05-12-2004, 18:37
|
|
|
חבר מתאריך: 02.11.01
|
|
קודם כל, ברוכים הבאים לפורום
בעיקרון אנחנו משתדלים שלא לעשות לגולשים את השיעורים. אבל למצא שימושים יומיומיים לקיטוב, כשאין מושג מה באמת מחפשים, זה באמת יכל להיות קשה.
אז אני אתן לך קצת כיוונים, על דברים שחשבתי עליהם עכשיו (ולא הרבה מעבר לזה), ואולי גם גולשים נוספים ידעו להוסיף, ואז תוכל לחפש על הדברים האלו מידע יותר רציני לצורך העבודה.
אם בא לך, אתה מוזמן להסביר עבור שאר הקוראים בפורום, בקצרה (אם אתה רוצה, גם להסבר ארוך אני לא אתנגד ) מה זה קטביות ואיך הדברים שאזכיר פועלים
תסתכל על השעון הדיגיטלי שלך (בתקווה שהוא לא שעון מחוגים ) או על המחשבון. המסכים בנויים משני לוחות מקטבים, וחומר אמצעי שמשנה את תכונותיו הקטביות, בהתאם למתח חשמלי שמופעל עליו. מסכים כאלו נקראים מסכי LCD, ועקרון הפעולה בהם זהה למסכי LCD צבעוניים.
כדי לכוון אנטנת קליטה לווינית, צריך לכוון את התדר, ואם הוא אופקי או אנכי.
משקפי פולרואיד: משקפי שמש, שבהם בנוי מסנן קטבי לקרינה נראית, ובכך מאפשר "להעלים" החזרות מסנוורות של אור, למשל של אור שמש שמוחזר מהכביש.
אגב, קראתי שיש בתי קולנוע שבהם מקרינים סרטים בתלת-מימד, בהם מקרינים משני מקרנים, אחד מהם הקיטוב אופקי ואחד באנכי, ונותנים לצופים משקפיים תואמות (ולעומת סרטים שעושים שימוש בצבעים שונים, ומשקפיים צבעוניות, הסרט יכל להיות צבעוני), אבל אני לא ממש בטוח שזה שימוש יומיומי
עד כאן הרעיונות שלי
נ.ב. - אולי תמצא רעיונות נוספים, מהדברים המוזכרים בערך "קיטוב" בוויקיפדיה.
נערך לאחרונה ע"י ג_ב בתאריך 05-12-2004 בשעה 18:54.
|