הבאתי כבר קישור
ובאופן מקרי ביותר מצאתי עוד השוואה ואפילו יותר אמינה מGOOP
ביקורת 2005, אנטיווירוסים:
Avg Pro-
תהליכים:
avgupsvc.exe, avgcc.exe, avgmsvr.exe.
עידכונים: פעמיים בשבוע, אוטומטי.
צריכת משאבי מערכת: 21,504 K
ממשק: קשה למצוא את מיקום ההגדרות של כל חלק וחלק בתוכנת האנטיוירוס, הממשק אינו ידידותי. כשווירוס מזוהה, התוכנה לא טורחת להתריע בפני המשתמש על האירוע (מתקבלת הודעה מ-Windows, "אין אפשרותלקרוא את הקובץ").
סיכום:
התוכנה אינה פוגעת בביצועי המערכת אך גם אינה מבטיחה הגנה מלאה למחשב הביתי. התוכנה מתעדכנת רק פעמיים בשבוע: עד ליציאת העידכון המשתמש נשאר חשוף לאיומים החדשים. גם לאחר שהתוכנה מתעדכנת, היא לא עונה על הדרישות:
מזהה קבצים נקיים כנגועים ולא מצטיינת בזיהוי ווירוסים.
להורדה.
Nod32-
תהליכים:
Nod32Krn.exe, Nod32Kui.exe.
עידכונים:
מידי יום, אוטומטי.
צריכת משאבי מערכת: 15,728 K
ממשק: הממשק אינו ידידותי.
סיכום:
הודות למנוע Heuristic (זיהוי ווירוסים חדשים עפ"י התנהגות קבצים מאופיינת) מתקדם, Nod32 מצליחה לזהות ולהסיר את רוב הווירוסים החדשים שעדיין לא הגיעו לידי החברה. בנוסף לשיטת ה-Heuristic משתמשת התוכנה גם בזיהוי מבוסס חתימות, שילוב שמבטיח הגנה מלאה כנגד רוב המזיקים. התוכנה לא מכבידה על המערכת ומסוג התוכנות של "התקן ושכח". הממשק אינו ידידותי ולכן הגדרת התוכנה מסובכת למשתמש הממוצע, אך מתרגלים אליו תוך זמן קצר מאוד.
להורדה.
Kaspersky Personal-
תהליכים:
Kavsvc.exe, Kav.exe.
עידכונים: כל שעה, אוטומטי.
צריכת משאבי מערכת: 11,036 K.
ממשק: ידידותי, ממשק הבנוי גם לטובת אלה שלא מכירים את מושגיי אבטחת המידע.
סיכום:
Kaspersky היא תוכנת אנטיוירוס מובילה המתבססת על עידכוניי חתימות מהירים במיוחד המבטיחים הגנה מלאה במשך 24 שעות . התוכנה מספקת הגנה מעולה, ומצטיינת בזיהוי מזיקים אחרים ולא רק ווירוסים (Spyware/Adware/Trojan-Horse). בזכות מאגר חתימות גדול מאוד, התוכנה מזהה הרבה יותר ווירוסים ממתחרותיה המפורסמות.
להורדה.
Panda Titanium-
תהליכים: WebProxy.exe, Psimsvc.exe, AVEngine.exe, Prevsrv.exe, PavFnsvr, PAVsrv51.exe, PavprSrv.exe, PavFires.exe, PavProt.exe, Apvxdwin.exe, Pavkre.exe.
עידכונים: כל יום, אוטומטי.
ממשק: ידידותי, ממשק הבנוי גם לטובת אלה שלא מבינים את מושגיי אבטחת המידע.
צריכת משאבי מערכת: 50,527 K.
סיכום:
Panda AntiVirus היא תוכנה מגושמת שפוגעת בביצועי המערכת: כל פעם שהמערכת תעלה, תאלצו לחכות פרק זמן (ממוצע, אם לא יותר) של 5 דקות כשמסך "ברוך-הבא" של חלונות מופיע. גם לאחר הטעינה הארוכה, המערכת תגיב לפקודות באיטיות ויישומים יפסיקו להגיב. מייד לאחר ההתקנה החלו להופיע הודעות בנוסח: "המערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה". המערכת הושחטה לגמרי ע"י Panda וכל זה בגרסה המצומצמת, Titanium ולא Internet Security. בגרסת 2005 הכניסה החברה את מוצר ה-Firewall שלה, שבשנת 2004 היה מובנה בגרסת ה-Platinum שכבר לא נתמכת ע"י PandaSoftware. הכנסת ה-Firewall רק גרמה לעוד צרות- הגישה לאיטנרנט נחסמה כל שעתיים ורק Reset פתר את הבעייה.
אם נסתכל על הצד החיובי של המוצר (נתרגל אל הקריסות והאיטיות של המערכת): מזהה Malware, בעל מנוע סריקה מהיר במיוחד ובגרסת 2005, מצורף מנוע הסריקה החדש TruPrevent- שיטת זיהוי ווירוסים חדשים לפי התנהגות.
להורדה.
