לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-08-2024, 11:34
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chaim.israel שמתחילה ב "כוונת לנשק - כיתת כוננות עירונית"

כוונת היא אמצעי עזר.
האם יש לכם הדרכה מסודרת כלשהי ממדריך לחימה מוסמך? זה חשוב יותר מגאדג'טים

אם כן - מצויין, תבקשו גם התייחסות לכוונות ואמצעים אחרים במידה וקיימים

אם לא - לדעתי שיקול אישי של הלוחם, כוונת היא ציוד אישי אז אפשר לדעתי האישית להשתמש ולנסות להתאמן איתה בלי לפגוע ב"אורגניות" של הצוות. רק צריך להבין שיש שיקולים בכוונות שונות כמו סוללות, לייזר גלוי או סמוי, התאמה ללחימה בתאורה נמוכה ותאורה גבוהה (יש כוונות השלכה שהלו"ש קצת חשוך כדי לראות את הנקודה, אז קצת קשה יותר להסתכל דרכן בחושך)

אני לא נגד זה כל עוד מתאמנים וקוראים / צופים / מתעניינים כדי ללמוד על הכוונת הספציפית

אם היה לי תקציב הייתי משקיע אותו קודם כל בהדרכה איכותית ואימונים, פחות באמצעים, אבל יש כאלו שלא יסכימו ויגידו שכוונות ברזל בעידן הנוכחי שמה אותך בנחיתות טקטית או ששימוש בכוונת מתקדמת מטמיעה הרגלים רעים כי אין השקעה בללמוד קליעה.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 22-08-2024 בשעה 11:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-08-2024, 15:10
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chaim.israel שמתחילה ב "כוונת לנשק - כיתת כוננות עירונית"

ככלל כוונת השלכה עולה עשרות מונים על כוונות ברזל.

זמן רכישת המטרה קצר וקל יותר ויכולת הקליעה לא נפגעת בלילה. כאשר מדובר במתאר עירוני בלבד ולכן בטווחים קצרים יותר זה בכלל עדיף, הן לאור זמן התגובה הקצר יותר והן בגלל שגודל הנקודה (כשהסטנדרט הוא 2 MOA) פחות בעייתי מבטווחים ארוכים, ולא צריך להשקיע בכוונת ייחודית.

מעבר לכך - יש פה הרבה תלוי.

אם הנשק שלך אישי (בין אם בבית או באפסון) - הבחירה קלה.
אם זה נשק שעובר ידיים אז זה פחות רלוונטי היות ותצטרך לפרק ולהרכיב את הכוונת כל פעם והיא תצא מאיפוס (וזה גם פחות נוח), למרות שבעיית האיפוס רלוונטית גם בכוונות ברזל של נשק שמחליף ידיים (ולמעשה בכוונות ברזל הבעייה כנראה חמורה יותר לכן עדיין כנראה שעדיף כוונת השלכה).

אם יש לך נשק עם ידית נשיאה (M-16) להרכיב את הכוונת אך ורק על מתאם Z שמחובר לחור בידית הנשיאה ואז מרחף מעל המתפסים. לא לחבר למסילה על המתפסים (שרוקדים ולכן הכוונת לא תהיה מאופסת) ולא על ידית הנשיאה (שלא תאפשר סחיטה של הלחי בעת כיוון).
אם יש לך נשק פלאטופ כלשהו, מומלץ בחום שהכוונת השלכה תהיה co-witness עם כוונות הברזל. כלומר, ברגע שמקפיצים את הכוונת ברזל עדיין ניתן לכוון דרך החלונית של הכוונת ההשלכה בחירום (גמר סוללה, שבר או תקלה אחרת) ולא צריך לפרק את כוונת ההשלכה כדי להשתמש בכוונות ברזל.

באשר לאיזה כוונת מומלצת- הכל נגזרת של צרכים ותקציב. כלל אצבע הוא כמובן לא לקנות זבל סיני ולהתאמן עם הכוונת, אחרת זה לא שווה כלום (מתרגלים מהר מאוד, זה מאוד אינטואיטיבי, במיוחד בכוונות איכותיות) גם אם כל מה שיש זה איפוס - תעשה אחרי יבשים. יש גם עזרי אימון ליבשים שעושים עבודה מעולה. כוונת כמו פגיון הם לטעמי אוברקיל במתאר כיתת כוננות סטנדרטי, בוודאי ברכש אישי (אני לא בטוח אם זה בכלל אפשרי) וללא תו"ל ייעודי מוסדר.

אם יש לך אופציות לבחור מביניהן - אשמח לסייע.
אם זה כוונות של המשטרה ואתה אומר מפרולייט, אני מקווה מאוד שזה M5 ולא מפרו-21. היא עדיין תעשה את העבודה אבל הכי נמוך בסקאלה (חלונית כחולה שמקשה על הראייה, תו מכוון לא נשלט ומאוד לא אתגר בצצת).

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 08-09-2024, 22:13
  Blackfin25 Blackfin25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.09
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "ככלל כוונת השלכה עולה עשרות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
ככלל כוונת השלכה עולה עשרות מונים על כוונות ברזל.

זמן רכישת המטרה קצר וקל יותר ויכולת הקליעה לא נפגעת בלילה. כאשר מדובר במתאר עירוני בלבד ולכן בטווחים קצרים יותר זה בכלל עדיף, הן לאור זמן התגובה הקצר יותר והן בגלל שגודל הנקודה (כשהסטנדרט הוא 2 MOA) פחות בעייתי מבטווחים ארוכים, ולא צריך להשקיע בכוונת ייחודית.

