03-11-2005, 09:10
|
|
|
חבר מתאריך: 10.09.03
|
|
תושבים בעוטף עזה: תנו לנו פיצויים ונעזוב
ראשי היישובים מנהלים בחודשים האחרונים מאבק לשיפור המיגון, אולם הירי ממשיך. אתמול נורו פצצות מרגמה לעבר נתיב העשרה
תושבים רבים ביישובי "עוטף עזה" שבנגב המערבי הכריזו באחרונה שברצונם לעזוב את האזור, בעקבות הירי המתמשך של רקטות ופצצות מרגמה מעזה. ראשי היישובים מנהלים בחודשים האחרונים מאבק לשיפור המיגון. באחרונה אף הציב משרד הביטחון מקלטים ליד הבתים. ואולם, חומת ההגנה נגד ירי שטוח-מסלול לא הושלמה, וכך גם אמצעי מיגון נוספים למבני ציבור.
במושב נתיב העשרה שמדרום לאשקלון, שהופגז אתמול בפצמ"רים, החלו תושבים רבים לחשוב על עזיבה כבר לפני כשלושה וחצי חודשים - לאחר שדנה גלקוביץ', בת 22, נהרגה מפגיעת פצמ"ר בבית במושב. "שייתנו לנו פיצויים כמו שנתנו לניסנית ואלי סיני ואנחנו נעזוב", אמר באחרונה אחד התושבים. שולה מרגלית, שבביתה פגעה פצצת המרגמה אתמול, סיפרה שאחת מבנותיה רצתה לעבור להתגורר במושב: "אמרתי לה שאני לא מסכימה. בכל פעם שהיא באה לבקר אני מבקשת מהנכדים ללכת לישון בממ"ד, אני מפחדת".
פרסומת
חמישה בני אדם נפצעו קל אתמול מנפילת פצצות מרגמה בנתיב העשרה. בעקבות הפגיעות נותקה אספקת החשמל לנתיב העשרה ולקיבוץ יד מרדכי הסמוך. אחת הפצצות פגעה ברכב ואחד הרסיסים פגע בפניו של צעיר שעמד בסמוך. פצצה נוספת פגעה ישירות בבית ביישוב. בקיבוץ יד מרדכי דווח על נפילת רקטות קסאם. צה"ל הגיב בירי מסוללות תותחים אל אתרי שיגור בצפון רצועת עזה .
שולה מרגלית סיפרה אתמול שבזכות מערכת ההתרעה "שחר אדום" ניצלו חיי בתה, שישבה בחדר המחשב בעת שנשמעה ההתרעה. "בעלי הכריח אותה לרדת למקלט", אמרה, "היא לא רצתה אבל השתכנעה. חמש שניות אחר כך, כל חדר המחשב הלך. חמש שניות איחור ולא היתה לי ילדה". מרגלית הוסיפה ש"החיים פה הופכים קשים יותר ויותר. לא בחרתי לחיות בקו הגבול, אני מוכנה לעבור מכאן אם רק מישהו ייתן לי. אי אפשר לחיות בחרדות כאלו".
|