26-11-2004, 10:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.01.03
|
|
לא, אלה הנחות פרטיות שלך
לי לא ברור שכשאומרים "כיבוש" מתכוונים ל"מתנחלים". מאותו הגיון, כשהמתנחלים מחרימים את תנובה אני יכול להגיד שהם לא מחרימים אדם אחד, שאמר מה שאמר, אלא הם מחרימים חברה שלמה, על כל הקיבוצים והמושבים ועשרות אלפי האנשים שהיא מפרנסת בישירות ובעקיפין. כי הרי אין תנובה ללא מניבים, נכון ? ואין חברה ללא עובדים, ספקים, מפיצים, וכולם יכולים להיפגע בגלל החרם הזה. גם העיתונים החרדים כבר נפגעו בגללו, כי הם מצטיירים עכשיו כחמדנים ותאבי-בצע, משום שאינם מוכנים לפגוע באחד המפרנסים הגדולים שלהם, ולפרסם נגדו מודעות חרם. גם חקלאים ביש"ע שמוכרים תוצרת לתנובה עלולים להיפגע מכך.
אם רייכמן היה רוצה לפגוע ישירות במתנחלים היה יכול להתבטא כמו רבים אחרים בשמאל הקיצוני, שאכן כינו את המתנחלים סרטן וגם בשמות גרועים יותר. למה צריך להתפתל ולהתפלפל סביב דבריו, ולא לקבל את דבריו כפי שהם ?
בכל אופן, אני אלחם על זכותו של רייכמן להתבטא כאזרח בישראל, ואת זכותם של המתנחלים להפעיל את הנשק הדמוקרטי של חרם צרכנים. אבל כמשקיף מהצד - הם עושים טעות, וטוב הם עושים עכשיו כשהם מנסים לרדת מהעץ הזה. כי את עצמכם אתם לא צריכים לשכנע, וגם את רייכמן לא תצליחו לשכנע. אבל אם יהיו בחירות לפני הפינוי, עתיד ההתנחלויות טמון באנשים כמוני - אנשים פרגמטיים, ציוניים, שתומכים בהתנחלויות, אבל גם מבינים שאת חלקן נאלץ לפנות. הבחירה שלנו בכנסת עשויה להיות מכריעה. כרגע, התנהגות כזאת של הגוף המרכזי בהתנחלויות, למרות שאני יודע שיש כאלה שמתנגדים לו, לא מוסיפה לכם כבוד ולא מוסיפה, אצלי לפחות, סימפטיה. זוהי בריונות, תגובה חסרת כל פרופורציה והגיון, שפוגעת באזרחים יצרניים וחפים מפשע, התנהגות שאני לא מוכן לקבל.
|