|
09-03-2006, 15:50
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
טוב, חזרתי!
היה מעניין מאד. היחידה שלי מיועדת לתפקיד מעניין שלא אוכל לפרט עליו כאן, אבל בגללו זכינו להנות מכל מיני הקצאות וארועים לא שיגרתיים.
זה מתחיל מכך שהסגל גוייס כבר שבוע קודם ועבר המון שיעורים. גם הרס"פ והסרס"פ גויסו שבוע לפני החיילים והכינו את כל הציוד והזיווד.
הגענו ביום ראשון (הגעתי ב10:00 כמו שהיה כתוב בצו, רוב החיילים הגיעו לקראת הצהריים).
פגישה עם השלישות וקצינת הקישור. במילואים קודמים הייתי צריך לכתוב מחדש את כל הילדים בטופס העידכון, גם את זה שנולד לפני יותר משש שנים.הפעם לא היה לי מה לתקן . כל הילדים הופיעו בטופס הפרטים האישיים, כולל התינוקת בת השנה וקצת, הכתובת הייתה נכונה וגם מס' הפלאפון וחשבון הבנק.
כל מי שחתם קיבל מעיל פליז עם סמל של תג החטיבה ושם הגדוד, מפקדים וקומבינטורים קיבלו גם טלקון ותיק אישי.
בחתימות קרה דבר מוזר: כל חייל קיבל קידבג ובו כל הציוד שנדרש לאימון: שני זוגות מדים, שק"ש, כובע, ת.א., מעיל, מחסנית ומשום מה גם שתי מימיות. למרבה הפלא לא חתמנו על אפוד וקסדה. בד"כ, גם באימוני טנקים, חותמים על אפוד, קסדה וחמש מחסניות, ציוד מיותר לגמרי שרק מסרבל אותנו. באנו להתאמן על טנקים ואין לנו צורך בו.
הלכנו לחתום על נשק בנשקיה. נדרשנו לבוחן בטיחות. לקחתי שני טפסים, את הראשון מילאתי בעט, חתמתי עליו והגשתי לנשקית, בשני הקפתי את התשובות הנכונות בטוש אדום עבה ותליתי אותו על חלון הנשקייה. הבחנים של שאר הפלוגה עברו יותר מהר
במפתיע לכל הנשקים היו מיתרים כבר משופצרים, הם לא טיפטפו מסולר וקיבלנו עבורם רצועות עבות.
המשכנו אל הטנקים. הם עמדו על המשטח לפי סדר, ליד כל טנק הונחו שילוטי בד, מתוחים על עץ וחוטי ברזל. כך לא היינו צריכים להאבק בצבעים, בבד ובמסקינטייפ ליצור שילוטים (חוץ מהטנק שלי שלצורך היעוד החדש קיבל שילוט לא סטנדרטי וציירתי לו שילוט במהירות).
הרס"פ והסרס"פ הביאו את הזיווד לטנקים. בעבר קיבלנו פטיש 5 אחד למחלקה, כמה חבלי פריסה, ומעט כלים. הפעם כל טנק קיבל את כל הזיווד הנדרש, כולל כל הבוקסות, מגרזות, מפתחות שונים וכו'. הזיווד אורגן מראש לפי טנק. לא היה צריך לחתום על כל פריט ולדלות אותו מהמדפים באפסנאות אלא כל טנק קיבל ארגזים עם כל מה שהוא עלול להזדקק לו.
משאית הפגזים הגיע ומיד אחריה מלגזה (!) הפגזים הורדו למשטח והוכנסו לטנקים.
כל הנ"ל קרה עד שעה 12:00 שבה הלכנו לארוחת צהרים.
הארוחה הייתה נסבלת.
חלק מאנשי הצוות הלכו לשיעורים. השאר המשיכו לעבוד על הטנקים.
ראוי לציין שמעבר להקצאה המדהימה של הציוד קיבלנו גם הקצאה טריה ונדירה של אנשי צוות, משוחררים טריים שתרמו מאד לאימון.
בערב הטנקים כולם היו כבר בשטח עם כל הזיווד והתחמושת. כך שהיה לנו לילה ארוך של שינה (במאהל המדוגם, כולל גנרטור, עוקב ותאורה)
בבוקר כשהתעוררנו יכלנו ישר להתחיל להתאמן. על האימון לא אוכל לפרט כאן. מה שכן, אני יכול להוריד את הGO-NO-GO מהרשמ"ץ. אין לנו יותר 0.5 אלא תת"ק. אני יכול לומר גם שכל הנדרש לנו הגיע בזמן, כולל כל הארוחות, לא נדרשנו לתת תורנים, שומרים, או כל משימה אחרת עבור המתקן המארח, ירינו המון פגזים והלו"ז תיקתק, כך שלמרות שהוכנס עומס אימונים גדול עדיין הצלחנו תמיד לסיים כל אימון לפני סוף הלו"ז (וזה לא דבר קל בפלוגת טנקים, כל טנק צריך להתאמן בפני עצמו, אח"כ עם המחלקה ואח"כ עם הפלוגה). לא הייתה בעיית הקצאת שטחי אש, בעיות הקשר והחימוש תופעלו מיד. לרגע חשבתי שהתגייסנו למילואים בצבא זר.
גם בזיכויים הכל תיקתק: בנשקייה היה קומפרסור לניקוי האבק מהנשק. אח"כ טבלנו אותו בסולר ומיד קיבלנו את פתק הזיכוי (על האפסנאות והשלישות אני לא יכול להעיד כי השתחררתי קצת לפני כולם).
בקיצור: למדנו המון, ירינו המון, הפקנו המון לקחים וחזרנוט הביתה עייפים אך עייפים
כל הכבוד לצה"ל.
כחתי לציין שגם מזג האוויר היה לטובתנו, הדבר היחיד שהיה חסר זה קרם הגנה מהשמש.
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 09-03-2006 בשעה 15:56.
|
|