16-01-2009, 15:46
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
לסכינים יש נטיה מגונה להתקע, להשבר או לא להביא תועלת. סכין ביד מקטינה את טווח ההעסקה. סכין על הנשק מסרבלת אותך יתר על המידה. המקרים היחידים בהם תסתער ללא נשק תקין הם כאשר אתה כבר בטווח מגע או יחד עם הרבה אנשים אחרים שלהם יש נשק פועל - ואז אין לך בעיה בכלל.
במצב בו אתה לבד מול אויב (נדיר ביותר) בטווח קצר מדי בשביל לנתק מגע, יש הרבה דברים אחרים שדורשים מיומנות נמוכה הרבה יותר ויהיו יעילים בניטרול האויב - קסדה זה אחלה דבר (מנסיון שלי, וגם של קצין אחר מגבעתי), שכפץ גם טוב, מימיות, קתות של נשק - כל אלה יעשו הרבה יותר טוב להימום האויב וניטרולו מאשר סכין - שגם אם תפצע, לא בהכרח תביא לנטרול מידי של האיום. ואגב, כל מצב בו אתה הודף את האויב מספיק בשביל לאפשר לחבר שלך לתקוע בו כדור עדיף עשרת מונים.
שלא תחשוב - גם אני שיפצרתי סכין אימתנית לאפוד. יש נטיה לרדת מזה, ברגע שאתה מבין את מהות הלחימה.
דבר שני - אף אחד לא חושב לרגע שהמכת שש המסכנה שאתה מתרגל אולי, אולי, 6 שעות בכל השירות שלך תבוא לידי ביטוי בקרב. מדובר באימון אגרסיביות דל תקציב בלבד!. כל יחידה אחרת שעוסקת טיפה יותר בלוט"ר או לו"ז, כבר עוסקת באימוני אגרסיביות יעילים בהרבה יותר. אני חוזר שוב - אף אחד לא מצפה שבאמת תפעיל מה שלמדת באימוני האגרסיביות שלך - מלבד דבר אחד - אגרסיביות.
עלות - לא מדובר כאן בכסף אלא בזמן! הזמן הנדרש לאמן אותך בשביל שתוכל להשתמש בסכין מבלי להוות איום על עצמך או חבריך גדול מהתועלת שניתן להפיק מכך. אי לכך, לא מתעסקים בזה!
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
|