מעבר לכך - יש פה הרבה תלוי.

אם הנשק שלך אישי (בין אם בבית או באפסון) - הבחירה קלה.
אם זה נשק שעובר ידיים אז זה פחות רלוונטי היות ותצטרך לפרק ולהרכיב את הכוונת כל פעם והיא תצא מאיפוס (וזה גם פחות נוח), למרות שבעיית האיפוס רלוונטית גם בכוונות ברזל של נשק שמחליף ידיים (ולמעשה בכוונות ברזל הבעייה כנראה חמורה יותר לכן עדיין כנראה שעדיף כוונת השלכה).

אם יש לך נשק עם ידית נשיאה (M-16) להרכיב את הכוונת אך ורק על מתאם Z שמחובר לחור בידית הנשיאה ואז מרחף מעל המתפסים. לא לחבר למסילה על המתפסים (שרוקדים ולכן הכוונת לא תהיה מאופסת) ולא על ידית הנשיאה (שלא תאפשר סחיטה של הלחי בעת כיוון).
אם יש לך נשק פלאטופ כלשהו, מומלץ בחום שהכוונת השלכה תהיה co-witness עם כוונות הברזל. כלומר, ברגע שמקפיצים את הכוונת ברזל עדיין ניתן לכוון דרך החלונית של הכוונת ההשלכה בחירום (גמר סוללה, שבר או תקלה אחרת) ולא צריך לפרק את כוונת ההשלכה כדי להשתמש בכוונות ברזל.

באשר לאיזה כוונת מומלצת- הכל נגזרת של צרכים ותקציב. כלל אצבע הוא כמובן לא לקנות זבל סיני ולהתאמן עם הכוונת, אחרת זה לא שווה כלום (מתרגלים מהר מאוד, זה מאוד אינטואיטיבי, במיוחד בכוונות איכותיות) גם אם כל מה שיש זה איפוס - תעשה אחרי יבשים. יש גם עזרי אימון ליבשים שעושים עבודה מעולה. כוונת כמו פגיון הם לטעמי אוברקיל במתאר כיתת כוננות סטנדרטי, בוודאי ברכש אישי (אני לא בטוח אם זה בכלל אפשרי) וללא תו"ל ייעודי מוסדר.

אם יש לך אופציות לבחור מביניהן - אשמח לסייע.
אם זה כוונות של המשטרה ואתה אומר מפרולייט, אני מקווה מאוד שזה M5 ולא מפרו-21. היא עדיין תעשה את העבודה אבל הכי נמוך בסקאלה (חלונית כחולה שמקשה על הראייה, תו מכוון לא נשלט ומאוד לא אתגר בצצת).

בגדול מסכים עם כל מה שכתבת. לגבי ארץ יצור רוב מה שיש היום בשוק גם HOLOSUN מהמודלים היותר טובים שלהם וגם של סיג סאואר עדיין מיוצרים בסין רק תחת ביקורת יותר קפדנית, יש לי מספר סוגים שעברו איתי ימי אימונים די מפרכים עם מאות רבות מאוד של כדורים ועדיין מחזיקים מעמד מעולה.
בקורס האחרון שלקחנו בסיג סאואר אקדמי למדנו שניתן לעבוד מעולה עם רד דוט בלבד באיפוס נכון של 50 יארד (קרוב לחמישים מטר) בכל הטווחים מעשרה מטרים עד שלוש מאות מטר כל עוד אתה מבין את הרעיון של הולד אובר/אנדר.

"ומאוד לא אתגר בצצת" מה התכוונת לכתוב כאן?
ישן 09-09-2024, 07:46
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Blackfin25 שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]ככלל כוונת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Blackfin25
לגבי ארץ יצור רוב מה שיש היום בשוק גם HOLOSUN מהמודלים היותר טובים שלהם וגם של סיג סאואר עדיין מיוצרים בסין רק תחת ביקורת יותר קפדנית, יש לי מספר סוגים שעברו איתי ימי אימונים די מפרכים עם מאות רבות מאוד של כדורים ועדיין מחזיקים מעמד מעולה.

יש סיני ויש סיני. יש וורטקס והולוסאן שמיוצרים בסין והן כוונות איכותיות ובפרמטרים מסוימים לפעמים אף עולות על המתחרות (זה קשור לעובדה שהחברות עצמן אמריקאיות) ויש חיקויים זולים או כוונות איירסופט.
בגדול כשאומרים זבל סיני, בציוד טקטי ובכלל, מתכוונים לאופציה ב'.
ציטוט:
"ומאוד לא אתגר בצצת" מה התכוונת לכתוב כאן?

לא מבצעי. צבעים בוהקים ועדשה מחזירת אור.

אֶתְגָ"ר בַּצֶצֶ"ת עַרְפָּ"ד מְקַרְטֵ"עַ בָּאֹ"ר
אור, תנועה, גוון, רעש, ברק, צל, צורה, תוואי לוואי, עקבות, ריח, פרט נוף בודד, דיבור, מעטפת, קשר, רוח, טרמי (חום), עשן, בעיות סביבה, אבק, רשף.
ראשי התיבות המקובלים בצה"ל של כלל גורמי הגילוי.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר