03-08-2024, 21:47
|
|
|
חבר מתאריך: 16.06.07
|
|
האיראנים יגיבו לחיסול כי המלחמה שחקה את ההרתעה שלנו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, חוסל הלילה בטהרן"
ב 2018 ישראל הודתה רשמית שגנבה את ארכיון הגרעין האיראני מלב טהרן, ולא ספגנו מתקפה של 300 טילים וכטב"מים.
-
בשנת 2020 גורם עלום [לפי האיראנים אופטימוס-פריים ע"ג טנדר ניסן] חיסל את אבי תוכנית הגרעין של איראן, אחד בשם פארחיזאדה, שהסתובב עם שיירת אבטחה שלא מביישת נשיא מדינה, אדם הרבה יותר חשוב למשטר האיתולות, מסוני שימושי כמו הנייה, גם אז איראן האשימה את ישראל, ועדיין 300 טילים וכטב"מים לא עפו מאיראן לישראל.
בשני המקרים האיראנים נגבו את הרוק מהפנים והמשיכו הלאה.
-
לזה צריך להוסיף שורה ארוכה מאוד של מדעני גרעין מחוסלים, מתקנים אסטרטגיים מתפוצצים, גנרלים נחטפים ונחקרים בלב טהרן, ולמרות כל זאת, מכיוון איראן כלום לא עף לישראל.
-
רמטכ"ל חיזבאללה, מורניה, חוסל בדמשק ב 2008, חיזבאללה האשים את ישראל והבטיח תגובה מאז ועד היום בכל יום שנה ל"זכרו", ואנחנו עדיין מחכים.
-
והנה פתאום האיראנים מעיזים לתקוף על חיסול שאפילו לא לקחנו עליו אחריות, מה ההבדל?
שני הבדלים:
1. אז היה טראמפ נשיא והיום ביידן.
2. אז לא הייתה מלחמה, היום יש.
אני לא יודע מה יותר משמעותי, טראמפ או המלחמה, אבל אני אישית מעריך שהמלחמה גרמה לנו את עיקר הנזק להרתעה, בעיקר משום שכאשר טראמפ חיסל את סולימני, האיראנים לא נרתעו מלתקוף רשמית את בסיס ארה"ב בעירק בטילים, כך שדי ברור שלא גרמנו לאויב לפחד מאיתנו כאשר במשך 10 חודשים הצפון מפונה ואנחנו עדיין לא סיימנו עם חמאס.
-
למעשה, אלו 10 חודשים בהם שחקנו עד דק את ההרתעה שלנו.
-
כנראה ש"ניצחון מוחלט" צריך להראות אחרת, ואם יורשה לי: תפיסת שטח משמעותי מעזה, לנצח, יחד עם הגירת אוכלוסיית אויב, זה ניצחון מוחלט, לפחות בעיני האויב.
-
מסקנה: עד שלא נחזור לנצח, הנבלות ימשיכו להרים ראש.
|