מה עושים הכפתורים הבאים: AF Photometry ו Multi-Exposure
טוב לפני שכל אחד מתחיל לצעוק פה שאנ יאקרא את המדריך אז -קראתי ניסיתי ולא מצאתי הבדלים בין תמונה עם ובלי הכפתור ולכן אני שואל - למה בעצם הוא כן משמש ומתי אני ארגיש את ההבדל - און בעברית פשוטה - מתי אתם משתמשים בפונקציות הבאות:
AF:
• Auto (Multi)
• AF Center
• AF Area
עם כל הכבוד לא מצאתי שום הבדל בין המצבים בצילום.
Photometry: אחראי הבנתי על פיזור האור - בפועל חארטא.. לא ראיתי גם שום הבדל
אלו המצבים שיש לי אצלו:
• Multi (Pattern)
• Spot
• Average
Sharpness: אמור להיות הבנתי בעיקר לצילומים קשים או רכים של האוביקט. או שאני עיוור או שאין הבדל. להלן המצבים שלי:
• Normal
• Soft
• Hard
והאחרון שבאמת מהמדריך לא הבנתי - מה זה אומר: Multi-Exposure לעזעזל? אוף.. כן אני יודע שזה מולטי חשיפה. אבל מה זה אומר? חשיפה מרובה?!?!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lioravr שמתחילה ב "מה עושים הכפתורים הבאים: AF Photometry ו Multi-Exposure"
אין קשר למצלמה - זה זהה בכולן -
AF אומר לפי מה המצלמה תבצע פוקוס -
AUTO - לבחירת איזור המיקוד אוטומטית (בוחר נקודה הטובה ביותר לדעתו)
CENTER לפי הנקודה המרכזית בלבד
ו-AREA לאיזור המרכז
Photometry - מדידת אור -
MULTI - לפי מספר איזורים נבחרים בתמונה (טוב לטווח דינאמי גבוה)
SPOT לפי המרכז בלבד - משמש ללקיחת מדידת אור מנקודה מסוימת ואז צילום לפי אותה מדידה
Average - ממוצע של האור בתמונה כולה.
ו-Sharpness הוא פרמטר חידוד של התמונה -
בין רך, רגיל או מחודד.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ArnonG שמתחילה ב "אין קשר למצלמה - זה זהה בכולן..."
אבל עדין נשאלת השאלה מדוע אני לא רואה את ההבדלים. נגיד ההבדל בין SOFא ל HARD בלתי נראה לדעתי לעין האנושית. האם זה מצריך צילום בתנאים מסויימים כדי לראות את ההבדל?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי lioravr שמתחילה ב "תודה על ההסבר למרות שהוא די קרוב למה שידעתי"
מדובר על פרמטר של המצלמה שלא משמעותי בצורה רצינית.
נסה לצלם פורטרט עם פלש ישיר בשני המצבים ואז תראה את ההבדל בצורה טובה.
כמובן רק על המחשב או מודפס. במצלמה לא תראה כלום.
בגדול - כשתרצה הרבה מאד פרטים (צילום ציפורים) - תעביר ל-HARD.
ביום יום - NORMAL
פורטרטים ותמונות שלא רוצים שיהיו כל הפרטים (כמו קמטים בעור) - SOFT.