30-10-2005, 01:14
|
|
|
חבר מתאריך: 30.01.04
|
|
תשובות
אהלן,
אני לאחרונה התקבלתי ללימודים בארה"ב (אוניברסיטת סן חוזה שבעמק הסיליקון, קליפורניה) והנושא די פשוט אם עוצרים לרגע, נושמים ומנסים להבין את המוח האמריקאי שעומד מאחורי זה. לצורך העניין אני התקבלתי ללימודים וקיבלתי ויזה סטודנט - נכון שזה קצת שונה אבל עדין מתבסס על אותו עיקרון, אגב אני אציין שלהתקבל ללימודים ולקבל ויזה (הליך שלקח לי כ 8 חודשים) היה קל יחסית ... להחליט אם לעבור או לא, זה כבר סיפור אחר לגמרי.
המוח האמריקאי שעומד מאחורי הסיבוכים הוא מאוד פשוט למעשה, הם רוצים לדעת שיש לך מה לתרום לארה"ב, באם מדובר בתייר אז הם רוצים לדעת שיש לו כסף - כדי שיוכל לבזבז בארה"ב, ואם מדובר בסטודנט או מהגר אז הם רוצים לדעת שלא יהיה מטרד לחברה ושרק יביא תועלת - ולכן תואר ראשון לפחות מאוד יעזור בעניין. במידה ויש לך עבודה בארה"ב, כמובן אחת מסודרת וחוקית - אז מומלץ בחום להביא מהם אישור בכתב - זה בעצם אומר שיש גורם אמריקאי שרוצה אותך וזה מאוד יעזור בשגרירות. הייתי ממליץ בחום להתייעץ עם סוכנת נסיעות ואפילו עו"ד לעניינים שכאלה. כמובן שיש פתרונות נוספים די "מלוכלכים" כמו חתונה - במקרה כזה מקבלים אישור עבודה באופן מיידי ותוך כשנה מאז מקבלים גם אזרחות (אני לא זוכר בדיוק מה ההליך).
בהצלחה !
|