לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-03-2021, 12:33
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "לא קשור לגניבה מבסיסים, אבל..."

* אכן לא קשור ישירות לגניבות מבסיסים, אולי עדיף לפתוח אשכול חדש כדי לא ללכלך את הנוכחי.

יש פה הרבה נעלמים :
- האם הנשק היה במצב שמאפשר ירי (יש יחידות שמנווטות ללא מכלול או עם תותב בקנה כנגד פליטות ודו"צים)
- האם זו היתה תקיפה מזדמנת או מתוכננת
- האם היתה פעילות עבריינית / עויינת דומה באיזור (שפרעם, לא בדיוק מאהל בפזורה הבדואית באמצע שום מקום)
- האם ייתכן שהיה שיתוף פעולה לגניבת נשק בתואנה של תקיפה (שונא לכתוב את זה אבל היו דברים מעולם)

לכאורה כך התנהל האירוע (לפי מקור כלשהו ברוטר, לא מתחייב על מהימנות הפרטים):
אירוע חריג בית ספר לקומנדו-*
*כותרת האירוע:* גניבת נשק מחייל במהלך ניווט בדד

*תאריך:* 04.03.21
*תיאור האירוע:*

2. החייל הוזנק בשעה: 22:16
3. באיזור השעה 3:00 הבחין החייל ברכב חשוד עם שתי דמויות, המגיע מאחוריו על ציר העפר שעליו הלך
4. הרכב עוצר ליד החייל ושואל אם הוא צריך טרמפ, החייל ממשיך להתקדם.
5. הרכב עושה חצי סיבוב מלפני החייל ועוצר בצורה אנכית אליו, החייל ממשיך להתקדם.
6. החייל 300 מטר מהנס מבחין בשתי הדמויות החשודות אשר נמצאו ברכב כשהם צמצמו אליו מאחור.
7. הדמויות מנסות לחטוף לחייל את הנשק ומתפתח עימות פיזי.
8. תוך כדי המאבק החייל משליך את המחסנית לשיחים שבצדי הכביש .
9. במהלך כחמש דקות לערך החייל נאבק בדמויות עד שלבסוף אחת מהן מצליחה לקחת לחייל את הנשק.
10. הדמויות נמלטות מהזירה עם הרכב והנשק.
11. החייל לחץ על לחצן המצוקה
12. המפקצ של החייל התקשר אליו דרך הדרורית ושמע ממנו קריאות לעזרה
13. המפקצ והמפ של החייל פרקו רגלית בריצה לעבר החייל
14. המפ המשיך רגלית עד לחייל בעוד שהמפקצ חזר חזרה לנס להביא את רכב הפינוי
15. המפ והמפקצ ניהלו סריקה עם רכב הפינוי לאחר הרכב החשוד תוך ידוע המשטרה וכלל הכוחות בשטח
16. כלל הכוחות בשטח כנסו לעבר הנ.ה והנ.ס
17. כוחות משטרה הגיעו למקום האירוע
18. המפ והמפקצ הגיעו לכוחות המשטרה ובוצע תחקיר בשטח
*ממצאים נוספים:*
החייל עלה בקשר כאשר הרכב החשוד היה לידו והחפק לא קיבל.
בזירה נמצאו מצפן, סוללה לקשר ו2 קליעים.
*תוצאות האירוע:*
י.נ י.נ- החייל נחבל ביד ובפנים, גניבת נשק.
*לקח מהאירוע:*
יפורסמו לקחים לאחר סיום תחקור האירוע.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 04-03-2021 בשעה 12:40.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-03-2021, 11:34
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "הפופוליזם חושף שיניים"

מרתיח אבל לא מפתיע.

להיתלות בכך שהחייל "הפסיד בקרב מגע" ולא בשרשרת האירועים שקדמה לכך, מה מנע ממנו לירות וכו' זה מסר שמתאים לטירונים ומלש"בים, לא למפקד יחידה מובחרת.

הייתי מבין אם היתה ביקורת על חוסר מנטליות של לוחם, על כישלון החייל לזהות מראש מצב חשוד ולפעול למניעה וניתוק מגע לפני שהגיעו לטווח מגע, או אם החייל היה פשוט זורק את הנשק ובורח, אבל ההודעה הזו פשוט מגוחכת.

הייתי שמח אם המפקד הדגול היה מסתכל פנימה וחושב אילו פקודות העברנו לחיילים יום לפני האירוע.
מוכן להתערב שהדגש לא היה על לוחמנות ועל נצחון בכל מחיר אלא על בטיחות, על לא לשחק עם הנשק ולא לגעת בו בלי אישור מפקד, כמובן לא להכניס מחסנית במהלך ניווט / תרגיל יבש ומי יודע האם הנשק היה מתותב בפקודה...
אותו מפקד גיבור היה כנראה שופט אותו ואולי מדיח אם היה יורה באוויר "שלא לצורך" לפני שתקפו אותו.

הבעיה היא שצה"ל מתנהג כל-כך מסורס לאחרונה שזה דווקא מרענן לשמוע מסרים לוחמניים לחיילים - הייתי שמח לשמוע מסרים לוחמניים במהלך השבועיים האחרונים כלפי פורצים לבסיסים, כלפי גנבים מתוך נשקיות, כלפי זורקי בקתבים, ושינוי הוראות הפתיחה באש ברוח "חתירה למגע עד לניצחון". לצערי הצבא יודע להשתמש בכל הווסאח הזה רק כלפי חיילים זוטרים שנקלעו למצב חרא ו"הרסו" את השקט התעשייתי שקיווינו לו.

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 05-03-2021 בשעה 11:41.
ישן 05-03-2021, 18:08
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
ההתנערות
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי דה-דה שמתחילה ב "לחלוטין. עכשיו הצבא יוצא נגד..."

https://www.ynet.co.il/news/article/rkpsjOJXd
ציטוט:
בצה"ל דווקא שיבחו לאחר המקרה את התנהגות הלוחם. בצמרת הצבאית התנערו מהאמירה של הקצין הבכיר ובתגובה לכך מסר דובר צה"ל: "מתחקיר ראשוני עולה כי לוחם חטיבת הקומנדו הותקף על ידי חשודים ונאבק בכל כוחו. האירוע עדיין מתוחקר ולכן כל התייחסות מסוג זה אינה תואמת את המצופה מקצין בצה"ל. הקצין שגה בכך ששלח את ההודעה המדוברת".

דבריו של מפקד אגוז השייכת לחטיבת הקומנדו נחשבים אמנם לחריגים בחריפותם כלפי חוץ, אך בתוך הצבא הם נחשבים לסוד גלוי. ביחידות קרביות רבות מונחים הלוחמים להיאבק "עד הסוף" בעימות מקרוב עם מחבלים, ולמנוע חטיפה במצב של קרב - גם במחיר של אובדן חיים.

ישן 10-03-2021, 11:37
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
מוכן להתפשר על תפקד "סביר".....
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "קשה להגיד שהוא תיפקד טוב, כי..."

לפי המשטרה ההתנהלות שלו מול התוקפים סייעה מאוד לכך שאיתרו אותם במהירות. אני לא יודע בדיוק מה זה אומר בפועל- אולי הוא הצליח לפצוע אותם, אולי משהו אחר. היה לו גם את כושר האלתור לשחרר את המחסנית וכך מנע מהם לירות בו מיד כשחטפו ממנו את הנשק. בדיעבד כשאנחנו מבינים מי התוקפים ומה הרקע והמניעים שלהם כנראה שלא היו יורים בו בכל מקרה, אבל הוא לא יכל לדעת זאת.
לטעמי, אם היה מצליח בסיטואציה שהיה נתון בה למנוע מהם את חטיפת הנשק ומבריח אותם, זה היה תפקוד יוצא מהכלל ולא תפקוד סביר.
הבעיה העיקרית בתפקוד שלו הייתה שהוא איפשר לתוקפים להגיע לטווח מגע ממנו אבל בנסיבות של פעילות בתוך ישראל זה לא בהכרח משהו שחייל סביר יכל למנוע (אם מתעלמים מחוכמה שבדיעבד). אם אתה הולך בלילה לבד, ורכב עוצר לידך ויוצאים ממנו 2 ערבים (והיותם ערבי מהותי לעניין) אז זה עדיין מצב מעורפל. התוקפים מן הסתם לא היו טיפשים עד כדי כך שיצעקו לו "חכה חכה, אנחנו הולכים להכניס לך". מן הסתם הם בתחילה פנו אליו באופן שלא מעורר חשד מיוחד. אולי בתואנה שרוצים לשאול משהו, אולי להציע משהו (אני זוכר בניווטים בנגב בדואים חביבים שהציעו שיעזרו לנו להגיע לנ"צ או הזמינו אותנו להפסקת קפה) וכו'. והכל במהירות. הבעיה היא בעיני בעיקר בהנחיות שהחייל קיבל- אם שמו לו תותב בנשק כך שלא יכל לתפעל אותו במהירות, לא סיפקו לו אמצעי הגנה זמין יותר למקרה חירום, ולא הזהירו אותו שלמרות שמדובר בשטח ישראל ייתכנו גורמים עוינים, אז אני מאוד מוריד מהאחריות שלו.
ישן 10-03-2021, 20:30
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אם החיל תפקד טוב בנסיבות שאליהן הוכנס אז הוא תפקד טוב"

אין לי ביקורת כלפי התפקוד של החייל כי אין לי מושג לגבי התפקוד שלו. אני לוקח בערבון מוגבל את כל מה שפורסם בתקשורת כי, בתגובה להודעות ההמשך שלך, כל הסיפור של שחרר את המחסנית מהנשק הוא כנראה ביחבוט של איש תקשורת חסר הבנה בסיסית, כי כאמור בכלי היה תותב (אלא אם איש תקשורת ביחבט גם את זה והכוונה הייתה למק-פורק, פחות סביר לדעתי במקרה הזה). ככה"נ מתברר שהוא ניסה לשלוף מחסנית מהווסט כדי להשמיש את הכלי.

בכל מקרה, הביקורת שלי היא כלפי אקט התשבוחות הפומבי, שנודף ריח של הצטדקות עצמית וכסת"ח. הלקח מאירוע כזה צריך להיות אחד ויחיד- לוחמים צריכים לשאת כלי נשק שמיש בכל עת. אם הפיקוד רואה לנכון לעקר את נשקם, מן הראוי שלא יסתובב עם נשק בכלל (ואז רצוי בכלל גם בלי מדים, שלא חלילה יזוהו כחיילי צה"ל ויהוו מטרות לאויב).

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 10-03-2021, 11:42
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל

וזה מביא אותי לסוגיית אמצעי לחימה "קלים" כגיבוי לרוס"ר
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "זה מריח כמו ניסיון כסת"ח...."

אם אתה דוחף לחייל תותב לנשק כי הסכנה מפליטת כדור או ירי לא מוצדק גדולה מהסכנה שהחייל יותקף אז צריך לספק לחייל אמצעי הגנה עצמית נוספים כגיבוי למקרה הצורך. וגם בלי קשר, טוב שיהיה לחייל שמסתובב בתוך אוכלוסיה אזרחית אמצעי הגנה עצמית שהם פחות קטלניים מהרוס"ר. אמצעים כאלו מתאימים מאוד לעימות בטווח מגע וגם לחייל תהיה פחות דילמה אם להשתמש בהם.
זה יכול להיות מיכל קטן של גז מדמיע (כמו שהיו נותנים בעבר לחיילות), זה יכול להיות סכין לחימה (אם כי זה כבר אמצעי יותר קטלני), זה יכול להיות שוקר חשמלי (שאותו החייל יקבל רק לצורך משימה ספציפית) וכו'. אמצעים כאלו ייתנו במקרה של קרב מגע יתרון משמעותי שיאזן יתרון של התוקפים במספר ו/או כוח פיזי ויכולת היאבקות.
ישן 06-03-2021, 10:52
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
בכדי לצמצם מקרים שכאלו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "..."

צריך יכולת לזהות איומים, וזה לא פשוט.
מה אני הייתי אמור לעשות בהיותי חייל, כשעמדתי בלילה בטרמפיאדה מוארת, והבחנתי במשהו שגרתי למדי, רכב הנעמד בחשיכה לידי [אולי מישהו עכשיו מכוון נשק לעברי ?], אני בחרתי בלהתרחק.
מה הייתי עושה כשבניווט לילי היו ניגשים אליי שניים, מספרים לי כי טעו, או כי רוצים מים....הרי תאורטית לפחות, זו דרך מצוינת לפגוע בי...? סיפרתי פה כבר הסיפור על כך כי שמרתי בקיבוץ עם מבוגר מדור 48,ונכנס רכב זר, והאיש פקד על הנהג לזרוק לעברו התעודת זהות.... אני הערכתי אותו על כך, אך בקיבוץ זה היה נושא לצחוק.....אם אנחנו נאמץ זיהוי יתר בלתי מידתי של סכנות, זה גם יכול לקחת אותנו למקומות לא טובים, אני מכיר אחד שסולק מעבודתו בחו"ל על שום זיהוי שגוי, כשאיים בנשק על איש ביטחון מקומי, אני מכיר בארצנו איש בטחון שירה באשה בלי יכולת תנועה שנפנפה בסכין.....אנחנו צריכים לאמן אנשינו לזיהוי איומים, ולהחדיר בהם יכולת לנטרלם, זה יצמצמם....אולי אחד המרכיבים של כך הוא כי חייל בסיטואציות מסוימות צריך להתרחק מזרים, שמירת מרחק, בטח יש המכירים את הסיטואציה של שומרי מלכה בחו"ל העומדים כדחלילים, ואם מישהו מתקרב אליהם , דוחפים אותו נחרצות....ואני מכיר מקרים רבים של חיילים הצועדים על הכביש , ומחבלים מנצלים ההזדמנות ודורסים אותם.

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 06-03-2021 בשעה 11:12.
ישן 06-03-2021, 12:53
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "בכדי לצמצם מקרים שכאלו"

ברמת החייל הבודד אין תחליף לראש על הכתפיים ועדיף להימנע מכניסה למצב בעייתי מאשר להיות רמבו ולצאת ממנו. צריכה להיות לבנאדם חשדנות טבעית ואפילו קצת ראש קרימינלי כדי לזהות שמישהו מתנהג בצורה חשודה לפני שמגיע למצב מסוכן שכבר מאוחר מדי, ולא כולם נולדים עם זה.ילדים טובים ירושלים שמתמיינים עם קב"א גבוהה ליחידות התנדבותיות הם לפעמים ישרים כמו סרגל ופושעים / גורמים עוינים יודעים לנצל את זה.

ברמת המערכת זה קצת יותר מורכב. לצבא כארגון שמנסה לתת פקודות ברורות לכל דבר מנקיון המגורים עד להפעלת פלוגת טנקים קשה להתמודד עם מצבים בלתי ברורים. בגלל זה כל נושא הגרילה והשיטור תמיד בעייתי.

אם חייל, אפילו טירון או קורסיסט, רואה קומנדו סורי מחופר ויש פקודת התקפה, הוא יודע לעבוד מצויין - לרתק, לאגף להסתער וכו'. ברגע שמדובר בגורמים אזרחיים, פליליים, בתוך תחומי הארץ שמתקרבים אליו בתואנות שונות אין לו כל-כך נוהל ברור איך להתייחס אליהם וגם המעטפת לא באמת בנויה לזה מבחינת נהלים. זו בדיוק הנקודה שהמפקדים צריכים להיכנס עם דגשים ובעיקר עם גיבוי לחייל כתגובה ראשונית עד לתחקיר ובירור המצב.

המערכת אוהבת שקט תעשייתי ומפקדים לא רוצים שבמשמרת שלהם איזה טמבל יפעל שלא לצורך, אז מבלבלים את החיילים עם מסרים סותרים בסגנון תמיד תחתור למגע אבל בעצם לא כי אז זה נראה לא טוב במצלמות, תפעל לפי נוהל פתיחה באש אבל הנוהל לא ברור ולא רלוונטי למצב וכו'
כל פעולה שחייל עושה או לא עושה יכולה לשמש נגדו כי או שבניגוד לנוהל או בניגוד ל"מה שמצופה מלוחם" או שהמפקד באותו שבוע שם דגש על בטיחות ולא על לוחמנות וכו' וכו'.

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 06-03-2021 בשעה 12:58.
ישן 06-03-2021, 21:13
  דה-דה דה-דה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.03.07
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "או קיי...אם אלו הבעיות , הצבא..."

מתחבר מאוד לדבריו של המשתמש סיורניק.
וכל מה שקשור בממשק בין הלוחם לאזרחים הוא בעייתי מאוד.
לא בטוח שצריך ללמד חיילים לטפל בדברים שהמשתמש רם אדמון העלה. לא ריאלי באמת להכשיר חיילים גם למקצועות צבאיים וגם במקביל להעניק להם הכשרה מעמיקה על טיפול באזרחים - זה דורש כבר מעורבות של משטרה\מג"ב - מערכים אשר מיועדים לכך. בשום מקום בעולם אין את השילוב הזה (מסיבות ברורות...) ולכן מסתפקים אצלנו בצה"ל לתת לחיילים הכשרה ברמת "חפיפה" לקראת פעילות במרחב אזרחי - והתוצאה, מה לעשות, בהתאם.
אך כאמור מדברי המשתמש סיורניק, המציאות היא מורכבת ויש בעיות מבניות - כולם רוצים שקט במערכת. לעבור עוד משמרת מבלי שקרה משהו חריג. ואם קרה משהו חריג והתוצאה שלילית - ספק אם תקבל גיבוי.
מזכיר לי התבטאות של האלוף במיל' עמוס ידלין על חיילים במחסומים: "זאת עבודה מחורבנת. לא הייתי רוצה להמשיך בה ולו דקה. אתה אף פעם לא יודע מי המחבל וצריך להתייחס לכל אחד בחשדנות. לא כל החיילים דוקטורים, ואם היו להם כישורים טובים, הם היו במקומות אחרים. זאת עבודה קשה וכפוית טובה"
ישן 07-03-2021, 15:42
  romshibi romshibi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.19
לא מכיר מצב בו חייל מנווט עם נשק ללא נוקר
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "בואו לא ניסחף - חייל בחטיבת..."

