11-01-2022, 19:12
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
ביררתי קצת עם מי שמכיר ומבין מה הולך שם, ואין שום "כוח זר" אלמוני ומסתורי שבוחש מאחורי הקלעים. בסופו של דבר מדובר במדינה די מושחתת ומקוטבת, מי שהתמרד הם בעיקר כפריים ובני המעמד הנמוך שרחוקים מהצלחת ותמיד שילמו את מחיר השחיתות. הפעם פשוט נמאס להם, וזאת התוצאה.
|
אין צורך להתנצל - אם יש לך מידע אחר ממקורות שלך אני רק אשמח לשמוע. מה שאמרתי התבסס על המקורות מתוך מדיה ציבורית ודיווחים פרטיים בקזחסטאן שהגיעו לאתרי מדיה ציבורית בשפה הרוסית. אחרי זה ראיתי הודעות רשמיות מסין, טורקיה, אזרבייז'ן (בסדר כרונולוגי הזה), ורק היום מרוסיה, שמדברים על גורמים חיצוניים שניהלו את ההתקפות על המשטר. לכן גם נזהרתי ואמרתי "כך נראה", בהסתייגות. רק אחרי שהדברים ירגעו ותהיה חקירה רצינית ופתוחה לתקשורת, יהיה אפשר להגיד באופן יותר וודעי האם היה או לא היה.
לגבי השחתות והכפריים שבהו למרכז בחיפוש עבודה - נראה לי שזה מה שגם אני אמרתי. ויש גם הרבה פועלים זרים ממדינות איסלמיות שכנות שלפי דיווחים לא רשמיים השתתפו במהומות. וזה לא סותר בכלל את העניין הקודם, כי ברקע ועל בסיס המחאה הלגיטימית קמו גם התקפות חמושות על מתקני צבא (דווח שראש האקדמיה של משמר הגבול הקזחי נהרג כשהשתתף בהגנה על המתקן ביחד עם השוחרים, נגד תוקפים חמושים) ומשטרה (נעשה לינץ' בשוטרים וחיילים, ראשם של שניהם עורף), ראיתי דיווח של אוקריאיני שנמלט משם על מעשי אונס אמוניים בנשים\בחורות ע"י "אנשי הכפר", כמעט 200 הרוגים (כולל שני ילדים), ביזה של בנקים, חנויות וכו'. כל אלו (כפי שדווחו באמצעי תקשורת רשמיים) אינם מעשה מחאה כלכלית, לא היה בהם שום מסר או דרישה פוליטית. אין אדם שפוי ובעל מוסר שיגיד על המאורות האלא שהן הפגנה או מחאה עממית.
ולגבי הפרטים ומספרים מדוייקים וידיעות כוזבות פה ושם -- בא נזכור שאין יכולת כרגע לברור את האמת מן השקר. כעבור זמן המצב יתבהר. השלטון הקזחי פועל בעיניים חצי עצומות: שירות הביטחון הקזאחי, שבראשו עמד אחיינו של הנשיא הקודם (שנעצר באשמת ניסיון מהפכה), היה מעורב וסיעה לכוחות המתפרעים, לפי הדיווחים הקזאחים הרשמיים. שני בעלי תפקידים בכירים במשטרה התאבדו. זהו מצב של כאוס, כאשר האמת מעורבבת בשקר.
אני רק מקווה שהמצב ימשיך להירגע, השלום, הסדר והחוק יחזרו למדינה, ונראה רפורמות כלכליות ופוליטיות שישפרו את מצב העם הקזחי.
ציטוט:
שים לב שהנשיא טוקאייב צייץ אתמול הודעה מביכה על "פושעים ומחבלים ביצעו לפחות שישה גלי תקיפה שכללו עד 20,000 טרוריסטים. חלקן דיברו שפות זרות לא קזאחיות" (ההדגשה שלי). לאחר זמן קצר הוא מחק את הבדיחה, כנראה כי מישהו אמר לו שזה כבר גובל בלעשות מעצמו בדיחה.
|
ראיתי ידיעות (לי אישית אין טוויטר) וכמובן שמתי לב. אבל אנחנו הרי מבינים שמספרים האלה הם הערכות מאות גסות ומופרזות שיוצאות משלל משרדים ומטות מכל עבר המדינה. גם אם היו רק אלפיים מחבלים (כלומר אנשים שעברו הכשרה צבאית ופעלו בצורה מהורגנת ונשלטת) בתוך אלפי בוזזים ופושעים, אין לי בעיה עם זה. כל עוד ינהלו חקירה אמיתית, ימצאו את האשמים באסון הזה, ויפרסמו את הממצאים כפי שהם.