לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-07-2023, 16:16
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
מיומנו של טייס סושי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "דובר צה"ל מגנה סירטון שתכליתו ליצור שסע פנימי בתוך צה"ל"

(הערה: ברור שהטקסט הבא פיקטיבי לחלוטין ולא מתייחס פרטנית לכל גורם באשר הוא)

יום א'

10:45 - חזרתי בטיסת "הל טל" מברלין. כטייס בכיר מזמן הפסיקו לשבץ אותי לבתומי מרקש וקזבלנקה, אי אפשר לסבול את נוסעי השוקולד הללו, חושבים שהכל מגיע להם. פרנקפורט בהקשר זה מצוינת - כולם שם הייטקיסטים מפונפנים כמו שאני אוהב. כשנחתנו כרזתי אודות הפקקים הצפויים. וציינתי שהכל שווה למען הדמוקרטיה.

11:15 - אני בפקקים: מה שרואים משם לא רואים מכאן. יותר קל בגובה 30,000 רגל...

12:15 - סוף סוף הגעתי הבייתה. עומר סימס בקשר לטיסת רה"מ ביום רביעי. הודעתי לו חד משמעית שאני לא מטיס את הנאשם בשום פנים. רמז שילקח בחשבון, הפניתי אותו לועד. בפעם שעברה שניסו משהו 50% מהטייסים הודיעו על כך שחלו בדיזנטריה.

13:00- סוף סוף אפשר לנוח עבדתי קשה. טיסה של 4 שעות + נוסע שוקולד אחד, ביקשתי מעומר מכפיל שעות אני לא מוכן יותר להרויח 58,000 ₪ בסוף החודש כמו טייס מתחיל. "יוליאן" ייקרו את הסושי ב35% מאז העלאת הרבית מישהו צריך לשלם זאת...

17:00 - אני ואיילת יוצאים ל"יוליאן" הערב. אין כמו הסושי שלהם. מנות מעודנות ומעוצבות הטעמים המודגשים והנפלאים ובעיקר האנשים והסביבה הנכונה. פירות הים מבטיחים שאף אחד מהנייטיבס לא ייכנס בטעות.

18:00 - ערב מהמם חבל שלא ניתן לעשות זאת כל יום, איזו אוירה, איזו קולינריה. החיים של טייס ממש קשים מחר אני בברלין. מחרותים הרצאה בחיל האויר מול קציני יבשה - נקווה שיצליחו להבין את הדקויות - ובערב ה"תנדבות". מישהו צריך לשאת בנטל ולעצור את חיזבאללה.

23:00 - (מכין את ההרצאה) כבוד המפקד פלוני והמפקד אלמוני, קצינים וקצינות יקרים, חברים וחברות, חברות וחברים (מפקד הבסיס, קצינת הלהק הטרנסית, מח"ט גולני אוף כמה זה מסובך...) מצאתי "אחי ואחיותי לנשק".... (רגע, הם אחים שלי?!). מאוחר - מחר צריך לטוס לברלין - יהיה על מה לחשוב בדרך...

יום ג'

14:00 - ברשות המפקד אל"מ תומר פז קרח. ברשות אל"מ קרנית יהלום...., ...., ... אל"מ יעקב בן משה מח"ט גבעתי (אני מקווה שיצליח להבין אותי - גם כך נאלצתי לרדת ברמה), חברי (הם לא אחי) לנשק: חיל האויר מתמודד עם מרכיבי איום רב זירתיים, רב מערכתיים, טווחים משתנים הכוללים מערכי קרב מורכבים ומגוונים. משימתו הראשונה של חיל האויר היא השמירה על העליונות האוירית והגנת שמי המדינה. השניה היא תקיפות העומק שיכולות להתבצע רק באמצעותו. ושלישית והאחרונה היא הסיוע לכוחות הקרקע.... תוכלו תמיד לזכור שאנחנו נהיה שם כאשר תצטרכו אותנו. (מה הוא צוחק - הוא כנראה לא הבין כלום...).

21:00 - תדריך: המטרה באזור חומס מרכז לייצור טילי נ.מ שעשויים לפגוע בחופש הפעילות (אילו החמשים הללו היו עושים את העבודה כמו שצריך לא היינו צריכים לדאוג מדברים כאלו..). אתמול הגיע משלוח איראני חדש.... המטרה עברה אישרור מודיעני כולל ניתוחAI מיפוי 9900, נלקחו בחשבון טווחים סוגי חימוש, נוטרלה אפשרות פגיעה בבלתי מעורבים - עבר אישור משפטי כולל חוו"ד שניה שכללה תבחיני משפט בינ"ל.