אין ספק שאם נמתח קו ישר בין הלוחם בפלס"ר גולני שזרקו עליו בקת"ב ממטר ולחייל הזה, שהיה יותר עסוק בלזרוק מחסניות מהווסט מאשר לירות בתוקפים שלו, ניתן להבין שצה"ל מחנך ביודעין או שלא ביודעין שאסור לירות, אלא אם יורים עליך.
אנחנו היננו מתרחקים 200 מטר מהטיולית ומכניסים מחסנית לנשק. בכל ניווט, בלי יוצא מן הכלל. לא נעים לנווט, אפילו לא בזוג, באמצע הלילה ולא להיות מוכן לכל מיני תרחישים, בטח ליד ישובים ערביים...
צר לי שהמציאות היא לא ברורה, ושהלוחם לא הבין שהיה עליו מיד ללחוץ על לחצן המצוקה ולירות שני כדורים באוויר. מניח שאז הייתה נמנעת כל התקרית.
אם לא, 2 התוקפים היו צריכים להיות מוטלים לרגליו. אני רק מקווה שאם זה היה מילואימניק שמנווט, שני התוקפים היו נורים ברגל. מה דעתכם?
ישן 11-03-2021, 16:49
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.07
המג"ד טעה כשמיהר לחרוץ דין, אבל העליהום שספג בתקשורת היה מטריד בעוצמתו
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "יפה. עכשיו נחכה להתנצלות של..."

אין שינוי בעזה, אבל להתכונן צריך | מאת גל פרל פינקל
המג"ד טעה כשמיהר לחרוץ דין על תפקוד החייל בטרם הושלם התחקיר. מה גם שהתחקיר קבע שהלוחם כשל מקצועית אך לא ערכית. מנגד, העליהום שספג בתקשורת היה מטריד בעוצמתו. בסופו של יום איש ממבקריו של סא"ל א', שעוטר פעמיים בצל"ש על האומץ שגילה בלחימה ברצועת עזה, אינו רוצה לסגור את השבתות והחגים במקומו, ובוודאי לא לשאת במקומו בנטל האחריות למשימה ולאנשים...
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

ישן 10-03-2021, 16:18
  vitaman vitaman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.09
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "תחקיר האירוע: לוחם הקומנדו נאבק בכל כוחו, לא היה כשל ערכי"

"הרמטכ"ל קיבל את מסקנות התחקיר וקבע כי "אימון ניווט בדד מהווה רכיב חשוב בבניית המקצועיות והחוסן המנטלי הנדרשים מכל לוחם". עוד קבע רא"ל כוכבי כי הוראות הפתיחה באש מותאמות לצרכים ומאפשרות למפקד חטיבה לקבוע את מצב הנשק בעת ניווט, לאפשר מצב "הכנס" ולפתוח באש על פי צורך.

על פי צה"ל, הוראות הפתיחה באש מותאמות לצרכים המבצעיים ומאפשרות לבצע נוהל מעצר חשוד כלפי גנב נשק חם. במקרה שבו נשקפת לחייל סכנת חיים הוא רשאי לפעול בכל האמצעים, ובכללם לבצע ירי חי, על מנת לנטרל את הסכנה."
https://www.ynet.co.il/news/article/ByiufNIQu#autoplay

היסטרית אחזקת הנשק בצה"ל דומה למצב שבו ימשיכו להוריד את המהירות המותרת לנסיעה בכבישים בגלל כל אידיוט שהחליט לנהוג במאתיים קמש.

במסלול בניווטים המחסנית היתה מוכנסת לנשק לפני הניווט הראשון, מאובטחת במיתר לנשק ויוצאת ממנו בפריקה צוותית מסודרת בסוף השבוע. מלמדים את ההרגל ללכת עם אצבעות מחוץ להדק ואגודל כל הזמן בודק את מצב הנצרה. זה הרגל מאימונים שנשאר אחכ למצבים שבהם הולכים מבצעית עם כדור בקנה. בטחון ובטיחות בנשק הולכים ביחד. המסר ללוחם קרבי שנשק זה דבר מפחיד הוא אבסורד.
ישן 11-03-2021, 15:39
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל

אחחח..... כלבי הבדואים....
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "בזמנו היו כמה מקרים של כלבים..."

בדרך כלל הכלבים התנהלו כמו "ערסים" מצויים. הרבה נביחות ואבו עלי ומאחורי זה מעט מאוד אומץ. בדרך כלל זריקת אבן הייתה מבריחה אותם עם הזנב בין הרגליים.
לי אישית היה מקרה מביך במיוחד כשהייתי כבר לוחם וותיק. ביקשו ממנו בניווט לחנוך לוחם צעיר בפלוגה בניווט. הבחור היה חביב ומגודל והבין בניווט לא פחות טוב ממני אז לא היו בעיות מבחינה זו. הקפדתי על דיסטנס ויחס מתנשא מעט כראוי לפערי הוותיקות בינינו. ברגע מסוים, הסתער לעברנו מתוך החשיכה כלב בנביחות איימים. אינסטינקטיבית קפצתי בבהלה להתחבא מאחורי גבו של אותו לוחם צעיר... הוא מצידו ממש לא התרגש ומייד השליך על הכלב אבן ששלחה אותו חזרה לתוך החשיכה תוך יללות אימה וזנב בין הרגליים.
בואו נאמר שבהמשך הניווט הייתי קצת יותר צנוע....ולזכות הבחור ייאמר שבאבירותו הוא לא התייחס כלל לתקרית....
ישן 11-03-2021, 10:35
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל

היתקלויות מטווח מגע בין לוחמי צה"ל ואנשי אויב: הצלחות וכשלונות

נדיר מאוד בלחימה המודרנית שלוחמים מגיעים למצב שבו הם נאבקים זה בזה בטווח מגע תוך שהם נאלצים להשתמש בכלי נשק קרים, תקניים או מאולתרים, ואף בידיים חשופות. בישראל היו מספר מקרים ידועים והאירוע הנוכחי גרם לי להזכר בכמה מהם, חלקם הסתיימו בהצלחה וחלקם בכישלון:
מקרים שהסתיימו בטוב (יחסית):
1. מקרה מפורסם יחסית ממלחמת ששת הימים: בקרב על תל פאחר, מפקד סיירת גולני דאז, ראובן אליעז ("רובק'ה") נתקל באחת התעלות בקצין סורי. נשקו של רובקה לא פעל והוא נאבק סורי שהיה חמוש באקדח. המאבק ביניהם נמשך מספר שניות ובמהלכו רובקה ניסה להכות בראשו של הסורי באגרוף וכתוצאה מכך פרק את הכתף. הסורי, שהיה גדול ממנו פיזית, עמד לגבור עליו כאשר חייל/קצין אחר הפיל אותו והוא נורה. יש ויכוח על השאלה מי בעצם ירה בסורי והאם רובקה היה ראוי לעיטור המופת שקיבל על חלקו בקרב. רובק'ה עצמו נפל במלחמת יום כיפור בעת שכבר היה בתפקיד סמח"ט גולני (עלה ברכבו על מוקש).
2. מקרה נוסף ממלחמת ששת הימים: בקרב על שכונת אבו תור בירושליים, מפקד גדוד מחטיבת ירושליים, מיכאל פייקס ז"ל, הגיע לעמדה ירדנית יחד עם הקמ"ן שלו ג'וני היימן. חיילים ירדנים שהופיעו במקום ירו בפייקס למוות ואחד מהם קפץ על היימן כשזה ניסה לסייע למג"ד הפצוע. היימן נאבק בירדני בידיים עד שהצליח לחנוק אותו וכך להביא אותו לאובדן הכרה או מוות, ואז יכל להתרחק ממנו מעט ולירות בו.
3. 2007: המקרה של סרן (דאז) ניתאי עוקשי ברצועת עזה. הכח של עוקשי ניתקל במחבלים ותוך כדי הקרב אחד מהם הגיע למרחק מגע ממנו. עוקשי, שנישקו לא פעל, נצמד אליו, הצמיד אליו רימון, וכך גרם למותו. האירוע תועד במצלמה ועוקשי זכה בצל"ש אלוף.
4. 2002: קצין גבעתי, ליעד גולן, נתקל במחבל באיזור עזה ובנשקו היה מעצור. הוא הוריד את הקסדה והיכה במחבל למוות. קיבל צל"ש על פעולתו. סופו היה טרגי- במהלך קמפיין בכירות הוא ניסה לתלות שלט על עמוד חשמל והתחשמל למוות והוא בן 26 בלבד.
5. קצין גבעתי ששמו לא זכור לי: במהלך הלחימה בדרום לבנון בשנות השמונים נתקל במחבל ונשקו לא פעל. המחבל ירה בו מספר כדורים. חרף פציעתו הצליח לתפוס בנשקו של המחבל, להוריד אותו לקרקע ובמהלך המאבק הוציא סכין ודקר את המחבל. לאחר מכן המחבל נורה בידי חבריו. הוא החלים, חזר לשרת, ושוב נפצע (קל) בזמן היתקלות ברצועת עזה. לאחר מכן, והוא כבר מ"פ, הודח מהצבא בעקבות אירוע שבו חיילים וותיקים בפלוגתו ערכו "משפט חברים" משפיל לחייל צעיר בפלוגה ואותו חייל התאבד.
6. סרן (דאז) מאיר דגן: בשנת 1971, בהיותו מפקד סיירת רימון, זיהה במהלך סיור מונית ובה שני מבוקשים. אחד המחבלים שלף רימון. מאיר דגן הסתער על המחבל בידיים, הוציא ממנו את הרימון והכניעו. קיבל על כך את עיטור העוז ולימים התקדם לתפקיד אלוף וראש המוסד.

ארועים שהסתיימו פחות בטוב:
1. אחד מפיגועי המחסומים במהלך האינתיפאדה השניה (2002): מחבלים תקפו כוח צנחנים שאייש מחסום. במהלך האירוע אחד הצנחנים נורה למוות ואחד המחבלים, שכנראה נשקו לא פעל, התנפל על לוחם אחר, היכה אותו, חטף את נשקו ונמלט.
2.קריית גת, 2015. חייל שיורד מאוטובוס מותקף עלך ידי מחבל שמצליח לחטוף ממנו את נשקו ואחר כך דוקר אותו בסכין. המחבל נמלט עם הנשק ונהרג בחילופי אש עם כוחות הביטחון.
3. תקופת רצועת הביטחון: מחבל חיזבאללה מצליח בזמן התקפת מוצב לחדור לתוך עמדת צה"ל. לוחם נתקל בו והמחבל מצליח להדוף אותו ולהימלט מהמוצב. הלוחם (ולזכרוני גם קצין נוסף שהיה שם) מודח בעקבות זאת מתפקידו.
היו מקרים נוספים שבהם מחבלים הצליחו להפתיע חיילים ולדקור אותם ואחר כך לחטוף את נשקם.
ישן 24-03-2021, 21:46
  vitaman vitaman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.09
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "כי אם הוא באמת יסתדר לבד..."

יש כאן שתי בעיות משתלבות:

א.בטיחות נשק- הולך ומתדרדר בצהל. חייל בקומנדו בניווט בדד לא נחשב מוסמך ויכול להגן על עצמו.

ב. שימוש בנשק- הפריזמה השתנתה כי היא נבחנת בהיבט משפטי אזרחי כמו לא לירות בשודד כי זה לא הגנה עצמית. במקום שהצבא יגיד בהגדרה שכל תקיפת חיל כמוה כפיגוע פחע (רצח, חטיפה) ולכן תגובת החייל צריכה להיות בהתאם גם אם בדיעבד התברר אחרת, כמו במקרה זה.

כמו שפעם למדנו שכל מחבל שנפל צריך לוודא הריגה וכמו שסרקנו לאחור ברטוב. אלה תרחישים שבמהלך קרב הם ברורים וההגיון בהם ברור אבל לא סבירים בעיניים משפטיות אזרחיות שלמצער זה מה שכיום קובע. להלן "נטרול" שכל מהותו הוא שטח אפור.
למי שהעביר בקורת על הסרטון המרגיז שבו חיל גולני לא ירה בזורק בקטב, מציע לדעת את הפקודות הקיימות היום המאפשרות ירי כזה ולהבין כמה זה מגביל. אני גם שומע שהבני דודים מכירים היטב את מגבלות הפקודות ומנצלים אותן עד הסוף.

נערך לאחרונה ע"י vitaman בתאריך 24-03-2021 בשעה 21:53.
ישן 24-03-2021, 22:33
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "יש כאן שתי בעיות משתלבות: ..."

הסיבה שאסור לוודא הריגה היא פשוטה - דיני המלחמה אוסרים על הריגת אויב חסר ישע.
מצד שני ירי על אויב שמצבו התפקודי לא ברור לטובת אבטחת הכוח כן מותרת.
למרות שהפעולה עצמה זהה, הסיבה והרציונאל הם אלה המאפשרים - כנפסיק לדבר על מוסר ונתחיל לדבר על דיני מלחמה, יהיה הרבה יותר קל והרבה פחות בלבול.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 25-03-2021, 09:22
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "חסר ישע זה לרוב מתברר בדיעבד...."

המונח וידוא הריגה אומר שאתה יורה על מישהו שכבר אינו מהווה סכנה ולכן קמה ההתנגדות. תתאר את הפעולה במדוייק ואז לא תהיה בעיה.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 27-03-2021, 19:26
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "אני חושב שהכוונה היא ש"נטרול"..."

אני מציע שתכנסו לשפה של דיני המלחמה - עניין הנטרול נידון שם כבר לפני 100 שנה ויותר. "וידוא הריגה" הוא וידוא נטרול, רק שהראשון לא חוקי (מה לעשות) והשני כן.

ישן 29-03-2021, 00:12
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "זה בדיוק העניין. נטרול הוא לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jhonny
זה בדיוק העניין.
נטרול הוא לא מילה מכובסת להריגה.

נכון, ועדיין הוא מצדיק את כלל הפעולות המבוצעות בתרגולת הנקראת "וידוא הריגה.

ישן 27-03-2021, 19:27
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "ממש לא. וידוא הריגה זה הנחיה..."

זו הנחיה צבאית שנוגדת את דיני המלחמה ולכן אינה חוקית. לו מי שהיה נותן אותה היה מבין יותר דיני מלחמה ופחות מוסר (שהוא עניין ערטילאי הרבה יותר), היו נותנים את ההוראה הנכונה. עובדה שגם אתה מדבר על כך שתפסיק כשהמטרה מנוטרלת (קרי, לא מסוגלת להוות איום), ולא על כך שמדובר בגופה.

ישן 25-03-2021, 10:57
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "ההנחיה למחסנית בכלי יתכן..."

אבל זה כבר קיים. בוודאי לחיילים בקורס יש הנחיות ברורות להתרכז בניווט בלבד ולא לדבר עם אזרחים סתם כך או לתפוס טרמפים וכמובן לא להיכנס ליישובים אלא אם מדובר בניווט ספציפי לשטח בנוי.

האזרחים (הפושעים) עקבו אחרי הבחור עם רכב והתעמתו איתו, זה לא שהוא ישב איתם לכוס קפה. מה לעשות שמדובר בשטחי המדינה ולא שטח צבאי סגור ומותר להם להיות שם?

החייל עשה ככל שיכל, למרות שלדעתי היה צריך לנסות לנתק מגע ולהבין שיש פה סיטואציה חשודה. אם כבר זה לא הצליח אז ודאי שנשק תקין ללא תותב ומחסנית בהכנס היו משפרים את התגובה.

ישן 25-03-2021, 11:00
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 95 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "בזמני ניווט עם מחסנית בהכנס היה הסטנדרט"

חשד שלי שזה קשור לפליטת הכדור מרובה רוגר במטווח שלא נפרק, שהרגה לוחם נח"ל שבוע לפני כן.

איך קשור? כשיש אירוע טראגי שמפורסם בתקשורת כל הצבא פותח נוהל כסת"ח במסווה של בטיחות כדי למנוע ספציפית אירוע דומה.
קצינים לא רוצים אירועי בטיחות במשמרת שלהם, וסכנת פליטת כדור או התייבשות או נקיעת קרסול בניווט סטטיסטית יותר סביר שיקרה מאשר עימות אלים ושימוש בנשק. אז מעדיפים "לנטרל סיכונים בלתי הכרחיים" וכך יוצא חייל לניווט עם נשק שלא יכול לירות.

רק חבל שחשיבת ה"בטיחות מעל הכל" ו- Risk Aversion מוגזם פוגע בדברים בסיסיים שאמורים להיות ברורים לכל חייל.

בדיוק כמו שעכשיו פתאום זה בסדר לנווט עם מחסנית עד אירוע פליטת הכדור הבא. הנחיות לפי מצב הרוח ולפי התקשורת, במקום מקצועיות בשימוש ואחזקת הנשק.

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 25-03-2021 בשעה 11:06.
ישן 25-03-2021, 11:08
צלמית המשתמש של סיורניק

סוף טוב? עד הפעם הבאה?

כתב אישום הוגש נגד 2 תושבי איבטין בגין שוד נשק מחייל צה''ל

https://rotter.net/forum/scoops1/689101.shtml

פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) הגישה היום לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד מוחמד אבו קמיר ואמיר קמיראת, תושבי איבטין בני 26, בגין שוד בנסיבות מחמירות של חייל צה"ל ועבירות בנשק (נשיאה והובלה).

לפי כתב האישום, שהגישה עו"ד אילנה פיקוס-רויטבלט, בתאריך 4.3.21 לפנות בוקר, חייל צה"ל ביצע פעילות ניווט בשטח שאינו מיושב, דרומית לשפרעם. החייל התקדם לבדו בשטח בהליכה בשביל עפר לכיוון שפרעם, בעודו לובש מדי צה"ל, על גופו ווסט עם ציוד לחימה, כולל מחסניות, וצמוד לגופו, באמצעות רצועה, נשק מסוג M4, אותו אחז בידיו.

