22-09-2024, 15:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Oprime77 שמתחילה ב "המתרגם יודע את שהוא יודע ויודע מה שהוא לא יודע"
[QUOTE=Oprime77]הנה תוקן לכל המלעיזים:
חיל הרגלים בפיקודו של גנרל טיילור היה חמוש ברובי צור ומחסניות נייר אשר מולאו באבקת שריפה וכדורי עופרת.
המתרגם הלא בקיא מכה שוב: אלה לא מחסניות אלא תחמישים שבהם היו מרכיבי הטעינה לרובי מנעל חלמיש, מוכנים מראש. בעוד שקודם לכן היה הרובאי צריך למדוד כמות של אבק שריפה שחור לתוך קנה הרובה, להכניס כדור (וזה אכן היה כדור כדורי, עד למהפכה של מינייה), להכניס אטם (WAD) מתחתיו ולהדק הכל. אחר כך היה דורך את הפטיש למחצה, שם אבק שריפה דק בשקע ההצתה, גומר לדרוך, מכוון, מתפלל שבינתיים האוייב עדין לפניו, ולוחץ על ההדק.
עם הפטנט החדש, הוא שלף תחמיש, קרע את הנייר בשיניו, שפך את אבקת השריפה לקנה, תחב לאחריו את מעטפת הנייר ואת הכדור, וכן הלאה. זה תהליך קצר יותר, משמע מהיר יותק.
התותחים היו בדרך כלל עשויים מפליז וירו כדורי ברזל מוצקים בלבד במשקל שש ליבראות(2.72 ק"ג)
התותחים לא היו עשויים מפליז (סגסוגת של נחושת ואבץ) אלה מברונזה (סגסוגת של נחושת ובדיל). פליז הרבה יותר רך מברונזה. שימוש בברזל באותה עת היה מוגבל מאד, כי ברזל מעורגל היה רך, ואילו ברזל יציקה היה פריך מאד ולא עמד בלחצי הירי. נעשה שימוש בברונזה למרות משקלה הגדול יותר ומחירה הגבוה, עד שהתקדמות במטלורגיה אפשרה ייצור קני ארטילריה מברזל יצוק ואחר כך מפלדה.
לגבי ההתעקשות שלך לתרגם פאונדים לקילוגרמים - זה מיותר. די מוקדם, הפך המונח הזה לציון קליבר ולא אמר דבר על משקל הפגז. אם לדייק, הקליבר בפאונדים התייחס לקליבר של כדור ברזל במשקל נתון. גם זה קצת מעוגל, ובמשך הזמן הייתה סטייה מסוימת בין המונח הזה לבין הקליבר בפועל, במיוחד כאשר התחילו להשתמש בצורות שאינן כדוריות. בתקופה המדוברת כבר נעשה שימוש נרחב בתחמושת נפיצה, בצורת כדור ברזל חלול ממולא בחומר נפץ, ומכאן המונח SHELL המתייחס לפגז. היו גם פגזים נגד אדם (GRAPE SHOT) וכאלה שכוונו במיוחד נגל מפרשים וחבלים, בלוחמה ימית (למשל CHAIN SHOT).
ובבניין ציון ננוחם - מלעיז.
|