Norton AntiVirus 2005-
תהליכים:
ccApp.exe, ccEvtMgr.exe, navapsvc.exe ,SPbbcsvc.exe, NProtect.exe, Savscan.exe ,SNDsrvc.exe.
עידכונים: כל יומיים, אוטומטי.
ממשק: ידידותי, ממשק הבנוי גם לטובת אלה שלא מבינים את מושגיי אבטחת המידע.
צריכת משאבי מערכת: 37,576 K.
סיכום:
תוכנת האנטיוירוס הוותיקה לא הצליחה לשמור על כס המלכות . כיום Norton Antivirus, לא מספקת את ההגנה הדרושה למחשב הביתי. התוכנה מעמיסה על המערכת, דבר המורגש בעיקר במחשבים חלשים. התוכנה מתעדכנת פעם ביומיים, גם בתקופה הזו שבה תולעים ווירוסים תוקפים מליוני מחשבים תוך דקות ספורות.
Norton, לא אחת ולא פעמיים, פסח על טרויאנים שהצליחו בעקבות זאת, להדביק את המערכת. קיימת בעייתיות של זיהוי טרוייאנים ושאר Malware בתוכנה, עושה רושם שSymantec- משקיעה את כל מאמציה בזיהויי ווירוסים חדשים, עד כדי כך שהזניחו את שאר התוכנות המזיקות שיכולות לגרום נזק גדול יותר מווירוס. בגרסת 2005, Symantec הוסיפו הגנה כנגד תולעים, מן Firewall קטן שידאג שמקרה כמו התפשטותו המהירה של Blaster ברחבי העולם לא יחזור על עצמו.
להורדה.
Avast Professional-
תהליכים:
ashDisp.exe, ashmaisv.exe, ashserv.exe, aswUpdSv.exe.
עידכונים: פעם ביומיים, אוטומטי.
ממשק:
ידידותי, ממשק הבנוי גם לטובת אלה שלא מבינים את מושגיי אבטחת המידע. קיים גם ממשק למתקדמים, כדי להגיע אליו יש לרכוש את גרסת ה-Pro.
* ניתן להוריד סקינים לתוכנה.
צריכת משאבי מערכת: 38,832 K
סיכום:
Avast גורמת להאטה בתגובת המערכת, דבר המורגש בעיקר במחשבים חלשים.
Avast משתמשת בשיטה מקורית להסרת ווירוסים - התוכנה יוצרת גיבוי לכל תקיית המערכת בזמנים קבועים שהמשתמש קובע בזמן ההתקנה. כאשר התוכנה מזהה ווירוס, היא מסירה אותו ומשחזרת את תיקיית המערכת. בכך, כל הנזק שגרם הווירוס לקבצי המערכת יעלם, כמו לא היה ולא נברא מעולם. חברת Avast מוציאה עידכון תוכנה פעם בשבועיים, מתקנת פירצות אבטחה. Avast לא מצטיינת בזיהוי ווירוסים ופעמים רבות הופכת קובץ תמים לנגוע בווירוס קטלני. לא מזמן, Avast התעקש שהתוכנה Winrar היא טרויאני- כך הוסרה תוכנת Winrar מאלפי מחשבים בהם הייתה מותקנת התוכנה.
להורדה.
BitDefender-
תהליכים: bdswitch.exe, bdmcon.exe, bdss.exe, vsserv.exe, xcommsvr.exe, bdlite.exe.
עידכונים: כל שעה, אוטומטי.
ממשק:
ידידותי, ממשק הבנוי גם לטובת אלה שלא מבינים את מושגיי אבטחת המידע.
* ניתן להחליף סקינים.
צריכת משאבי מערכת: 47,772 K.
סיכום: התוכנה גורמת להאטה בתגובת המערכת. בזמן סריקה, המערכת תפסיק לתפקד- בזמן הסריקה אין להפעיל יישומים נוספים.
BitDefender, בגרסה החינמית לא מכיל מגן בזמן-אמת ולכן אסור להשתמש בה. הביקורת נערכה על הגרסת ה-Standard (אינה חינמית, ניתן להוריד מהאתר ולהשתמש בה עד 30 יום, גרסת ניסיון). התוכנה מבטיחה הגנה מעולה למשתמש הביתי וגם היא, כמו Kaspersky, מתפארת בעידכונים המשתחררים כל שעה עגולה. זמן הסריקה ארוך במיוחד, אבל נתנחם בעובדה שהתוכנה מזהה הרבה מאוד טרויאנים, Adwares וSpywares. התוכנה מאבטחת את ה-Registry, כלי הכרחי לפעולה מתמשכת של ווירוס, תולעת ושאר Malware. ההגנה הזו מעיקה על המשתמש; כל שינוי קטן ב-Registry יקפיץ הודעה עם שאלת אישור. הדבר עלול לגרום נזק - לא כל המשתמשים מבינים מה התוכנה שואלת אותם ועלולים להזיק ל-Registry, ליבת Windows.
להורדה.
McAfee VirusScan-
תהליכים:
McVSEscn.exe, mcvsshld.exe, mcagent.exe. McShield.exe, mcvsrte.exe.
