה בינונית כזאת אני בקושי מסיים 2 ק"מ.
ריצה בינונית אני מתכוון לקצב של 2000מ בקצת יותר מ8 דקות.

בקיצור, איך לעשות את הריצות שלי בשביל לעבוד על לב-ריאה?

ועוד שאלה, הייתי מעדיף לרוץ ע"פ דופק זה מראה לך בדיוק על איזה עומס אתה עובד וכו' אבל איך אני אמור למדוד? באמצע ריצה זה בעייתי למדוד עם היד, ולהפסיק באמצע בשביל למדוד זה טפשי.
הבנתי שיש מכשירים לזה אבל זה נראה לי דיי מעפן לרוץ עם איזה מכשיר על היד.
יש רעיונות?
ישן 28-04-2006, 16:17
  Hedge Hedge אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Kodi שמתחילה ב "Hedge שאלה אליך בקשר..."

אני אענה מהסוף להתחלה:

מד דופק זה שעון + רצועה שהולכת על החזה. לא רואים אתה הרצועה כי היא מתחת לחולצה, והחלק השני נראה בדיוק כמו שעון רגיל. אני לא מת על מדי דופק אז אני לא ממש יודע באיזה דפקים בדיוק לרוץ.

על מנת לפתח יותר סיבולת הייתי ממשיך עם הריצות הארוכות, ולאט לאט מעלה את הנפח. 4"מ ריצה זה ממש לא הרבה, אז הייתי מעלה את המרחק כל שבוע בקילומטר עד שכל ריצה יוצאת בערך 8-10 ק"מ.

אם אתה מרגיש שאתה לא מתאמץ בריצות אז תרוץ את החצי השני יותר מהר. תרוץ 4 ק"מ בקצב שנוח לך, ואז עוד 2-3 ק"מ בקצב יותר מהיר. זה גם מלמד אותך על חילוק כוח נכון, ואתה גם מקבל אפקט של ריצה יותר מהירה בנסוף לסיבולת.
בסוף כל ריצה הייתי עושה 3-4 מגברות של 100מ (מתחיל בינוני ומסיים בספרינט). זה עובד על מהירות נטו.
ישן 28-04-2006, 23:42
צלמית המשתמש של mistaarev41
  mistaarev41 mistaarev41 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.12.05
שלח הודעה דרך ICQ אל mistaarev41
איפה גרת בארה"ב?

גם אני גרתי בארה"ב שנה, בשמפיין אילינוי אם אתה מכיר. גם אצלי בבצפר היה קרוס קאנטרי, והיו לי שמה חברים. באתי לראות אותם מתאמנים פעם...אתם ממש חיות....ילדים בכיתה ט' רצים 8 ק"מ ויותר, כל איזה יומיים....

אבל כל הכבוד, הלוואי ויכולתי לרוץ ככה, פשוט איפה שאני גר יש רק אספלט בכל הסביבה, ויותר מפעמיים שלוש ריצות ארוכות בשבוע גורמות לי לכאבי ברכיים, אז אני מנסה להסתדר עם מה שיש...

נערך לאחרונה ע"י mistaarev41 בתאריך 28-04-2006 בשעה 23:45.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:52

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר