לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-04-2006, 11:56
  -tay- -tay- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל -tay-
יש לי כמה שאלות כלליות..

חזרתי היום לפסח..אני כבר שלוש שבועות בצבא, בשיריון...
עכשיו יש לי שאלה..לפני כמה ימים היה לנו את המסע הראשון אחרי שהיינו יומיים בשטח, קיצר אחרי המסע אותו לילה היה לנו לילה לבן ובאותו לילה הפגישו את כל המחלקה שלנו בפעם הראשונה עם הרס"פ (מה הראשי תיבות של זה?!) קיצר, התחיל לצעוק, ולהעיף שולחנות באויר, וממש הבהיל את כולם, הבנתי שזה הצגה בישביל להפחיד טירונים סבבה, אז צריך משמעת בצבא אבל מה שמוזר לי זה שהוא צעק עלינו ואמר לנו לא להסתכל עליו כל המפגש והכריח אותנו להסתכל על מנורה בקיר במשך כל הזמן, מי שבטעותהסתכל הצידה או התאפץ היה צריך לצאת מהכיתה ושם חיכו לו 3-4 סמחי"ם שהתחילו לצרוח עליו ולהשפיל אותו ולתת לו לשפוך ולרוץ כשאחד הסמחי"ם כל הזמן דופק את הדלק חזק ככה שמבחוץ זה נשמע כאילו הם מפוצצים אותו מכות...קיצר זה היה מפחיד באותו רגע..
בכל אופן, מותר לו להכריח אותי להסתכל על מנורה??? סבבה, משמעת אני יכול להבין..לא להסתכל עליו כמו שהוא רצה, זה גם דפוק אבל אפשר להבליג, אבל להגיד לי איפה להסתכל?!?!?!
חוץ מזה, מה התפקיד של רס"פ ושל סמ"ח? מה הם עשים? רק צועקים?

עוד שאלה..כל פעם שאני רואה את אחד מהם או את המ"מ אני צריך לתת להם הקשב חולף? או פעם ביום?
תודה רבה וחג שמח!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-04-2006, 14:07
  AlonElimlch AlonElimlch אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.10.05
קודם כל חג שמח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -tay- שמתחילה ב "יש לי כמה שאלות כלליות.."

להשפיל אותך אסור להם אבל להעניש אותך כי לא ביצעת פקודה מסוימת מותר...ואני לא רואה שום רע בלפקוד עלייך לבהות במנורה אומנם זה טיפשי אבל להגיון ולצבא אין יחסים טובים לפוצץ אותך מכות אף אחד לא יפוצץ אל תדאג אנחנו לא ברוסיה המקום היחידי ששמעתי שמקבלים מכות זה בקורס טיס בשבוע שבי וגם זה נראה לי הנפצה

רס"פ רב סמל פלוגתי זה הבחור שאחראי על כל עניני הלוגיסטיקה בפלוגה משמע מנורות שרופות שירותים סתומים תרמוקנים וחופיות לשטח ולפלוגה וכו' בדרך כלל בפלוגות קרביות הרס"פ יהיה בדרגת סמל ראשון(שמעתי מחברים שעשו טירונות בזיקים שהרס"פית שלהם הייתה רבט"ית) בשריון זה מט"ק מצטיין שלא יצא לקורס קצינים וכצ'ופר לפני השחרור הוא הולך להיות רס"פ בהדרכה

סמ"ח - סמל מחלקה הם עוברים קורס סמב"ים (סמלים בכירים) שמקנה להם חלק מהסמכויות של קצינים כמו למשל לפרוק נשקים אחרי מטווח לנהל מטווח וכל מיני דברים בסגנון
הם אחראים על המשמעת במחלקה ואיתם באמת לא מומלץ להתעסק הם מחלקים שעות ביציאה כמו מים...אם היה לי חצי שקל על כל פעם שהייתי שומע תסמ"ח אצלנו צועק "צפה פגיעה" אני חושב ובלי הגזמה הייתי יכול לקנות רנו שנת 2006

כל פעם שאתה רואה את המ"מ או המ"פ אתה מחויב לעמוד לתת לו הקשב ולהצדיע במידה ואתם כמה ח'ברה אתה יוצרים מסדר והימני ביותר מצדיע לו ונותן הקשב (הכוח ימתח להקשב ) הבחור הימני ביותר שומר על הנשק בהצלב כל השאר צריכים להציג אותו (3 שבועות בביסל''ש אני מעריך שכבר למדת)
אתה מחויב לתת הקשבים חולפים גם לרס"פ ולסמ"ח שלך להם אתה לא מצדיע אבל אתה מציג את הנשק

כמובן שאל תהיה צעיר ותצדיע למ"מ\מ"פ כל חצי דקה הצדעת לו הוא שיחרר אותך אל תצדיע לו עד הפעם הבאה שהוא יעלם מהאיזור ויחזור

איזה חטיבה אתה ואיזה פלוגה? איך האוכל בביסל''ש? חחח חרא אהה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:13

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר