לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-04-2006, 17:29
  noam_1 noam_1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.04.06
הבדלי מהירות בחיבור חייגן מול חיבור ללא חייגן בכבלים...

קודם כל אני רוצה להודות לכל מי שכתב את ההודעות על "השיטה העקומה" של הכבלים. יש לי ראוטר לינקסיס, ובלי העזרה מההודעות שלכם לעולם לא הייתי מצליח להגדיר אותו לשימוש בכבלים עם חייגן. לתומכים של הספקיות ושל הכבלים אין מושג מהחיים שלהם בתחום הזה, וגם אלו שיש להם, לא מוכנים לנדב מידע.

דבר שני, עד אתמול גלשתי בחיבור כבלים (דרך ברק) ללא חייגן. אני בחיבור 5 מגה יורד. תמיד הייתי מקבל באזור ה 650 קילובייט הורדה מאתרים מסוימים בארץ, בכל שעה של היום.

כאשר ביקשתי אתמול לעבור לחיבור עם חייגן, התומך של הוט אמר לי שמכיוון שאני גולש בחבילה של 5 מגה, זה יתבטא בירידה במהירות הגלישה של בערך 10% בשעות העומס. לא נשמע נורא.

עכשיו שעברתי לחיבור עם חייגן (אין לי ברירה, אני צריך להיכנס למאגרי מידע באוניברסיטה שלי, וזה מחייב חיבור עם חייגן) פתאום בחלקים מסוימים של היום (כמו עכשיו, חמש ושלושים אחה"צ בערב החג), המהירות הורדה המקסימלית שלי ירדה מ 650 ק"ב ל- 400 ק"ב. זו ירידה של בערך 40% במהירות המקסימלית, לא של 10%. בבוקר בדקתי והיה לי 650 ק"ב, אבל אז לא היה עומס.

בקיצור נדפקתי, אבל אין לי ברירה אני חייב להשאר עם החייגן המזורגג.

דרך אגב, מישהו מוכן להסביר לי היכן נוצר הצוואר בקבוק כאשר גולשים עם חייגן ויש עומס, לעומת גלישה ללא חייגן ?. הרי הוט אחראים לחבר אותי לספקית שלי שהיא ברק, מדוע בכלל שיווצר צוואר בקבוק בגלל החייגן בשעות העומס ?. תודה.

נערך לאחרונה ע"י noam_1 בתאריך 18-04-2006 בשעה 17:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-04-2006, 02:35
  Boss11 Boss11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.04
שלח הודעה דרך MSN אל Boss11
..
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי noam_1 שמתחילה ב "עוד משהו ששמתי לב אליו בחיבור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי noam_1
עוד משהו ששמתי לב אליו בחיבור עם חייגן, יש מדי פעם התנתקויות. למה זה קורה ?, יש לי IP קבוע...

יכול להיות שבחיבור עם חייגן, ברגע ש 013 מזהים שלא נעשתה כל פעילות אינטרנט בחיבור שלי מעבר לזמן מסוים, הם מנתקים את החיבור אוטומטית (כדי להקל על בעיית העומס של המתחברים דרך חייגן) ?

אני אישית נגד חייגן, בכל המקומות שראיתי חייגן היו רק צרות עם הדבר הזה.
אני דוגל בתקשורת רציפה ללא חייגן.

כמו למשל כגון בזק בינלאומי.

דבר שני יתכן שקיימות הפרעות תקשורת בין המודם לכבלים או לבזק.. לא יודע מה יש לך בבית.

עם חייגן אני לא מכיר שאתה מקבל IP קבוע.

החייגן בא לתת לחברות האינטרנט את הפיתרון של תחלופת כתובות IP ומבלי שיהיה להם הצורך לרכוש כתובות נוספות שיספיקו לכולם.

בבזק בינלאומי למשל הם אומרים לך .. אם אתה רוצה חייגן סבבה. אם לא גם בסדר. אך כמה מחזיק להם כתובת IP עד שהמודם שלך יתנתק או כל סיבה אחרת..

ישן 19-04-2006, 04:01
  noam_1 noam_1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי noam_1 שמתחילה ב "הבדלי מהירות בחיבור חייגן מול חיבור ללא חייגן בכבלים..."

כאשר דיברתי אתמול עם נציג תמיכה טכנית של הוט באמת שאלתי אותו על בזק בינלאומי, אמרתי לו שזה מצחיק אותי שעד לא מזמן אנשים התחננו לעבור לחיבור ללא חייגן, ועכשיו בזק בינלאומי הפכה את החיבור ללא חייגן לברירת המחדל שלה, ומשכנעת אנשים שזה הפתרון הכי טוב להם.

לתומך הטכני הייתה דעה מעניינת, הוא אמר שאם זה היה תלוי בבזק בינלאומי הם היו משאירים את כולם עם חייגן, פשוט הם קיבלו הוראה מהממונה על ההגבלים לחבר אנשים בלי חייגן, כי יש איזה ניגוד אינטרסים עם בזק במידה ואנשים מחוברים עם חייגן והם יכולים לדעת כמה אנשים מחוברים בכל זמן.

בקשר אלי, אני חייב חייגן כי אני צריך אפשרות גישה למאגרי המידע באוניברסיטה שלי, וזה מחייב חיבור עם חייגן (אם אני מזין יוזר של האוניברסיטה בחייגן, אני פתוח לכל מאגרי המידע שהאוניברסיטה פתוחה אליהם).

בנוסף, יש לי נתב לינקסיס שיכול להתחבר עם PPTP רק במידה ויש לי IP קבוע, ולכן ביקשתי מהכבלים IP קבוע. זה לא עולה כסף, לטענת הכבלים זה הפתרון הכי זול לספק.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:29

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר