26-10-2005, 14:08
|
|
|
חבר מתאריך: 20.10.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah
פרט לכך, ישנם אנשים שלא יאכלו בשר של חיה אם היא לא גודלה בתנאים נאותים.
|
לצערי, הרוב המוחלט של בעלי החיים בתעשיות המזון אכן גדלים בתנאים שהם הרבה יותר גרועים מתנאים "לא נאותים".
בקשר לויטמין בי 12, בי 12 זה ויטמים שנכון נמצא בבשר אבל הוא נמצא גם במקורות אחרים כמו ביצים, מוצרי חלב, דגים, בעקרון כל מוצר שהוא מהחי. ולכן בהחלט אפשר לוותר על בשר אם בי 12 זאת הדאגה שלך..
סידן ברזל ושאר הויטמינים יש בכמות לא מבוטלת גם בדברים מהצומח וכמובן גם במוצרי חלב וביצים.
טבעוניים אינם אוכלים מוצרים מהחי ולכם יש להם מחסור בבי 12 שאותו משלימים עם כדורים, שד''א נספגים יותר טוב בגוף משום מה.
ובקשר לזה שאמרת שאין דבר פסול באכילת בשר? נעזוב לרגע את העובדה שהבשר בימים אלה ממש לא בריא, לא בגלל הויטמינים כי נכון יש ויטמינים, אלא בגלל כל החומרי המלאכותיים, אנטיביוטיקה, הורמונים שמאוד מזיקים, תרופות שרק בגללם חיידים אצל האדם מפתחים עמידות וכך פוגעים בנו, נעזוב את זה רגע בצד..
בנוסף לכל זה, אכילת הבשר מלווה בהתעללות נוראה, ואני אומרת- אם אפשר לחיות בלי זה, ואפשר (דוגמא אני ועוד מאות אלפי צמחונים וטבעונים בארץ ובעולם), אז למה לא לוותר על ה"תענוג" הזה פשוט?
זה הכל.
שוב אני אומרת, שכל אחד יעשה עם זה מה שנראה לו לנכון.. אני לא שופטת אף אחד, אני פשוט אומרת שהרבה מכם לא מודעים בכלל למה יושב לכם בצלחת, מה מכיל השניצל הזה שאתם אוכלים, ואיך הוא בכלל הגיע לשם.
אז תפתחו אתה עיניים ותראו שהסבל הזה שאותו אתם מממנים ממש לא במקום ואפשר להתחשב קצ בבעלי החיים ולוותר עליו.