26-01-2008, 02:29
|
|
|
חבר מתאריך: 25.11.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
אני לא ממש מסכים עם הניתוח הפסיכולוגי שלך, ואני חושב שיש לי כמה מניות בתקופה שאתה מדבר עליה, דווקא כל המקרים של "טיפול פסיכולוגי" ו"חוויות טראומטיות" היו במחזורים מאוחרים יותר ביחידה.
אתה לא חייב להסכים, זו דעתי(אין קשר לזלזול או חוסר הערכה מקצועי-להפך)
היחידה לא קמה מנפלים של יחידות עילית אלא מיוצאי יחידות עילית, ומבוגרי מסלול בגבעתי (ולא "נפלטי החטיבה"), כחלק מצורך להקים יחידה יש מאין. לאחר מס' מחזורים הוחלט להתחיל מגיוס בגבעתי והמשך טירונות יחידה, ואח"כ התחילו בטירונות יעודית, מה שכונה אח"כ טירונות שדו"ב.
כתבתי "לוחמחי גבעתי שלאחר קורס מכים נפלטו מהחט'"-באותם היימים קורס מ"כים היה סוף המסלול בגדודים כך שכמובן שכוונתי היתה לבוגרי מסלול. יחד עם זאת כל חט' חי"ר נדרשה לפלוט מכסה של לוחמים לאחר סיום המסלול למפח"ש, כמובן שהחט' לא תפלוט את מי שהיא מחשיבה אייכותי ומשמעותי... היו כמובן גם יוצאים מן הכלל לדוג' אורן א.(אני מניח שאתה מכיר אם זו אכן התקופה). דוג' נוספת הוא שמוליק ה.-מיחידת עילית הוא לא הגיע ולמייטב זכרוני הוא לא סיים שם מסלול.
מה שאתה מכנה "ברדק" נבע בעיקר מהצורות להמציא תו"ל ותרגולות מההתחלה, ומטבע הדברים זה עובד הרבה על ניסוי וטעייה. כנ"ל כל נושא ההסתערבות וההתמעות, שלא נעשו מאז ימי המסתערבים בפלמ"ח. אז היו הרבה נסיונות עם אמל"ח ורכבים מיוחדים, וכמובן לא מעט "פלברה" שמאפיינת יחידה מסוג זה, אבל העבודה נעשתה היטב - והעידו על כך שורות בקבוקי "יין הנתזים" שהיו על המדפים במשרד מפקד היחידה.
אני התכוונתי לחלק שקשור ל"פלברה" ולתקלות לא הכרחיות(חן מ.), או מ.צוות לא בדיוק כשיר(א.ל).
אגב, מי היו החברים שלך מהקק"צ, ניר ותומר ?
|
אם אתה מתכוון לניר א. , אני מכיר אבל הוא לא נכנס להגדרה , הוא יותר צעיר, אם אני לא טועה הוא היא בקק"צ עם בלחסן ז"ל ,אני מקווה שהוא יותר רגוע היום...בכל זאת הגיל...
|