לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-09-2005, 13:16
צלמית המשתמש של נור
  נור נור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.04
הבטחתי ולכן אקיים.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "אני אחזור מבצפר :/ ואני אתן לך תשובה.. רק עכשיו קצת ממהר פשוט"

אז ככה, משיחות עם חבר'ה ממודיעין ומהאזנות, מה שהכי חשוב זה שתהיה לך מוטיבציה. מצד אחד אתה יכול לאהוב את התפקיד, את השפה וכו', ומצד שני זה מאוד משביז להיתקע בבסיס סגור עם יציאות של קרבי :/
הקורס עצמו נמשך כחצי שנה ובמהלכו תיזכה ליחס כמו בשאר הקורסים, כלומר הרבה תורנויות, שמירות, ויציאות לא משו הביתה. מן הסתם שרוב הזמן יוקדש ללמידה אינטסיבית של ערבית. לאחר מכן תתחלקו לבסיסים השונים שם התנאים ישתפרו בהרבה, ותתחילו בתפקיד.
מבחינת עניין? שוב זה עניין אישי של כל אחד. אלה אכן משמרות של 8 שעות, אבל במהלכן אתה תרגיש שאתה באמת עושה משו, מיישם את מה שלמדת בקורס, ותכלס - עושה מה שאתה אוהב, מתעסק עם השפה.
מבחינת יחס, חמ"ן הוא אחד החילות היותר טובים מבחינת יחס לחיילים, ודווקא כן יש יציאות לקצונה מהאזנות, למרות שעדיין קצת מוקדם מדי לחשוב על זה.
חוצמזה, כל הזמן, והרבה מאוד אנשים, חפרו כבר בשכל שמי שיוצא מחמ"ן בתפקידים כאלה, באזרחות יוצעו לו עבודות טובות. עד כמה שזה נכון קשה לי לומר, אבל כנראה שיש משו בזה כי כל כך הרבה אנשים אומרים את זה עד שזה נהפך כבר למגמתי.
מקווה שעזרתי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-09-2005, 09:54
  ace23 ace23 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
אוקיי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי איציק_ב שמתחילה ב "מודיעין - האזנה ערבית"

אני באותו מצב כמוך (קורס האזנה במודיעין ב-30/4). עכשיו יש לי כמה הערות:
א. באיזה שלב אתה של המיונים (אחרי או לפני תחקיר) ? פשוט השלב של המיונים בו אתה נמצא הוא גורם מכריע ביכולת שלך לחתום ויתור מכיוון שככל שהשלב הוא יותר מתקדם ככה יותר יקשו עליך.

ב. מכיוון שעד לפני כמה חודשים הייתי באותה התלבטות כמוך (התלבטתי בין קרבי לבין זה עקב הפחד מהשעמום) שאלתי אנשים רבים ששירתו או עדיין משרתים בתפקידי האזנה בחיל המודיעין. בכנות לא שמעתי דברים רעים אפילו מאדם אחד, כולם אנשים ברמה, מאושרים מהשירות,נדהמו מהמידע שאליו נחשפו (לא חשפו בפני מידע כלשהו) וחלקם אף המשיכו אחרי השירות להתקדם בגופים שונים בקהיליית המודיעין. (כל האנשים הם אנשים שאני מכיר היטב וסומך עליהם, מבחינתי המידע מהימן).

ג. הטירונות היא 10 ימים והיא נערכת בבסיס ההדרכה של חיל המודיעין בגלילות. הטירונות היא רובאי 02 מקוצר, כלומר רובאי 01. המשמעות היא שאתה עושה את כל מה שעושים בטירונות רובאי 02 רגילה רק בדחיסות גבוהה יותר. דרך אגב, מקבלים נשק, זה רק שמועה שלא מקבלים.

ד. לא כל כך נדיר שיוצאים לקצונה, למעשה עלית על אחת הנקודות שהכי פחדתי מהם ולכן שאלתי את השאלה הזאת פעמים רבות. עד לפני כמה שנים יציאה לקצונה אכן הייתה דבר נדיר, אך כיום אם אתה באמת טוב בתפקיד שלך ואם יש לך נתונים גבוהים (במודיעין הממוצע של הנתונים של האנשים הוא יחסית גבוה עקב המיונים שעוברים לפני כניסה לחיל ולכן הנתונים הנדרשים לרוב ליציאה לקצונה גבוהים גם הם) אין שום סיבה שלא תצא לקצונה עקב שינוי המגמה ביחידת האזנה.

ה. אכן מדובר על האזנה לערבית 8 שעות ביום. כאן כבר מדובר על דבר אישי יחסית של איך אתה רואה את זה. לא מדובר על פעילות קרבית או ממריצת אנדרנלין במיוחד אך מדובר על תפקיד חשוב.
אני יכול להגיד לך שהתפקיד הוא לרוב אם לא תמיד מה שאתה עושה ממנו. כלומר אם תהיה בחברה טובה עם אנשים טובים ותבוא בראש פתוח תוכל להעביר את השירות בקלות ואף בכיף.
כמו כן קח בחשבון שאתה יכול לבחור במהלך הקורס או לאחריו מבין תפקידים רבים, כלומר המגוון הוא עצום (אתה רק צריך להיות טוב מספיק על מנת שיציעו לך). אל תבוא לתפקיד מבואס.
דבר ראשון תחליט אם אתה רוצה, רק אחר כך תשאל על הטירונות וכל זה.

נ.ב: מבחינתי זה הכי חשוב, לעולם אל תשאל בפורומים על התפקידים האלה. אלה הם תפקידים מסווגים שרוב האנשים משחקים אותה מבינים וינסו לצייר לך אותם באור שלפיו הם רואים אותם. לרוב באור מאוד שחור וקודר עקב סטיגמה שהם הדביקו לקורס זה או אחר.
אני כבר למדתי את הלקח שלי ולכן אני לעולם לא מבקש המלצות בקשר לתפקיד באף פורום.

דבר אחרון: תבקש מידע רק מאנשים שאתה מכיר וסומך עליהם, כאלה שלא ישקרו לך ולא יהיו משוחדים על ידי רצון ללכת לקרבי או שנכשלו במיונים וירצו לנקום.

כל מה שכתבתי כאן הוא בגדר המלצה בלבד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בהצלחה בכל דרך שתבחר.
ישן 18-09-2005, 12:22
  ace23 ace23 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
תשובה
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי איציק_ב שמתחילה ב "אני אחרי תחקיר ביטחוני...."

אחרי הרבה התלבטויות החלטתי שזה מה שאני רוצה ואני הולך בחשק.
אם קראת טוב את מה שאמרתי אולי ראית שאמרתי שחלק מהאנשים איתם דיברתי אף המשיכו אחרי השירות להתקדם בגופים שונים בקהיליית המודיעין. ארגונים כמו השבכ והמוסד שואפים ואף מנסים לשכנע יוצאי יחידת 8200 (מקווה שמותר לי להגיד את זה) להתגייס אליהם, כי בכל זאת ברגע שאתה חלק מהקהילה הזאת הרבה יותר קל להמשיך בה בתנאי שאתה רוצה כמובן.

מחשבים וציוד טכנולוגי אני יודע בוודאות (בוודאות!!!) שאנחנו נבוא במגע שוטף איתם וזה הגיוני כי עבודת האזנה היא אלקטרונית ברובה.

בקשר לטכנולוגיה אני יודע שרבים מהאזנות ממשיכים אחר כך לחברות ההיי טק ושמעתי ( לא ממקור ראשון אבל מכמה מקורות שונים) שמקימי החברות נייס,צ'קפוינט ואלביט הם יוצאי יחידת האזנות.

אז תעשה קודם כל את ההחלטות שלך, מה תעשה עם זה אחרי הצבא לא אמור להיות השיקול העיקרי שלך. שלוש שנים זה הרבה זמן לבזבז על דבר שאתה לא רוצה ועושה אותו רק בשביל העתיד.

אני ממליץ לך לנסות ולציצור קשר עם אנשים שמשרתים בתפקיד או בתפקידים אחרים בחיל המודיעין (גם הם יוכלו לעזור לך), אני דיברתי עם מספר אנשים כדי לנסות ולהבין טוב יותר לאן אני הולך.
רק תיקח בחשבון שבסופו של דבר כל אדם הוא אינדיבידואל ולכן גם ההתחברות או אי ההתחברות שלך לתפקיד תלויה אך ורק בך ולכן ההמלצות או העצות שתקבל לא בהכרח ישקפו אותך

נערך לאחרונה ע"י ace23 בתאריך 18-09-2005 בשעה 12:30.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:33

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר