05-08-2005, 23:13
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.03
הודעות: 1,606
|
|
מתכון לפלאפל ביתי נוסח אשכנז משודרג
0.5 ק"ג גרגרי חומוס שהושרו במשך הלילה. (אני נוהג להחליף את מי ההשרייה פעמיים שלש, מסיבות ריחניות).
1 בצל גדול חתוך לרבעים
10 שיני שום מקולפים
2 פיתות יבשות שהושרו במים או 3 פרוסות לחם ונסחטו היטב בידיים
חצי צרור פטרוזיליה או כוזברה
1 כף כמון
0.5 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 ביצים
לטחון במכונת בשר או בבלנדר את החומוס, הלחם הרטוב, הבצל השום והפטרוזיליה. (אם משתמשים בבלנדר להיזהר לא ליצור מחית, להשאיר את החומוס בצורת גרגרים קטנים). להוסיף לעיסה את התבלינים והביצים ולערבב היטב. אם העיסה יבשה מדי להוסיף מעט מים. אם רטובה מדי להוסיף מעט קמח רגיל. לכסות את קערת העיסה בניילון נצמד ולהכניס למקרר למספר שעות. להוצאי מן המקרר, לערבב ליצור כדורים ולהכניס לשמן חם בעומק של כ- 2 ס"מ.
בתיאבון
|