שני הנאשמים נסעו באותה עת בשטח ברכב כשמוחמד נוהג ברכב ואמיר יושב לידו. בסמוך לשעה 03:00, הבחינו הנאשמים בחייל וקשרו קשר לשדוד ממנו את הנשק, התקרבו הנאשמים בנסיעה ברכב לעבר החייל. אמיר פנה לחייל והציע לו "טרמפ". החייל סירב, והנאשמים המשיכו בנסיעה. בחלוף מספר דקות, התקרבו הנאשמים פעם נוספת בנסיעה ברכב לעבר החייל, חלפו על פניו ועצרו את הרכב בסמוך לרפת שנמצאת בשטח. הנאשמים יצאו מהרכב, כשמוחמד עוטה על פניו מסכת קורונה, התקרבו לחייל, ואמיר שאל את החייל כיצד להגיע למקום מסוים. בשלב זה, כשהם עומדים קרוב לחייל, הנאשמים התנפלו עליו. מוחמד תפס את הנשק ומשך אותו בכח מידי החייל, תוך כדי דחיפתו ותוך כדי שהוא מנסה להכותו במכת אגרוף לראשו, זאת בעוד אמיר מניח ידיו על צווארו של החייל בניסיון לחנוק אותו, וכן מכה אותו בראשו ומניח ידיו על פניו של החייל ועל עיניו, תוך שהוא אומר לו שהם רוצים לגנוב את הנשק. כל זאת כאשר החייל נאבק בהם, בין היתר במכות אגרוף, בעודו אוחז בנשק בכל כוחו, וצועק מספר פעמים "מחבל".

עוד במהלך המאבק, שרטו ונשכו הנאשמים את החייל וגרמו לו לחבלה ודימום בלחי ובאצבעותיו, זאת בניסיון לגרום לחייל לשחרר את הנשק. בהמשך, הוציא החייל מחסנית מהווסט שעל גופו, בניסיון לטעון את הנשק במטרה להתגונן מפני הנאשמים. בעקבות פעולה זו התרופפה לרגע אחיזתו של החייל בנשק. בשלב זה, שני הנאשמים שבאותה עת אחזו יחדיו בנשק, הצליחו למשוך אותו בכח מידיו של החייל. הנאשמים ברחו בריצה לעבר הרכב, ונמלטו עם הנשק.

כתוצאה ממעשי הנאשמים, נגרמו לחייל חבלות שריטה בלחי וכן חבלה ודימום בלחי, פצעים בחלל הפה, וחבלה ודימום באצבעות ידו הימנית. כוחות הביטחון הוזעקו למקום וניסו לאתר את הנאשמים, זאת במשך מספר ימים, עד שהשניים נעצרו ביחד בתאריך 7.3.21. הנשק לא אותר עד למועד הגשת כתב האישום.
הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
מצ"ב כתב האישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים.

אותי מעניין האם החבר'ה האלו החליטו ספונטנית לחטוף נשק מחייל (פחות סביר) או שאספו מל"מ במשך ימים/שבועות, הבינו אילו יחידות מנווטות ומתי, ולמי יש ולמי אין נשק מוכן לשימוש, אולי עשו כמה סיבובים באיזור להסתכל על חיילים שונים עד שבחרו את המטרה שהתאימה?

מה חייל בודד שרואה התנהגות חשודה או איסוף מודיעין כזה יכול בכלל לעשות ? לא מדובר על מתקן מאובטח, ואם ידווח למפקדים או אפילו למשטרה שמישהו עוקב אחריו / משקיף עליו / מנסה לדלות מידע, לא ברור לי אם בכלל יעשו עם זה משהו. עד שהתקיפה יוצאת לפועל.

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 25-03-2021 בשעה 11:13.
ישן 27-03-2021, 12:22
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "סוף טוב? עד הפעם..."

אני מציע שבמסגרת ההתכוננות של צה"ל ללחימה בשטח בנוי, אולי גם תחת הנחת עבודה שעוד יש בו אזרחים,
יוכנסו תכני אימון לעבודה והיתקלות בטווחי מגע.
גם כשפותחים מבנה בלש"ב יש סבירות גבוהה מאוד להיתקל בטווחי מגע, וכדאי מאוד למפקד חטיבת חי"ר להכשיר
את חייליו ולאמנם בתרחיש של נשק לא יורה ואויב בטווח מגע.
כל הסיפור הזה נועד לייצר תשתית צבאית ורעיונית לכך שחיילים יהיו מיומנים ומוכנים נפשית לעימות בטווח אפס
בידיים ובכל אמצעי אחר.
לדעת מתי להשתמש באיזה כלי על מנת שתהיה היכולת לנצח לא רק בלחימה במרחק ירי.
ואז, בתדריכים לפני משימות, לשלב התייחסות לטווח אפס.
כך, חייל שיוצא לניווט או להביא אוכל עם הסרס"פ, ישב לו בראש מאז הטירונות, שלחימה יכולה להיות מטווח נגיע ומעלה, בשדה, ברכב ובמבנה, ומרגע שאתה חייל, בשגרת האימונים אתה תפגוש בזה ותתכונן לזה. שיכנס לראש.
נכון שסטטיסטית רוב מוחלט של המתגייסים ורוב מוחלט של הלוחמים לא יחווה היתקלות כזו ולחימה כזו,
אבל ככה זה תמיד. אתה מאמן ומחזיק צבא, ואז או שיש מלחמה או שלא.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 28-03-2021, 04:38
  milumnik milumnik אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.11.20
הוראות בטיחות בניווטים מאתר צה"ל

באתר צה"ל יש לינק להוראות בטיחות ניווטים (בלמ"ס) מיולי 2014 עם כל מה שצריך לדעת על ניווטים כולל ניווטי בדד ונשיאת נשק במהלך ניווט. לא פחות מ-77 עמודים מרתקים. הנה כמה פנינים:

"מצב הנשק האישי – בניווט בדד ינוע החייל כאשר נישקו במצב פרוק עם "מק פורק", או לחילופין במצב הכנס עם "מק פורק" בתוכו, ע"פ החלטת מאשר הניווט (אל"מ). בכול מקרה חל איסור לנוע עם תותב ארוך בנשק/מחסנית ח"ק עם תאם/הוצאת נוקר במסגרת ניווט הבדד". למרות האמור לעיל ניווט בדד שהינו חלק מתרגיל משימתי שבו יש צורך בלכוון נשק לעבר חייל אחר דו"צ/ביום אויב, ניתן לנוע עם תותב ארוך בנשק/מחסנית ח"ק עם מתאם/הוצאת נוקר ובתנאי שנקבע אזור מוגדר ומתוחם וניתן לתת מענה אבטחתי לשלב זה בניווט, לפני הכניסה לאזור זה תבוצע עצירה לצורך תדריך, הכנת הכוח והנשקים לשלב הדו"צ. בכל מקרה לשלב זה יוגדר כוח אבטחה שייתן מענה לאירוע אמת."

https://www.idf.il/media/5933/%D7%9...D7%9E%D7%A1.pdf
ישן 04-04-2021, 01:19
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.19
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "הדבר הטוב היחידי במק פורק הוא..."

