14-09-2005, 23:13
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
|
|
טעות טעות טעות!!!!!!!!!
ציטוט:
במקור נכתב על ידי טל ענבר
דיון בסוגייה - האם יש לעמותה משפט קיום?
בהנחה ויוחלט שכן, דיון על:
יעדי העמותה
מבנה העמותה
פרוייקטים שונים - לדוגמא:
הקמת מרכז מידע על בסיס ספריית בית חיל האוויר
פרוייקט תיעוד ושימור מטוסים באנדרטאות
פרוייקט מוזיאון חיל האוויר - תיעוד מפורט, תיקון טעויות בשילוט, צביעה וכיו"ב
גיבוש נהלי עבודה מול ענף היסטוריה ומידע
פרוייקט ביעף - סריקת חוברות ישנות והעלאתן לאתר מרחב אווירי
העברת חומרים תעודיים לפורמט דיגיטלי
ריכוז ספרי הנצחה, מורשת, טייסות ועוד
עוד רעיונות - נא לכתוב כאן, עוד בטרם המפגש
|
טל, אני חושב שזו טעות פטאלית!
א. אני לא חושב שאבי משה ומוטי חבקוק, כבודם במקומם מונח, צריכים להיות בכנס הקמת העמותה, מה גם שהעמותה אינה מתמקדת דווקא בח"א, ואיני מתכוון לאפשר לאף אחד לתקוע מקלות בגלגלים עוד לפני שיש גוף שהוא חי ועומד.
ב. הצהרת כוונות לגבי המוזיאון בשלב זה היא טעות מרה! העמותה נועדה (לעניות דעתי) לא נועד להטיח בפני גורמים שונים את עצם תפקודם הלקוי, אלא לתעד ולשמר חומר. מה שקורה במוזיאון, ובענף הסטוריה, כואב ככל שיהיה, לא צריך להיות יעד ראשוני שלנו. זה בשוט כניסה בריצה קלה לשדה מוקשים...
ג. מוקש נוסף הוא נושא ביעף. אם אתה כותב שהעלאת החומר של ביעף למרחב אווירי הוא יעד - אז נראה לי שאין לך מושג לגבי המצב, או שיש לך אמצעים לסחיטה של יהודה בורוביק. התגובה שלו (משיחה קודמת בנושא ובוריאציות שונות) היתה קרובה ל"על גופתי" או משהו דומה לזה...
אז לפני שאנחנו נכנסים לעימות חזיתי מול ענף היסטוריה, מוזיאון ח"א וביעף, אני מציע שנקיים מפגש ונחליט מה אנחנו ומי אנחנו, ומה אנחנו יכולים חעשות. פגישות עבודה מול גופים אחרים הם נושא שניתן לדון בו בהמשך.
רעיונות אחרים?
א. נושא תעוד דיגיטאלי של חומר הוא ערך עליון. חשוב לתעד את החומר בגפי הצילום לפני שהוא נעלם יחד עם עידן הפילם והבלגאן (בבסיס אחד בו בקרתי לאחרונה אין לחיילים מושג ירוק לגבי החומר, התעוד חפיפי ונגטיב ששאלתי לפני כחודש וחצי, אפילו לא נידרש על ידם כשלא החזרתי אותו (ולא מכוונת זדון) - גף צילום אחר עומד לעבור לרשות גף חינוך הבסיסי וכל מילה נוספת מיותרת. אגב את הגף הזה הצליח לאתר עבורי חבר הפורום לאחר שקצינת היח"צ בבסיס טענה בתוקף שבבסיס שלה אין גף צילום חוץ משני צלמים שכפופים לה...).
ב. תעופה אזרחית !!!!!!!!!!
ג. תעוד מסודר של חומר שהופק בח"א (סרטים, חוברות, ספרים ופרסומים)
ד. אחשוב בדרך...
מציע שמפגש ראשון יהיה של גרעין הקמה מצומצם (כל מי שנרשם עד עכשיו, שהדבר בוער בעורקיו), אחרים יוזמנו להצטרף בהמשך.
יש המון אנשים שכדאי להזמין, אלוני, בורוביק, צוות אוצרי המילואים של המוזיאון, בטאון ח"א, אנשי עמותת ח"א ועוד ועוד.... אבל יש עוד זמן לזה.
אני חושב שהעמותה הזו צריכה להשלים את עמותת ח"א, ולאפשר לכ מי שלא נכלל בקטגוריות של עמותת ח"א, ושח"א אצלו בנשמה - להצטרף, גם אם לא שרת 5 שנים בח"א ושיש לו קרבת דם לאצולה...
ולא לשכוח - הדיון הוא פרוצדורלי בעיקרו ולא בהכרח אופרטיבי...