22:00 - המראנו מאי שם מערכת העורב בפעולה, סוללת S-300 עיוורת. הגענו לכינרת החסימות מאבדות את יעילותן, נעלו, הופעל "קשת" במכ"ם האויב התפצלתי ל-5 מטרות. + 5 טילי הטעיה, כעת הם מטפלים ב-25 מטרות שונות. הסוללה עסוקה -איזו פירוטכניקה. הוצאתי את הפופאיי. 30 שניות לפגיעה. הסוללה זיהתה את ההתפצלויות, התראה: זוהתה נעילה מחושבת מסלול, שיגרו מטח מחושב - כיסוי אינרציה ריבוי מסלולי 0.95 לפגיעה. מפעיל ערפד, 0.48 שניות - התביית על התדר כעת הם באיחור של 0.4 שניות - (המרחק המציאותי כ-600 מטר - גבולי כש250 ק"ג חומר נפץ מפזרים ענן רסיסים) - נכנס לתימרון מאך - 9 (אם החמשים הללו היו מבינים כמה זה קשה.. הם לא יכולים להשיג 0.6...) הטילים התפוצצו מלמעלה מלמטה ומכל הכוונים הAI במטוס הזה גאוני... בכל אופן הרגשתי הדף... מתי ישדרגו אותי לחמקן?!

22:15 - אני בבסיס. צריך למהר עומרי בכל אופן שיבץ אותי להטיס את ה"נאשם" לפריס (לפחות יש שם סושי מצוין) הסביר לי שהתדמית של החברה ממש נפגעה בפעם האחרונה וממש ניגן על הפטריוטיות. לבסוף הבטיח מכפיל שעות - הצעתי לאיילת לעבור לפיין-שמוק והיא ממש התבאסה, עכשיו נוכל להמשיך ביוליאן. לפחות עוד חודש. (אקווה שהנאשם ימשיך בתפקידו ככה רק אני מוכן להטיס אותו עבור מכפיל כמובן. אל תספרו לאף אחד - הלוא אנו "אחים לנשק"....)

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 20-07-2023 בשעה 16:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-07-2023, 11:27

מיומנו של טייס סושי - סיום הסאטירה ומסקנות.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "מיומנו של טייס סושי"

יום ג' (שבוע אחרי)

12:00 - פגישה עם המפקד (אל"מ תומר פז קרח): מתברר שבן יעקב - (גולני - לא גבעתי. חסר משמעות! כולם שם זומבים שמתפללים לפני היציאה לקרב. חסרי תודעה בנוגע למקצועיות, טוהר הנשק ומגבלות משפטיות) - החליט לעשות ענין. כתב מזכר בו הוא מציין: א. חוסר היכרות של קציני חיה"א עם יחידות היבשה (לא מבדילים למשל בין גולני לגבעתי), ב. תעדוף משימתי נמוך ביחס לסיוע לכוחות הקרקע. ג. המגבלות האתיות והמשפטיות שאימץ חיל האויר לא מאפשרות לו לסייע באופן יעיל לכוחות בשטח בדגש על מתאר צפוני. האוגדונר העביר לפיקוד מרכז, שהעביר למח"י והנושא במרכז דיוני המטכ"ל על תכנית החומש. מח"י דורשים כח אש אוטונומי מרחוק בלתי תלוי בחיה"א.

פז קרח זועם, טוען שהרמתי להנחתה, גיא דותן נשלח במקומי לחמקנים, ואילו אני יוצא לשבוע השתלמות בחילות היבשה שיכלול השתתפות בתרגיל המדמה התמודדות עם מערך קרב המשלב שמורות טבע, כוחות רדואן מיקוש ומטענים וכל מה שדרום לבנון יכולה להציע. (ממש לא סושי)

13:00 - הודעתי לעומרי (הסדרן בחברה) שאני בשבוע מילואים בעוד שלשה שבועות. הודעתי לאילת שנאלץ להפסיד את ערב הפתיחה של הסניף החדש של יוליאן. היה אמור להיות משולב עם קונצרט ייחודי בשילוב הפילהרמונית הוינאית - כמה חבל.

(כך צריך להיגמר הסיפור עם כל טייס סרבן ומנותק. הבעיה היא שזה לא קורה!).

ה"מתנדבים" חייבים לזכור:

• שהם בסך הכל חוד חנית: מאחורי כל אחד מהם עומדים אלפי מהנדסים מדענים טכנאים ומשלמי מסים. בלעדיהם הם חסרי ערך ואף חסרי יכולת לחלוטין. אל להם להתנשא אפילו לרגע אחד ואל להם לשכח שכל אחד מהנ"ל - חלקם אף יותר חיוניים מהטייסים עצמם - בעל דעה בדיוק כמותם.
  • יש מי שלא נלחם מגובה של 30 אלף רגל (ואף לא עטוף בטכנולוגיות על שעלותם מאות מיליוני ש"ח) ומחרף את נפשו כדי להגן על עם ישראל, אנשים אלו זקוקים לסיוע אוירי מציל חיים ויש להבטיח שיקבלו אותו בזמן אמת ללא "צנזורה" של הוד מעלתם.
  • העקרונות אתיים ומשפטיים מומצאים ומסרסים שאימצו חלק מבכירי הטייסים פוגעת פגיעה של ממש ביכולתה של ישראל להכריע. ע"ע הפירסומים שצוינו באשכול ביחס למלחמת לבנון השניה.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 23-07-2023 בשעה 11:39.
ישן 21-07-2023, 06:14

המדובר על פרשנות לאמור בבלוג של דנק
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "לא חשש אלא מציאות?!"

https://www.omerdank-strategy.com/?p=4309

הוא בהחלט מדבר על הוראות "בלתי ישימות" וספק חוקיות מטעמו של הרמטכ"ל שלא עברו תבחין משפטי ראוי. יוער כי חלוץ היה מפקד ח"א לשעבר והבין היטב את המשמעויות.
מפנה לעיון - יסיק כל אחד את מסקנתו אם המתואר שם מוגדר כסרבנות.

דבר אחד ברור לי: כמפקד כח יבשתי ברמת החטיבה הגדוד הפלוגה או המחלקה לא הייתי רוצה להיות תלוי באנשים כמו דנק שיחליטו מגובה של 30 אלף רגל אם הפקודה שניתנה להם חוקית או לא בזמן שחיי בסכנה....

לא ניתן לסמוך בעת מלחמה על "טייסי סושי" "מתנדבים" שיבחרו את מטרותיהם עם משפטן צמוד אף ינהלו התפלפלויות משפטיות בעוד חיילי היבשה מחרפים את נפשם למטה!

עם ישראל משקיע מאות מיליארדי ש"ח בעשור בחיל האויר והגיע הזמן להבטיח שהוא מקבל תמורה הולמת!
ישן 21-07-2023, 08:01

עשיית הדין העצמי של הטייסים פוגעת במדינת ישראל ברמה האסטרטגית
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "המדובר על פרשנות לאמור בבלוג של דנק"

קציני צה"ל מאיימים תדיר בהחרבת לבנון במקרה של מלחמה. ישראל לא יכול לפגוע בכל טיל ומשגר אך כן יכולה לגבות מחיר שיהפוך את הירי להתאבדותי. עד כאן התיאוריה. במציאות - הטייסים יסרבו לבצע משימות "בלתי חוקיות" אם הם לא מתכוונים להפעיל את חיל הטילים לעבר הכפרים זה לעולם לא יקרה...

חלוץ הבטיח לממשלה במלחמת לבנון השניה שאין צורך בתמרון קרקעי ושאפשר לעצור הכל מהאויר. בפועל הלחימה נעצרה בכפוף להחלטה 1701 של האו"ם רק אחרי תימרון קרקעי מוגבל בו כוחות צה"ל חדרו עד הליטאני בתוך 48 שעות ומוטטו את מערך ההגנה של חיזבאללה שאיבד מאות לוחמים ונסוג לצור. חלוץ ניסה לעצור אל המלחמה מהאויר וכשל בין היתר ואולי אף בעיקר בגלל הסרבנות של טייסיו אותה לא לקח בחשבון.

(בהקשר האמור כל המאמצים הדיפולומטיים ביחס לאוהלים ייכשלו בדיוק כמו אז חיזבאללה מבין רק כח והרבה...)

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 21-07-2023 בשעה 08:04.
ישן 21-07-2023, 09:29
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "דובר צה"ל מגנה סירטון שתכליתו ליצור שסע פנימי בתוך צה"ל"

"על ראש הגנב בוער הכובע"

בחנתי שוב את הסרטון. ואין לו אף משפט בעד או נגד הרפורמה, ימין או שמאל. בתאוריה יכול להיות סרבן גם מצד ימין, שתומך ברפורמה, וגם אותו הסרטון מגנה.

הסרבן שואל "אתה תומך או נגד הרפורמה". הוא מקדים את המילה "תומך", מגנה קודם סרבן ימני שתומך.

כמו בית הלל שהקדימו דברי בית שמאי לדבריהם.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 21-07-2023 בשעה 09:40.
ישן 24-07-2023, 10:30

טייסים סירבו להפציץ מחבלי חיזבאללה שנסעו באמבולנס

https://www.hakolhayehudi.co.il/ite... 9C%D7%A0%D7%A1

עומר דנק מיודענוציין בראיון שעשה 75 ימי הנתנדבות בשנה לאורך העשור האחרון. עמד על כך שהוא לא חייב בכך ושאין כל סרבנות בהפסקת ההתנדבות. לפיכך על הממשלה לגרום לו לרצות להתנדב.

ובכן:
  • האם גם מגד במילואים יכול להחליט לסרב ל"התנדב". מדוע ימי המילואים של הפירווילג מוגדרים כהתנדבות ואילו של החירניק כחובה.
  • האיש בתמורה לסרבנותו כופה אג'נדה - האם מקובל עליו כנ"ל לגבי כל סא"ל במילואים (גם לחיילי חי"ר דעה). להיכן נגיע?
  • האיש אדון לעצמו. מחליט אילו פקודות יבצע ואילו לא, באילו תנאים יתנדב ובאילו לא. אף מקדם משטר אוליגרכי צבאי כשלא מתאים לו. בתנאים אלו אנו מוותרים על ההתנדבות שלו.
  • ציין שהוא מסכן את חייו. נכון לכל חירניק שריונר או אפילו מפעיל כיפת ברזל המהווה מטרה מתועדפת.
  • "שכח" שמאחורי המטוס שלו שכולל שלל של פיתוחים ייחודיים ומערכות לחימה עומדים אלפי מהנדסים חלקם בעלי ידע ייחודי ביותר - מה יקרה כשהם יפסיקו להתנדב. הרבה יותר קל להחליף טייס סרבן מאשר מהנדס על. זאת בנוסף לעשרות ואף מאות הטכנאים ואנשי התחזוקה בבסיס שכולם חיוניים במידה כזאת או אחרת, ואף משלמי המסים - כל מטוס עולה מאות מיליוני ש"ח - הוא לא שילם עליו בעצמו.
לסיכום לשם כך יש בחירות ויש לכבד זאת. הסרבנות היא לא רק כלי פסול אלא גם חרב פיפיות איומה שלא ניתן להפעיל אותה בלי חשבון. לא ניתן לנהל מדינה בשיטת הפרוטקשן ולא ניתן להתקיים אם כל צד ישבור את הכלים כשלא מתאים לו.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 24-07-2023 בשעה 10:33.
ישן 13-08-2023, 17:04

הפרשן אדליסט: חובשי הכיפות בצבא נגע שיש לסלקו.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "מי צריך מפקדים כאלו..."

זמרי: "כשאתה רואה את תלמידי הר ברכה השבוע רוקדים בגיוס לגולני, לך זה עושה רע?""ודאי", ענה אידליסט. "הם באופן כללי הולכים לצבא של אלאור עזריה" פתחי: "למה אתה חי פה?" אדליסט: "אחת הסיבות היא כדי לסלק נגעים כמוכם" זמרי: "איך תסלק נגעים כמונו?" אדליסט: "כמו שמסלקים נגעים. או בניתוח זעיר, או בלית ברירה - בקטיעה".

https://www.inn.co.il/news/610660

הוא לא לבד שורה שלמה של אנשי שמאל ואנשי צבא וקסנרים מתבטאת באופן דומה:

• ע"ע עמירם לוין שמשווה מנתנחלים לגרמניה הנאצית. (ללא כל התייחסות ליודנראיין ברחבי יו"ש ועזה).
  • מזהה התהליכים יאיר גולן שאף הוא השווה לגרמניה הנאצית.
  • המעצרים המנהליים נגד המתנחלים. סאגת אלישע ירד ועכשיו השחרור המוקדם של יחיאל אינדור מביה"ח לצורך מעצר ועינויים במרתפי השב"כ.
  • דובר צה"ל שמאשים את המתנחלים בטרור החמאס. טענה אנטישמית קלאסית בנוסח "היהודים אשמים".
  • ההשוואות בקורסים רשמיים של הצבא בין הציונות הדתית לחמאס.
השמאל איבד את זה - תוהה מה האידיאולוגיה המניעה את האנשים הללו, ובאיזה צד של ההיסטוריה הם?!

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 13-08-2023 בשעה 17:07.
ישן 13-08-2023, 22:01

הערכת ראשי מערכת הביטחון בפגישה עם רה''מ נתניהו: בחודש ספטמבר הפגיעה בכשירות תתגבר

הרמטכ"ל הפוליטי ביותר שידע צה"ל מעודו.

יכל לסיים את סאגת הסרבנות במיידי. התייצבות חד משמעית לצד החוק והסדר והבהרה שכל חייל / מתנדב שיפסיק את התנדבותו יושעה מכל פעילות.

לכל סרבן יש מחליף איני סבור לרגע אחרת.

לא נותר אלא לתהות כיצד היה וינטר מנהל את הסאגה. או לחילופין להשוות להתייחסות לסרבנים בתקופת ההתנתקות.

הרמזים העבים לצד הדקיקים, האזהרות החוזרות ונשנות, הטלת האימה דרך התקשורת, וזאת לצד הקריצה לעבר הסרבנים (אנחנו מבינים אתכם אבל...) היא שיא של פוליטיזציה בוטה ומרד גנרלים דה - פאקטו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:08

הדף נוצר ב 0.74 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר