אני אעזור לך: מילון מסוג תזאורוס, הוא מילון למלים נרדפות. כאשר אתה כהרגלך מתחבט בלחפש מילה
שתציג אותך כקצת יותר רהוט ממה שאתה (משהו ברמה של תיכון...), גש לשם ואולי תצליח למצוא
מילה שכזו, ואולי תתקן במעט את הרושם העילג וחובב הסיסמאות שיצרת עד כה...
בסיס תל נוף הוא כמובן בסיס יחידת שדה, רק אצל מי שחושב שחיל האוויר הוא ברובו חיל קרבי. מה
לעשות שחיל האוויר ברובו המכריע הוא חיל תומך לחימה, ורוב מוחץ של אנשי הקבע שלו הם בסה"כ
עובדי שירות מדינה, רק בתנאים טובים בהרבה. אני מודע לכך שעכשיו תיילל על "תרומתם של אנשי הקבע לבטחון המדינה", אבל אני אגלה לך בסוד, ש"תרומה" היא היא דבר שניתן ללא תמורה, ולא עבודה במשכורת מכובדת למדי, שגבוהה בהרבה מעבודה מקבילה בשוק האזרחי (למעט אלה שעוסקים בהיי טק, שהם מיעוט מבוטל...)...
צה"ל, ברובו המכריע, נמצא מחוץ לאותם בסיסים, ובבסיסים שבהם חיילים אשכרה מסכנים חייהם, שם
יש לימין רוב מוחץ, והסיבות לכך הן כמובן פשוטות כ"כ עד שאפילו אתה תצליח לקלוט אותן (אולי...) :
כאשר חייל נמצא בסכנה, הוא מעדיף שהדרג המדיני יגבה אותו. חייל מעדיף לדעת שלפני ששולחים אותו
להסתער על מטרה - נעשה הכל כדי לנטרל אותה, מבלי לאלץ אותו למות למען תדמית. אתה כמובן לא
יכול להבין זאת, שכן אפילו לו תיארת עצמך במציאות, הסכנה שתיפגע מאש מחבלים, היא לא ממש
גבוהה. מסיבה זו אתה מרשה לעצמך לתמוך במי ששולח אחרים להסתער למקום שאפשר לנטרל
מבלי שחייל אחד יסתכן...
אנשי קבע ג'ובניקים מחיל האוויר תומכים בנסיגה (הם קיבלו על השתתפותם בה, בונוסים יפים...),
וזה מלמד בדיוק על כך. צה"ל בדרגי השדה שלו, כמובן סבור ברובו אחרת (זה, כמובן, בגלל שהם
דוסים ימניים פנאטיים שרוצים רק להרוג ערבים...)...
עובדתית, יחידות השדה ל-א נשלחו לגרש איש. הסיבות לכך ברורות לכל אדם שהוא טיפה פחות
עילג ממך. הצבא לא היה מוציא סכומי עתק בלנטרל את כל מערך אנשי הקבע שלו העורפיים
לתקופה של חודשים, לולא חשש ששליחת קרביים אמיתיים לשם, עלולה להסתיים בסרבנות אפורה
במימדים שלא נראו פה. אני יודע שזה קונספט שקשה לך להבין (חשיבה קדימה היא תחום מיוחד
במינו...), אז אני אניח לך ללכת לשחק קצת עם האלוויסים והחייזרים שלך...