תודה על קבלת הפנים...
שירתתי בתת יחידה של חיל המודיעין. המספר איננו קשור ליחידה זו או ליחידה אחרת.
שירתתי שם עד לפני מספר שנים, ומאז אני עוקב מרחוק ודואג להתעדכן לגבי פרטים מחבר'ה שעדיין נמצאים שם, וממאגרי מידע, אמצעי תקשורת בערבית, ומקורות שונים שאינם מסווגים.
בהזדמנות זו, ברכות לאנשי קוואת אלאמן אלעאם, אלמח'אבראת, ואלאסטתלאע (Muhabarat wa'istitlaa) אשר שוזפים עיניהם בצמא ובתאבתנות בכל המתפרסם בעיקר בעיתונות ובתקשורת הישראלית, וגם באתרי האינטרנט השונים.
בשל סיבות של בעיות פנימיות של המשטר הסורי, 90% מהתקציבים של גופי המודיעין שלהם הולכים על בטחון פנים, ורק 10% במקסימום הולכים על איסוף מידע חיצוני על ישראל למשל.
יש שם כמה וכמה גופי מודיעין, אשר תפקידם לאסוף מידע על התארגנויות חתרניות בתוככי סוריה, על אויבי המשטר הפוטנציאליים, ובעיקר על גופי המודיעין האחרים הפועלים מטעם הממשלה.
זה היתרון הגדול שיש לנו, כחברה מערבית ודמוקרטית, על פניהם.
יתרון נוסף, שמתחיל משום מה לדעוך בשנים האחרונות הוא היתרון האנושי. ברור שאנשי 8200, מתקדמים ומתוחכמים בהרבה מאנשי הטכנולוגיה המקבילים במדינות האויב. וגם המידע הנאסף רמתו בהתאם. אוכל לטעון שאני מסיק זאת ממספר חברות הסטרטאפ שהוקמו על ידי יוצאי יחידה זו, בהשוואה למספר חברות הסארטאפ שהוקמו על ידי יוצאי גופי המודיעין הסוריים..
המחשוב, הטכנולוגיה ובעיקר יכולת ניתוח המידע ועיבודו בצד השני מאוד מוגבלים. לעתים הם כל כך טועים בהערכות שלהם שזה מביך אפילו אותנו. מצד שני, גם לנו לא חסרים מחדלים בתחום עיבוד המידע וזיהוי כוונות האויב, ועל כך יעיד כל מי שלחם ב-73'.
יכולת ההצלבה שלהם השתפרה מאוד בשנים האחרונות, בין השאר כתוצאה מסיוע שקיבלו מאנשי מעצמה שהתפרקה, אבל עדיין רב המרחק. דרך אגב, הם תופסים מאיתנו קאליברים.
עיקר המידע מגיע אליהם ממקורות גלויים: העיתונות הישראלית, הרדיו, ערוצי הטלוויזיה שאפשר לקלוט דרך אנטנות ובעיקר לווין, וכמובן האינטרנט, מהווים את זרוע איסוף המידע המרכזית.
אם למישהו פה יש מקלט שמאפשר להאזין לתשדורות של המשטרה, מוניות, מטוסים וכו', שיידע שיש מי שעושה את זה גם, ואף זוכה לאכול חומוס משובח בין המשמרות...
אם יבוא לכם להשתעשע ולשחק אותה אנשי מודיעין, קחו את המקלט הזה, חברו אותו למצית של הרכב, וסעו לאיזור הר אביטל \ קוניטרה. היכן שנמצא "קופי ענאן"-מקמו את עצמכם והתחילו לסרוק את התדרים המתקבלים. אתם עתידים לקלוט מידע ממש מרתק בתחום התג"מ.
זה דבר מאוד פשוט, וכאשר תעשו זאת, בייחוד כאשר אתם מכירים את צה"ל ודרכי הפעולה שלו, נסו להאזין לרשתות הקשר הצהליות. אותן בעיות שאתם תיתקלו בהן, הן הבעיות שגם הצד השני נתקל בהן...
יחידות 504 ו-8200 (אם הן קיימות בכלל) זוכות להמון הערכה בצד השני, ומוזכרות לא אחת באמצעי התקשורת הגלויים שם. לפי הכתבות בעיתונים ובמאמרי המערכת שלהם, 80% מאוכלוסית העולם הערבי עובדת עבור המוסד, והנותרים ככל הנראה עובדים עבור השבאק (כך במקור) או עבור יחידות אחרות של המודיעין הישראלי. הישג הרתעתי לא רע בכלל.
לגבי המצרים, אינני מדבר מידיעה אלא מתוך הערכה אישית, אבל רובם של החבר'ה שעתידים להיכנס בקרוב לציר פילדלפי, אינם שוטרי מקוף לשעבר במחוז איסמאעיליה.
אני מנסה לעבד את קטע הוידאו, אבל רמת הידע שלי בעריכת וידאו זהה לזו של הבחור הערבי (הפטריוט יש לומר) שאת סרטו הורדתי דרך האימיול, וזו לא מחמאה. אם יש פה מישהו בעל יכולות עריכה, שיפנה ואשמח לשלוח לו את הקטע הזה כדי שיעבד אותו (40 מגה לפני ניפוי הקטעים הרלוונטיים). בינתיים אנסה להעלות תמונות סטילס.
ערכתי את ההודעה הזו מספר פעמים כדי שתהיה הכי "פרווה" שאפשר, כדי למנוע בעיות מיותרות. אם יש נוהל כאן לגבי כתיבת הודעות בעלות פוטנציאל בעייתי, אנא הפנו אותי אליו כדי שאפעל לפיו.
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 01-09-2005 בשעה 19:16.
סיבה: מצטער, נאלצתי למחוק פרטים עקב טעות שלי
|