07-07-2024, 02:15
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.12
|
|
טיעונך נכונים.
אנחנו צופים במחדל אי-התכוננות למלחמה נוסף של חיל האוויר. אולם לא רק הוא. הינך צודק ששליטה ובקרה וארטילריה שיודעים לעבוד מסוגלת לפעול מהר וביעילות יותר מחיל האוויר. השאלה למה הצבא לא הכינה לכך, כשישנה דוגמא חיה ממלחמת אוקראינה? וכשיכולתה של ארטילריה קנית (ורקטית ) לסגור מהר מאד אש נגד סוללות אוייב ידועה כבר ממלחמת העולם השניה. ההשערה שלי היא, ששוב סמכו על חיל האוויר שיעשה את המלאכה ולא קידמו דרך נוספת מתבקשת.
לפני 8 ימים חזיתי מעל ראשי במחזה כמעט פתטי בו מטוסי F-16 חגו שוב ושוב, אחר הצהריים ולפנות ערב, במשמרות, מעל העיר כדי לקדם מל"טים, ולנסות ליירטם. זה נמשך שעות. בעננות נמוכה, ובטיסה איטית הקרובה למהירות הזדקרות - סיכון מעל אזור מאוכלס. הייתה אזעקה, האנשים בחוף היו מבולבלים, נפוצו לכיוונים שונים, או קפאו על מקומם. אמהות וילדים. לא ידעו אם הסכנה חלפה, גם אני לא. אני המשכתי להסתכל למעלה, כעבור 15 דקות הצלחתי להבחין במטוס היוצא מענן לכיוון הים בפנייה חזרה. איבדתי אותו. כעבור 3-4 דקות היה קול נפץ גדול מלמעלה ומבטי במקרה היה בזווית הנכונה, ראיתי כיצד להרף שניה ענן הופך לכתום. הפיצוץ היה בתוך הענן או מאחוריו. זאת לא הייתה כיפת ברזל חזותית, וגם סביר שלא הייתה מופעלת כשמטוסים חגים מעל העיר. אני משער שזה היה פיצוץ השמדה עצמית של טיל אוויר-אוויר כיוון שאף דובר צה"ל באותו יום הודיע שהיו כשלונות יירוט של הכטב"מים שנורו אחר-הצהריים בשעה שהיו הצלחות לפני הצהריים.
למי שתכנן שמטוסי קרב יירטו מל"טים הבאים בהחבא ובכמויות במלחמה הבאה מגיע פרס דארווין. שכן, הנסיון שנצבר ביירוט מל"טים בודדים באמצעות מטוסים ששוגרו מעזה ומצפון הצביע על כשלונות חוזרים ונשנים. הראו לנו רק את הסרטים שבהם היו פגיעות.
בצפון בעבר, ידוע למשל על יירוט המל"ט האירני ה"חמקן". הוא יורט כיוון שהיה מידע מודיעיני על הכוונה לשלחו, עקבו אחריו מרגע שיגורו, ולבסוף מסוק קרב יירט אותו. במידה מסויימת זה היה דומה בעת שהאירנים שלחו מטחים לעברנו. העקיבה מרחוק מאד על המל"טים איפשרה למטוסי הקרב להתכוונן. (בכמה פגעו? מ-98 אחוז פגיעות בכל האיומים בהודעה הראשונה, חיל האוויר ירד ל-80 אחוז בהודעות מובלעות מאוחר יותר.)
עדיין זו תורת הפעלה שגוייה של חייל הרואה במטוס כחזות הכל, והמשפיעה לרעה על פיתוח ושימוש מושכל באמצעים ובחילות אחרים.
|