לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-02-2006, 23:07
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ofir22 שמתחילה ב "מסך CRT שטוח Vs מסך LCD, צבעים ושאר ירקות."

לפני כחצי שנה עשיתי ממש דוקטורט בנושא והמסקנה שאליה הגעתי הייתה - עדיין ה-CRT הוא הכלי הטוב ביותר עבור מי שמתעסק בעריכת תמונות. מסכי ה-LCD עדיין לא מייצגים את הצבעים האמיתיים והנכונים ויש להם בעיה קשה בהצגת "השחור המוחלט" (מגבלה טכנולוגית שכרגע לא יודעים לפתור אותה).

מתוך מסכי ה-CRT המומלצים הם אלה המבוססים על טכנולוגיית Aperture Grille, המסכים האלה נותנים תמונה בהירה יותר ובעלת הצבעים החיים ביותר מאשר מסכי ה-Shadow Mask הקונבנציונליים. אני קניתי את P97f+ של Viewsonic - מסך CRT שטוח בגודל 19" מבוסס על AG, ואני מרוצה ממנו עד הגג. עלה לי קרוב ל-1700 שקלים אצל היבואן הרשמי (אומניטק בפתח-תקווה), עם 3 שנות אחריות.

מסכים נוספים שכוללים חלק מהיתרונות של AG הם מסכי Slot mask, לדוגמא מסכי ה-Flatron של LG. אני אישית לא ניסיתי אותם, אבל קיבלתי המלצות חמות מאוד מחברים - ומהיכרות שלי עם הטכנולוגיה, אני יכול לומר שגם המסכים האלה טובים.

על כל פנים - לא להתקרב למסכי ה-Shadow mask הישנים !

נ.ב. אם אתם מעוניינים בהסברים מעמיקים יותר עבור הטכנולוגיות האלה, רק תגידו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-02-2006, 23:24
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "הבקשה היתה בנוגע למסכי..."

ה-LCD (עוד) לא מומלץ, הטכנולוגיה עדיין לא בשלה בכל מה שנוגע להצגה של צבעים וטונים אמיתיים. למשל - בגלל שתאי LC (גביש נוזלי - Liquid Cristal) לא מייצרים אור בעצמם, אלא משנים את שקיפותם בהתאם לשדה החשמלי המיוצר בתאים האלה, חייבים לתקוע להם נורת backlight - וזה הורס את הקונטרסט כי עדיין לא הצליחו להגיע לחסימה המוחלטת של ה-backlight הזה ע"י התאים. למי שיש מסך LCD יעיד שגם כאשר המסך מציג תמונה חשוכה לגמרי, עדיין רואים את ה-backlight מבעד לגבישים.

סיבה נוספת היא כמובן חוסר הדיוק בצבעים. עוד סיבה - זוויות צפיה קטנות יחסית.

יש ל-LCD גם יתרונות - הם קטנים, דקים ומאוד סקסיים, לא פולטים קרינה, לא מאמצים עיניים (אין תופעת ריצוד), אין עיוותים בתמונה והטקסט שהם מציגים הוא חד להפליא. מי שרוצה מסך לעבודות אופיס - אין כמו LCD. לנו, הצלמים, עדיין מוקדם להצטייד באחד כזה ...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:26

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר