לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-03-2006, 03:34
  fadey fadey אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.02
Kubuntu - HOW?

סיימתי להתקין את קונבנטו בהצלחה אמנם לא רבה,
התקנתי את המערכת על הארדיסק IDE (לא משני, ראשי)
ווינדוס נמצאת על הארדיסק שהוא SATA. עכשיו המחשב באופן אוטומטי
קורא קודם את הMBR שנמצא על הSATA ואצלי ה"סוג של LILO" נכתב על הMBR של הIDE.

עכשיו, הורדתי כמה תוכנות.. ואין לי מושג איך מתקינים אותם? מה הולך?
צריך לכתוב משהו בקונסול.. זה מה שהצלחתי להבין, אבל לא הבנתי מה בדיוק.
והאם אי אפשר לשנות את זה כשדאבל קליק פשוט יתקין?

כמו כן, אני שם לב שהכרטיס מסך שלי אינו מואץ. איך מאיצים אותו?
דרייברים? אילו?

ועוד משהו, האם יש תוכנת IRC שתומכת באופן מלא בעברית? כי אצלי
בתוכנה שבאה עם הקובנטו אני רואה רק את העברית שאני כותב, של אחרים
זה גיבריש (אז בטוח משהו לא בסדר בהגדרות או משהו כזה)

תודה לכל העוזרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-03-2006, 16:25
  ^NoX ^NoX אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי fadey שמתחילה ב "Kubuntu - HOW?"

קודם כל תתחדש על המערכת!
בקשר לשורות הראשונות שכתבת - זה מפריע לך? אתה יכול פשוט לשנות את סדר הכוננים ב-BIOS. אם אתה רוצה אתה יכול להתקין את GRUB (התבלבלת עם LILO - כבר רוב ההפצות (כולל קובונטו) משתמשות ב-GRUB, כי הוא הרבה יותר מתוחכם) בדרך פשוטה מאוד על ה-MBR של ההארדיסק השני.

דבר שני, בקשר להורדת תוכנות - כאשר משתמשים בלינוקס, רצוי מאוד לא להוריד תוכנות. למה? קודם כל בתור משתמש מתחיל, אתה לא יודע על איזה אתרים לסמוך, ועלולים לשתול לך rootkit במחשב. דבר שני, התוכנות שאתה מוריד לא ינוהלו בדרך כלל ע"י מנהל החבילות (אלא אם כן הם תוכננו במיוחד בשביל זה), וזה אומר שלא תוכל להסיר אותם, או לעדכן אותם בעזרת העידכון הכללי של מנהל החבילות. יש עוד כמה סיבות שכתבתי עליהן פה בפורום, תוכל לעשות חיפוש.

אז קודם כל בוא תלמד קצת על מנהל החבילות. מנהל חבילות זה דבר שלא קיים בווינדואוס. זאת תוכנה שהמטרה שלה היא לנהל את החבילות במחשב שלך (כמה מפתיע, הא?).
"חבילה" היא בעצם תוכנה, ספרייה או סתם הוראה כלשהי שהמחשב צריך לעשות. יש חבילות שיש להן "תלויות". זה דבר ממש גאוני, כי זה חוסך לך הרבה מקום במחשב.
בוא נגיד שיש לך 2 תוכנות, שצריכות את X בשביל לעבוד. במקום שכל תוכנה תבוא עם X, ואז יהיה לך פעמיים את X במחשב (זה מה שקורה בווינדואוס ד"א), אז התוכנה אומרת שהיא צריכה את X למנהל החבילות, ומנהל החבילות מוריד ומתקין את X. ככה אתה חוסך מקום וזמן בצורה יעילה.
בעזרת מנהל החבילות אתה מתקין, מסיר, משנה, מחפש, מעדכן, ועושה עוד מאות פעולות מורכבות מאוד (שבתור מתחיל לא יהיה לך עניין בהן) שלא היית יכול לעשות לבד.

מנהל החבילות עובד מתוך מאגרים. כשאתה מתקין את אובונטו, פתוח לך רק מאגר קטן של תוכנות שנבדקו ע"י הצוות של ההפצה, והן במצב stable. המצב הזה מתאים לשרתים ולמספר קטן של אנשים, ובגלל זה אני וחברים שלי יצרנו קובץ מאגרים (שנמצא ב-ept/apt/sources.list/) שמכיל הרבה הרבה יותר דברים.
תוכל להתקין את קובץ המאגרים שלנו ע"י השלבים הבאים:
תוריד את הקובץ הבא:
http://ilunix.org/scripts/sources.sh

תן לו הרשאת ריצה:
chmod +x sources.sh

ותריץ אותו:
bash sources.sh

לאחר מכן יהיו לך הרבה יותר חבילות במאגר החבילות.
בתור מתחיל, כדאי שתשתמש ב-Synaptic. זה מנהל החבילות הגרפי שמגיע עם קובונטו. לאחר מכן, בשביל לעשות דברים יותר מסובכים, תלמד קצת על aptitude

לא ציינת איזה כרטיס מסך יש לך, אז אני לא יכול לעזור בקשר לדרייברים.
אתה יכול להכנס לפה: wiki.ubuntu.com ולעשות שם חיפוש. יש שם הסברים מפורטים מאוד איך לעשות את רוב הדברים שאתה יכול לחשוב עליהם

בקשר לתוכנת ה-IRC. אתה בטח מתכוון ל-XChat. ראית את ההודעות של האנשים האחרים בג'יבריש כי לא בחרת קידוד נכון. אתה צריך לכתוב:
charset iso-8859-8/
וזה יעבוד מושלם.
אם אתה רוצה שזה ישתנה לתמיד, אז תפתח את רשימת השרתים, בחר את השרת, תערוך אותו, תסתכל על ההגדרה האחרונה ופשוט תשנה את ה-Encoding ל-iso-8859-8
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:50

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר