11-12-2005, 09:24
|
|
|
חבר מתאריך: 21.09.03
|
|
לא ממש קשור לשאלה של ידידנו ,אבל אם זה כבר עלה.....
לאחר סידרה לא קצרה של מאמרים בענין וקריאה של רוב התולנות של החילים אני מסיק שמדובר
בתופעה די דומה למה שיש לנו בארץ והיא נקראת "כאשר הרקדן לא יודע לרקוד הוא תמיד יגיד
שהרצפה עקומה " .
מה שקורה הוא שהחילים האמריקאים לא ממש מיומנים בנשק ומתקשים לפגוע במטרות אז המסכנה המתבקשת היא כמובן "לכדור ה9 מ"מ אין מספיק כושר עצירה" ופה נוספות אגדות אורבניות מפה עד הודעה
חדשה כדי להצדיק את המיתוס .
החיילים האמריקאים עובדים "קשה מאד" ככה שהם "לא מספיקים" לנקות את הנשק שלהם
התוצאה הכלי מלוכלך ולא משומן כמו שצריך ומכאן הדרך למעצור קצרה מאד מסכנה "הכלי לא אמין"
פה תוסיפו צ'זבט על סבא וה1911 שלו במלחמת קוראה וקיבלתם סיבה לעבור ל1911 .
מה כן נכון מכל זה ???
הצבא האמריקאי החליט לחסוך כמה דולר על מחסניות ולקנות את ההצעה הזולה ביותר שהוצאה התוצאה
מחסניות סוג ג' מינוס עם קפיץ חלש מידי שכן גורם למעצורים בכלי אבל חיילים שהחליפו קפיצים אוו מחסניות
במחסניות אזרחיות מאד מרוצים מהכלים .
לגבי חלקים שבירות וכ"ו עוד אגדה אורבנית שמקורה במקריאים אמיתים שקרו בתחילת קליטת הכלים
בצבא ארצות הברית.
מה שקרא שם הוא שמספר יחידות מובחרות החליטו לירות בכלי כדורים בעלי לחץ גבוהה מאד ,כדורי
בדיקה שמותר לירות אחד כזה פעם אחת בחיים של הכלי והם משמשים לבדיקת תקינות לפני שהכלי עוזב את המפעל ,הכלים הללו אומנם קרסו אבל אחרי 750-1000 כדור כאלו .
אקדח כזה אני מוכן לקנות כל יום!!!
מה שכן הכלי לא מתאים לכולם (לא שיש כזה כלי בעולם) לא כולם אוהבים את מנגנון ההשמתה/נצרה
על הצינה בגלל שהוא עלול להנצר בשוגג בדריכה מהירה (יריתי מאות כדורים בכלים כאלו מעולם לא קרא לי) ,לאחרים הוא גדול מידי ליד ,הוא כבד ....................
אבל למי שהוא כן מתאים ומוכן לחיות אם המגרעות זה כלי אמין ומדיוק למדי .