עידכונים: כל שלושה ימים, אוטומטי. הורדת העידכון ידנית דורשת הירשמות לאתר McAfee.
ממשק: ידידותי. בהפעלת התוכנה, מופיעה הודעה המזכירה לך שאינך מוגן ללא ה-Firewall, ה-AntiAbuse וה-AntiSpam של החברה- הודעה מציקה שלא ניתן להעלים.
צריכת משאבי מערכת: 42,284 K.
סיכום:
McAfee המפורסמת בניגוד ל-Norton, הצליחה לשמור על מקומה בשלישיה הפותחת בדירוגיי האנטיוירוסים מאז ומתמיד. התוכנה מזהה ווירוסים, טרויאנים, תולעים, Spyware וAdware ומסוגלת לזהות תולעים ווירוסים לא ידועים. הממשק פשוט מאוד, אין צורך להתעסק עם הגדרות התוכנה- הגדרות ברירת המחדל מספקות הגנה מקסימלית. למרות העידכונים המאוחרים, נראה כי משתמשי McAfee נהנים מהגנה מעולה וראויה לשבח. מרכז האבטחה של Mcafee, כמו מרכז האבטחה של Windows XP SP2, דואג להתריע בפני המשתמש על הפסקת הפעילות של תוכנות האבטחה.
להורדה.
F-prot-
תהליכים:
fpavupdm.exe, F-sched.exe, F-stopW.exe
עידכונים: פעם בשלושה ימים.
ממשק: ממשק דומה לממשק Windows 95, נחמד וידידותי.
צריכת משאבי מערכת: 10, 308 K (והוא זוכה בתואר "תוכנת האנטיוירוס הקלה ביותר של שנת 2005").
סיכום: F-prot מעניקה הגנה בסיסית למחשב הביתי. היא מתפארת במאגר ענקי של חתימות (כ-139711 חתימות) ובמנוע Heuristic מתקדם שחסם את התולעת NetSky עוד לפני שהגיעה לידי החברה המפתחת. F-prot לא הצליח להסיר את הווירוס Pinfi שמדביק את כל קבצי ה-exe שבמערכת. אבל אם המגן בזמן-אמת פעיל, F-prot היא בהחלט הבחירה הנכונה למחשבים חלשים, שלא יכולים לשאת את עומס תוכנות האנטיוירוס של ימינו.
להורדה.
eTrust AntiVirus (ZoneLabs AntiVirus)- -
תהליכים:[/[u
CAVRID.exe, CAVTray.exe, VetMSG, iSafe.
[u]עידכונים: פעם בשלושה ימים.
ממשק: הממשק ידידותי, אין צורך להגדיר את התוכנה, ברירת המחדל מספקת מקסימום של הגנה.
צריכת משאבי מערכת: 18, 412 K.
סיכום:
eTrust מהווה הגנה בסיסית למחשב הביתי. מאגר החתימות של התוכנה לא גדול במיוחד וזה בא לידי ביטוי בזמן-אמת, כאשר טרויאנים ותולעים מצליחים לחדור אל תוך המערכת ולפגוע בה ללא ידיעת המשתמש. CA החברה המפתחת את eTrust, קנתה את חברת PestPatrol (לזיהוי טרויאנים, Spyware וAdware) ולכן לא יוכנסו מזיקים רבים לתוך מאגר החתימות של eTrust AntiVirus. אחרי הכל, אנטיוירוס זה אנטיוירוס.
להורדה.
Pc-Cillin-
תהליכים:
TmPfw.exe, Tmntsrv.exe, PcCtlCom.exe, Tmproxy.exe, pccguide.exe.
עידכונים: פעם בשלושה ימים.
ממשק: הממשק ידידותי, אין צורך להגדיר את התוכנה, ברירת המחדל מספקת מקסימום של הגנה.
צריכת משאבי מערכת: 40,800 K.
סיכום: האנטיוירוס בא בחבילת Internet Security הכוללת מסנן אתרים, Anti-Spam ו-Firewall, לא ניתן לקנות את מוצר האנטיוירוס בנפרד. תוכנת האנטיוירוס של Trend-Micro מסירה Spyware & Adware בשיטת סריקת ה-Registry בלבד, מה שהופך את הסריקה למהירה מאוד. התוכנה מזהה ווירוסים לא ידועים וסקריפטים מזיקים. התוכנה יעילה, למרות שמכבידה מעט על המערכת. Trend הוכיחה כהיא שולטת גם בתחום הטרויאנים ולא רק בתחום הווירוסים, כך שהתוכנה מספקת הגנה מקיפה כנגד רוב איומי האינטרנט.
להורדה.
ולדירוג:
1. Kaspersky/Nod32
2. McAfee
3. Pc-cillin
4. BitDefender
5. Norton Antivirus
6. Panda AntiVirus
7. Avast Pro
8. (CA (ZoneLabs
9. F-prot
10. Avast
11. Avg Pro
12. Avg
אני אישית חושב שלנוכח עובדות אלו אלכס חייב לkill-mechine התנצלות
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
נערך לאחרונה ע"י prgrmr בתאריך 05-12-2005 בשעה 08:55.
|