21-05-2009, 09:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.06
הודעות: 692
|
|
מקבץ פק"לי קפה שנתקלתי בהם במילואים:
אנין הטעם: הפק"ל כולל תערובת פולי קפה (ברזילאים, קולמביאנים ועוד סוד שפיספסתי), מטחנה ידנית, גזיה, וקומקום. למהדרין, הל וחאוויג'.
הקפה נטחן רק לפני שמכינים אותו, מה שהופך קפה כזה למשובח במיוחד. החסרון הוא שמדובר בעבודה מאומצת וארוכה, דבר שהופך ליתרון אם מחכים למטווח או משהו, ואז המטחנה עוברת בתורנות בין כולם. מצד שני, גם הקפה צריך להתחלק בן כל הטוחנים. מי שקצת פחות לחוץ על הקפה שלו טרי טרי, יכול לקנות קפה טחון מאיכות גבוהה, ולא להסתפק באבקה השחורה של עלית. קומקום, להבדיל מפינג'אן, נותן הרגשה ביתית הרבה יותר ולא נשפך ממנו קפה יקר כאשר מוזגים לכוסות.
זה שחזר מטרק בדרום אמריקה: בנזיניה שסוגלת להרתיח קפה גם על פסגת האוורסט במינוס 30 מעלות וברוחות של 100 קמ"ש. בסך הכל נחמד, אבל הרבה יותר פרקטי לבישולים בקלימנג'רו מאשר לקפה ברמאללה. בכל מקרה, נראה מגניב.
הסטנדרטי: פק"ל רגיל. גזיה, פינג'אן, קפה שחור של עלית והכל בתוך תיק של סנדלי שורש. בדרך כלל הדגם לא כולל שום ציוד אחר פרט לזה. כוסות וכפיות צריך להשיג איפושהו, וגם את הקפה שותים מר כמו החיים אם לא מקמבנים סוכר. וגם זה, רק אחרי שמוצאים מצית...
גם אם הולכים על הדגם הזה, ממולץ להביא בכל זאת כוסות זכוכית וכפיות אמיתיות של משאירות כימקלים בקפה הרותח שלכם.
השף: נוסף על ערכת הקפה הפשוטה, מחזיק השף עוד כמה סודות בארגז הפק"ל שלו (על בסיס ארגז אלפ"א, כתום זרחני). מחבת לטובת טיגון בצל ועגבניות לשקשוקות או רטבים ספגטי, סיר לטובת בישול ספגטי ואורז או דברים מורכבים יותר, קרש חיתוך, סכו"ם, תבלינים ורטבים מכל הבא ליד מאוכסנים בתוך קופסאות של סיגרים או בתי סטיקלייט, רשת צליה בשביל מנגל מאולתר, וכמובן סבון כלים וסקווטש לשטוף הכל. מי שממש חזק בקטע, מביא פויקע. ממולץ רק בקו או למי שיש לו נגמ"ש או טנק צמוד.
הביתי: במקום גזית שטח, מביא הביתי את הכירה הניידת (נו, זו עם בלון גז שבא בצורה של בקבוק ספריי). הרבה יותר נוח לבשל, הרבה פחות נוח לסחוב. הביתי גם מכין את השוקו המושלם: תרתיחו חלב עד לסף גלישה, ותמיסו בפנים טבלת שוקלד פרה שלמה. שוקו שגם מונטזומה מחך האיצטקים לא שתה כמותו.
_____________________________________
|