11-04-2006, 23:24
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אז ככה:
ראשית, הכתבה:
ארוטק תספק לצה"ל כלי רכב משוריינים מסוג "דוד" תמורת 22 מיליון דולר
המניה איבדה אתמול כ-19% אחרי שקיבלה אזהרה נוספת מהנהלת נאסד"ק על אפשרות מחיקה מהמסחר
שירי חביב 17:33 11/4/06
חוזה בהיקף של 22 מיליון דולר, הוא לא עניין של מה בכך עבור חברה מסדר הגודל של ארוטק. החברה המספקת מוצרי הגנה וביטחון, שכוללים סימולטורים, מיגון כלי רכב וסוללות, דיווחה אתמול כי תספק לצה"ל כלי רכב משוריינים מסוג "דוד", המיועדים לשמש ככלי רכב ללחימה בשטח עירוני. החוזה עם צה"ל הקפיץ את צבר ההזמנות של ארוטק ב-129%, לסכום של 39 מיליון דולר. בשנת 2005 הסתכמו הכנסות החברה ב-49 מיליון דולר. הודעה show_ad() מודעה
חיובית מסוג זה גוררת אחריה בדרך כלל עליות במחיר המניה. אלא, שמניית ארוטק איבדה אתמול כ-19% מערכה במחזור גבוה מאוד. הסיבה לכך היא שהחברה קיבלה אזהרה נוספת מהנהלת הנאסד"ק, לפיה היא אינה עומדת בתנאי המסחר ברשימה הראשית של הנאסד"ק. ארוטק עומדת בפני סכנה של מחיקת מנייתה מהמסחר, מאחר שמחיר המניה שלה נמוך מהמינימום הנדרש בנאסד"ק. בנוסף, הדו"ח השנתי שהגישה לנאסד"ק לא היה מלא, בגלל ליקויים בביקורת הפנימית של החברה. ארוטק ערערה בפני הנהלת הנאסד"ק, והיא ממתינה לתשובה.
ארוטק נסחרת לפי שווי שוק של 40 מיליון דולר. בשבוע שעבר פרסמה החברה את דו"חותיה הכספיים לסיכום הרבעון הרביעי של 2005 והשנה כולה. מהדו"חות עולה כי בעוד שהכנסות החברה ירדו ב-2% בשנת 2005, ההפסד הנקי זינק ב-165% והגיע ל-24 מיליון דולר. בשנים האחרונות ביצעה ארוטק מספר רכישות, אך על רקע הביצועים המאכזבים החליטה הנהלת החברה לזנוח את אסטרטגיית הרכישות, ולהתמקד בניסיונות להשיג צמיחה פנימית, במקביל לביצוע שינויים מבניים וקיצוצים בהוצאות התפעוליות. "
==============================================
דבר שני, שני אשכולות שעסקו, בדרך זו או אחרת, בעיסקה הספציפית הזו.
אשכול ראשון
אשכול שני
אשכול נוסף, דיווח של הBBC על עליה במכירות ציוד ביטחוני בריטי לישראל.
את המסקנות אני משאיר לכם...
וזיכרו, מאחורי כל כתבה או ידיעה חדשותית עומד אינטרס של צד מסויים שרצה בפירסום שלה. הפעם קל מאד להבחין מיהו בעל העניין בפירסום של הצלחה לחברת ארוטק.