30-06-2024, 12:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,940
|
|
בוא נתייחס לרשימה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "סמוטריצ' מודיע על התנגדות לרכש טייסות ב35 מיליארד דולר"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
כסף ענק שיכול להיות מנוצל לשורה של צריכם אחרים כמו למשל - - כטממים
- חיל טילים
- מערכות רובוטיות
- מערכות ארטיליריה ומרגמות כבדות.
- חטיבת טנקים נוספות.
- רובוטיקה שהוכיחה עצמה כמאוד יעילה ונדרשת ללוחמת ביצורים ומנהרות.
- מערכות בלתי מאוישות עבור חיל הים.
- הקמת מערכי ייצור של נשק וחימוש בארץ שנדרשים לצורך עצמאות צבאית - ע"ע רפיח והסירוס של ביידן.
|
- ישראל נחשבת מדינה שמשקיעה יחסית הרבה בכטמ"מים. משמע - יש בסיס טוב, ובין לקחי הלחימה באוקראינה ועזה, חיזוק הבסיס זה הוא מתבקש, במיוחד בכל הנוגע לשימוש וניטרול רחפנים: .
- חיל טילים - זה רעיון גרוע ואפילו מושחת - הכיוון הפוך לחלוטין מהכיוון המתבקש: כל חימוש טילאי יהיה יקר בסדרי גודל - השאלה היא - למה? אין שום הצדקה.
- מערכות רובוטיות? מה זה אומר?
- חטיבת טנקים נוספת - בהחלט מתבקש. להעדרם של חטיבת טנקים וסוללות תותחים מ"אוגדת עזה" שצומצמה מאוגדה לחטיבה-מינוס, היו השלכות הרסניות על היכולת להגיב לאיום בזמן אמת. אלא - שלצורך הקמת חטיבת-טנקים סדירה - אין צורך ברכש מיידי, ניתן להקימה מיידית על בסיס טנקים שכיום משוייכים לחטיבות מילואים, ולהגביר תקצוב ארוך טווח של סד"כ כך שיתאם למציאות.
- הרובוטיקה להשמדת מנהרות אכן מוכיחה את עצמה - מלכודת המוות שהעזתים הכינו מושמדת בשיטתיות, זה אכן מעלה שאלות לגבי סד"כ: האם הגדלת היחידה הייתה מקצרת את זמן הלוחמה?
- מערכות בלתי מאויישות עבור חיל הים? מכיוון שהאיום המשמעותי מקבל מענה מעולה ע"י הספינות שכה אוהבים להשמץ - השאלה היא - מה זה בעצם נותן? שים לב שאת התותחים שזרוע היבשה לא הצליחה לשנע לזירה - חיל הים כן הצליח. מערכות בלתי מאויישות לא היו נותנות מענה לאיומים אלו - אז איך הם נכנסו לרשימה?
- מערכי ייצור נשק ותחמושת - גם הם בולטים בחסרונם. במיוחד על רקע מחסור עולמי שהלוחמה באוקראינה יצרה. באוקראינה עברו להשתמש בארטילריה קלה 105MM (מאוד לא מתאימה לזירה כה מאויימת) רק בגלל מחסור זה. על רקע זה - ישראל חייבת גם להקים מערכי ייצור תחמושת פשוטה (שנזנחה לטובת חלופות מתוחכמות) וגם להגיב למציאות - ולהכניס ארטירלריה קלה (שמתאימה הרבה יותר למצב הנוכחי: שבו לאחר פרוץ המלחמה וניטרול עיקר האיומים, איום הנ"ס נמוך) שהתחמושת שלה זמינה.
מה פיספסת? - תותחים: הפיתוח והרכש מתארכים באופן מסוכן. זמינות של 100 תותחי רועם שהרכש שלהם התעכב, היו משנים את זמן התגובה וכח האש ביממה הראשונה - באופן קיצוני.
- מעבר ליכולת פריסה מהירה, זמינות של סוללת תותחי דורס בכוננות 0 בכל נקודה המאויימת באיום פלישה - מחוייבת. כוננות תותחים הייתה מאפשרת מניעת שטח מכח האוייב, וחיסול מוחלט של חלק גדול מכח הפלישה
- אחזקת חיל האוויר - יקרה בבט"ש, וזולה בקרב. היא מאפשרת שימוש בחימוש זול באופן יעיל בסדרי גודל מעלות שעות הטיסה - לעומת החלופה הטילאית.
- התקיפה הממוקדת בבסיס חיל האוויר הוכיחה - שעלות התשתיות שישראל הקימה - הוכיחה את עצמה. תקיפה ממוקדת בהיקף גדול (110 טילים כבדים) הסתיימה ללא כל השפעה על חיל האוויר. ציד המטוסים הלא מאויישים - זאת פעולת ניטרול שאין לה כיום מענה אחר.
- הבעיה מתמקדת בפער - שבין חוסרים עצומים בצבא היבשה (שלשיטת הגנרלים חייב להיות קטן ותוקצב בהתאם) לבין התקצוב הנדיב של חיל האוויר (שתרומתו משמעותית, אבל פשוט לא מסוגל לבלום פלישה)
אם תשאל אותי לגבי תיעדוף:
תותחים (בט"ש ורכש),
רכש תחמושת והגברת ייצור מקומי,
חטיבת טנקים נוספת - לשדרוג אוגדת עזה כך שתוכל לעמוד במשימה
ורכש נוסף של כלי תצפית ניידים (רחפנים, בלונים, מל"טים) - להתמודדות עם שיבוש בזמן מתקפה
זה הצורך הדחוף.
כל השאר צריכים להתמודד עם דיון חלופות, וזה דיון שאסור להרחיק את האוצר ממנו
|