15-12-2004, 18:16
|
|
|
חבר מתאריך: 02.11.01
|
|
מאחר שמדובר כאן, במידה מסויימת, במעין המלצה תזונתית רפואית, אני מרגיש צורך להזכיר כי העצות שמקבלים בפורום אינן עצות מוסמכות, ופעולה על פיהן, היא על אחריות הגולשים בלבד.
אני מתאר לעצמי שמה שאמרתי כרגע אמור להיות ברור מאליו, אך אני מזכיר זאת משום שהמקור שניתן מתבסס על תורת הנטורופטיה - תורה שישנם מרכיבים בה שלא נבחנו בצורה מדעית רפואית, או במלים אחרות: לא ניתן לדעת בוודאות שהם מועילים או לא מזיקים. אין בכך להגיד שהעצות הניתנות שם אינן מועילות (אינני מומחה בתחום התזונה) אך כן שצריך להזהר בישומם ובמתן עצות המסתמכות עליהם.
ספציפית לנושא השאלה, אני אגיד שבהחלט תזונה יכולה להשפיע על רמת הכולסטרול בדם. לכן אני אמליץ לחפש באתרים שעוסקים בתזונה, ולהרכיב תפריט מלא שימלא את כל צרכיכם. החסרה פשוטה של מרכיבים מסויימים המשפיעים לרעה על רמת הכולסטרול בדם אינה בהכרח בריאה, משום שיתכן שתחסירו גם מרכיבים תזונתיים חיוניים , ובכך תגרמו נזק לבריאותכם.
באופן פרטי, אם למישהו יש בעיה מסויימת עם רמת הכולסטרול בדם, הייתי ממליץ לפנות לרופא המשפחה, או לדיאטטן קליני, וללמוד מהם מהו התפריט המתאים ביותר לכם ולבעייתכם.
ודבר נוסף שצריך לזכור: לכל אחד יש צרכים קצת שונים, אבל בסה"כ כולנו צריכים לשמור על איזון כלשהו. פחות מידי לא טוב, אבל גם יותר מידי. מחסור בויטמינים יכל לגרום לנזק, אבל גם מינון גבוה מידי, של אותם הויטמינים בדיוק, יכל להיות מסוכן.
|