30-10-2005, 22:34
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
כיוון שבאופן כללי תוכנות של חלונות אינן פועלות בלינוקס, אין לך מה להעתיק אותן...
לרוב המוחלט של התוכנות בחלונות יש תוכנות דומות שעושות את אותו הדבר בלינוקס, בדרך כלל בחינם.
תחליף ל AdAware לא תצטרך, כי אין קבצי ריגול
Advanced JPEG compressor - לא יודע מה זה - אבל לגבי תוכנת סריקה אפשר להשתמש ב xsane
תוכנה שיוצרת אייקונים - יש הרבה סוגים, אבל אני לא מכיר אף אחת באופן אישי ולכן לא אמליץ
רשתות P2P - יש את תוכנת המולטי-רשת mldonkey
לפיירפוקס יש גירסא ללינוקס
פיירוולים וכו' לא ממש נצרכים בלינוקס, ובברירת מחדל בהפצה נורמאלית, כל הפורטים יהיו סגורים, אז אין מה להשתמש ביכולות הפיירוול (שמובנות במע"ה בכל מקרה)
עריכה לקבצי קול - יש את mhwaveedit הפשוטה וישנן תוכנות מתקדמות יותר - אני לא יודע מה בדיוק אתה מחפש...
לינוקס תומכת בפריסה שקופה של קבצי ISO על ידי פקודה, ולכן אין צורך בתוכנה חיצונית
MrClock - מצטער, לא מכיר משהו שמקליט שעות, לפחות לא באופן ייעודי (יש תוכנות text2speech כמו למשל "Festival")
פוטושופ - כאמור - יש את GIMP
תוכנות FTP יש בשפע, רק תבחר
VLC - קוד פתוח וקיימת גם ללינוקס...
WinRAR - אפשר להחליף אותה בפקודות שורת הפקודה rar/unrar
XoftSpy - שוב - אין מזיקים מעצבנים בלינוקס
אופיס - אופן אופיס
אפשר לקבוע מה יעלה בעלייה
את הפיירוול ניתן לנהל באמצעות ממשקים גרפיים ובאמצעות שורת הפקודה (שכמובן חזקה יותר)
יש הרבה תוכנות לעריכת טקסט
בלינוקס אין בדיוק "דרייברים" כמו שאתה מכיר מחלונות. ברוב ההפצות הנורמאליות, הכל פשוט עובד. לצערנו, ישנן חברות שלא מפתחות תמיכה ללינוקס ואף מחליטות שלא לשחרר את צורת התקשורת עם המוצרים שלהם, כך שאנשים אחרים יפתחו את התמיכה בהתנדבות. אם נפלת על מוצר כזה, תהיה בעייה. לגבי כל החומרה שציינת, אין לי אף אחד מהם אז אני לא יודע.
|