24-10-2005, 22:58
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.05
|
|
קטעים מן התחקיר
היה לי קצת זמן בחגים, אז בעזרתו של עופר דרורי, (אשר עזר לי ללא הסוס וללא תנאים ועל כך תודתי לו) סיימתי את העברת התחקיר ל Word. עדיין יש מידע חסר, ואני אאלץ להגיע לארכיון צה"ל על מנת להתחקות אחרי פעילות כוח גוב על גבי מפת סיריוס.
במהלך העבודה, הגעתי לספרו של אילן כפיר - "אחי גיבורי התעלה". בקובץ התמונות הראשון, גיליתי תמונה של "האדומים של ויינר". במבט שני זהיתי שם את אבי (מסומן בעיגול כחול):
הנה גם קטע מן התחקיר (XXX מסמן קטעים שעדיין לא הצלחתי לפענח):
"מעבר הכלים על התעלה התנהל לאט לאט ולאחר החצייה נעצרנו בשדרה לכיוון XXX על מסלול מטוסים ולא עבר זמן רב והכח נמצא בתוך הנחתה רצינית של מרגמות שארכה כחצי שעה עד שהכח המשיך בתנועה לעבר XXX. חצינו את הXXXX והמשכנו בשדרה אחרי הטנקים עד שניתנה פקודה לטנקים לחזור אחורנית ולעלות על המתחם בצמת XXX. הגענו למחפורות מצפון לצמת XXX והמתנו. וXXX נתקלו הטנקים באזור צמת XXX ושיפרו עמדות לאחור. הפלוגה שלנו קבלה פקודה לנוע לפניה ולסרוק את השטח. נענו באגוף שמאלי משמאל לזחל המ"פ כשמתחת לבריכה אשר נמצאת באזור הצמת ראינו זלדה בוערת והמג"ד הזהיר אותנו מפתיחה באש לאותו הכיוון מחשש להמצאות כוחותינו. כשהגענו ב 20:00 מהבריכה ראינו חייל מצרי משפר עמדה לאחור. תוך כדי הסוס אם לפתוח באש לאותו כיוון או לא פתחנו באש לכיוון החייל, כשלפתע מהתעלה שהייתה לצידנו התרוממו 4 חיילים מצריים ופתחו באש על הזלדה מטווח של 5-10 מטרים. במטח הראשון נפגע רז שהיה מפקד הזלדה וארז אשר היה מקלען (במא"ג) מצד ימין. באותו זמן גם נתקלה הזלדה של המ"פ והוא קרא לשני הכלים לנוע (גוב א') לבוא לעזרתו. הזלדה שלנו עם שני פצועים, נעה לאחור לאזור התאג"ד תוך כדי סימון לשתי הזלדות של דני ויוחנן לנוע לאותו כיוון שהמ"פ נתקל (שתי הזלדות עמדו האחת של דני מאחור בצד שמאל XXXXXX ההתקלות וגם יוחנן עמד בצד שמאל XXX עם לגבי אותו מקום התקלות). ברגע שהתקבלה הפקודה לנוע לאזור כדי לעזור הזלדה של דני נעה לאחור ובאה באגוף ימני כאשר הזלדה של יוחנן הגיעה קודם לאזור הזלדה של יונה. כאשר ראיתי שהעסק מסתבך התקרבתי עם הזלדה לאזור תעלה (חשבתי שזאת תעלה) והורדתי את האנשים אחד אחד כאשר אני ירדתי ראשון ירדנו לתוך מחפורת של עמדות מרגמה עם בונקרים. ברגע שירדנו התחלנו לחטוף אש נק"ל מאזור הברכות והמחפורות שלידנו. השבנו באש. תוך כדי חיפוי ויינר שלח לנו את הפצועים שלו עד שכולם התרכזו למחפורת. תוך כדי כך זקרו עלינו רימונים מעמדות רבות. מיד זרקנו בחזרה ונהיה שקט. בו בזמן הגיעו לאזור המחפורות זחל"מים של "התחרות" שתוך כדי חיפוי העמיסו את הפצועים שלנו שנלקחו לתאג"ד. ברגע שהתפנו כולם לאזור התאג"ד גם כולם נחבשו התארגנה שיירה בפיקודו של דני שכללה 2 זחל"מי פינוי וזלדה נוספת של חללים שנעה לאזור הגשרים בתעלה"
|