26-10-2005, 10:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
|
|
היי שוקו.
האם אתה קונה את הציוד בארץ בשקלים או בחו"ל בדולרים (ואם כך - באיזה ערוצים אתה מביא אותו לארץ - בערוצים המקובלים שכוללים תשלום של מיסים או דרך חברים "בצורה פיראטית") ? אני שואל כי קודם כל זה יכול להביא שינויים די משמעותיים בתקציב ושנית כל - אני לא כ"כ בקיא במחירי הציוד הזה בארץ.
אני אצא מנקודת ההנחה שאתה קונה בחו"ל ואז (תקציב של 2670$ אחרי ניקוי מיסים ולפי דולר של 4.5) :
1. לדעתי טוקינה 12-24 f/4 נראית אלטרנטיבה לא רעה ל-10-22 של קאנון, במיוחד לאור ההבדל במחיר (למעלה מ-200$) והצמצם הקבוע והבהיר יותר של עדשת טוקינה. 500$.
2. בתחום הבינוני ברור שאין על ה-24-70 f/2.8L של קאנון, אבל גם טמרון 28-75 f/2.8 תעשה את העבודה מצויין בהרבה פחות כסף, משקל וגודל. לדעתי האישית עדשה כמו 24-70 f/2.8L מתאימה יותר למקצוענים שפשוט חייבים את הטופ שבטופ (מהירות, איכות אופטית ובנייה של טנק), כאשר צלם חובב יכול בהחלט להסתפק באלטרנטיבות זולות יותר של טמרון או סוגמא (אני אישית מצלם בטמרון, אין לי יותר מדי מידע על הסיגמא). 390$.
3. לדעתי עדשה כמו 70-200 f/2.8L של קאנון היא פשוט חובה בכל קיט של צלם עם תקציב כמו שלך. אם אפשר למתוח את התקציב עוד יותר, אז כדאי ללכת על הגרסה עם IS - אתה תחליט אם הפיצ'ר הזה שווה עוד 500$. העדשה גדולה, כבדה, אבל פשוט תענוג לצלם איתה - איכות אופטית בשמים, מהירות ודיוק AF, צמצם פתוח, בקיצור הכל מושלם. חובה בכל בית 1100$ (ללא IS).
4. לצד הצר יותר הייתי ממליץ על עדשת פריים ולא זום - משיקולי איכות אופטית טובה יותר, גודל ומחיר. יותר מדי כסף לא נשאר, לכן אני מציע לחכות עם הקנייה הזאת ולחסוך עוד קצת לעדשה כמו 400 מ"מ f/5.6L של קאנון, או 300 מ"מ f/4L IS (שבשילוב עם מכפל 1.4 תתן לך עדשת 420 מ"מ f/5.6 איכותית מאוד בתוספת IS).
5. פורטרטים - אני לא מכיר עדשת פורטרטים טובה יותר מ-85 מ"מ f/1.8 של קאנון (340$), היא איכותית, מהירה מאוד (גם ב-AF וגם בצמצם) ובעלת bokeh נהדר. לדעתי אפשר בהחלט לצלם יופי של פורטרטים עם הטמרון או ה-70-200 שכבר המלצתי, לכן לדעתי כדאי לוותר על העדשה הייעודית הזאת.
זהו פחות או יותר. מקווה שעזרתי.
|