זה לא כל כך נכון : מעדויות של הרבה לוחמים, בהרבה דריכות המק פורק נתקע בתוך המכלול לא יוצא וגורם לבעיות לרוב הבעיה היא שהקרקוב (החלק התחתון) של המק פורק בלוי והוא יוצר את התקלה הזאת....
וזה בלי להוסיף את הנושא הקשה של הלכלוך שנכנס לנשק וגורם למלא מעצורים בחלק הכי קריטי של הנשק שהוא השושנה... ולבלאי ענק של הנשקים
הטעות הכי גדולה של המק פורק הוא שהוא היה פתרון זמני לבעיה שהפך לקבוע... הגיע הזמן שצהל יוציא מכרז וידרוש משהו חדש...
אגב בעולם האקדחים יש בהרבה דגמים אינדקטור שמתריע למשתמש על כדור בקנה (בדגמים של סיג סאוור למשל) מוזר למה צהל לא דרש את זה מהיצרן של התבור....
או במכרזי נק"ל אחרים שהוא הוציא בשנים האחרונות כמו הנגב 7.62...
ישן 05-04-2021, 12:33
צלמית המשתמש של Fxtrage
  Fxtrage Fxtrage אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.06
בתגובה להודעה מספר 104 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "זה לא כל כך נכון : מעדויות של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מוהנדס במיל
זה לא כל כך נכון : מעדויות של הרבה לוחמים, בהרבה דריכות המק פורק נתקע בתוך המכלול לא יוצא וגורם לבעיות לרוב הבעיה היא שהקרקוב (החלק התחתון) של המק פורק בלוי והוא יוצר את התקלה הזאת....
וזה בלי להוסיף את הנושא הקשה של הלכלוך שנכנס לנשק וגורם למלא מעצורים בחלק הכי קריטי של הנשק שהוא השושנה... ולבלאי ענק של הנשקים
הטעות הכי גדולה של המק פורק הוא שהוא היה פתרון זמני לבעיה שהפך לקבוע... הגיע הזמן שצהל יוציא מכרז וידרוש משהו חדש...
אגב בעולם האקדחים יש בהרבה דגמים אינדקטור שמתריע למשתמש על כדור בקנה (בדגמים של סיג סאוור למשל) מוזר למה צהל לא דרש את זה מהיצרן של התבור....
או במכרזי נק"ל אחרים שהוא הוציא בשנים האחרונות כמו הנגב 7.62...

הגישה הזו של פיתרון חיצוני לדעתי, שגויה מהיסוד.
אף אחד חוץ מנושא הנשק לא צריך לדעת מה מצב הנשק
אם הבעיה היא משמעת של חיילים ומשחקים בנשק, בזה צריך לטפל בצורה אחרת.
ישן 03-05-2021, 01:18
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
הכתבה מטעה
בתגובה להודעה מספר 107 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "ההנחיות מתעדכנות: חיילים שנופלים קורבן לניסיון חטיפת נשק יוכלו רק לירות באוויר"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי vitaman
הביזיון, ההפקרות, חוסר המשילות, חולשה ואי העמידות נמשכים. בושה
"הפקודה כיום, כמו בעבר, מאפשרת הכנסת מחסנית על פי החלטה של מפקד בדרגת אלוף־משנה בהתאם לשיקול דעתו, לפי האיומים האפשריים בניווט"

הנה הפילו את הכל על "שיקול דעתו" של המח"ט לצפות בכל רגע מתי מחבל או פושע מחליט לפגוע בחייל בצבא ההגנה לישראל

https://www.makorrishon.co.il/news/343233/

הכותרת מספרת כי חייל החווה חטיפת נשק רשאי לירות רק באוויר, בהמשך מספרים לנו כי חייל המזהה חשוד בפשע יכול לבצע נוהל מעצר חשוד, שפירושו, בעת סכנת חיים הוא יכול לירות להסרת הסכנה. תכלס, במקרה שמנסים לחטוף נשק החייל רשאי לירות, ובמקרה הצורך להרוג.
ישן 03-05-2021, 09:18
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 108 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "הכתבה מטעה"

נוהל עצירת חשוד הוא לגבי חשוד.
כשחייל עובר תקיפה אשר למיטב הבנתו היא נסיון חטיפת נשק, אז אין חשד. זוהי תקיפה.
כשמדובר בנשק חם, אז זהו אמצעי שמסכן חיים בלי קשר לטווח (בניגוד לסכין), והתוקף כבר מראה
בהתנהגותו שהוא תוקף.
אז זה פשע.
ואז יש חוק שמסדיר את עניין ההתמודדות עם פשע. באופן אישי, אני חושב שהחוק צריך להבחין
בין איש כוחות בטחון במדים או מזוהה לבין אזרח רגיל בחלק מהמקרים.
נוהל עצירת חשוד מתאים רק בשלב שבו עדיין אין תקיפה, ועוד לא מפעילים אלימות על החייל כדי להוציא מידיו
את הנשק.
לדוגמה- שני חבר'ה שמתקרבים אל חייל במהלך ניווט בלי שהוזמנו על ידו ופותחים איתו בשיחה שנראית
לא מתאימה לנסיבות (חייל מתאמן בניווט, אזרחים לא קשורים, משתדלים מאוד מאוד להכניס אותו לטרמפ וכו').
וצריך לזכור אירועים בהם חיילים כן עלו לטרמפים בעבר, אשר הסתיימו בחטיפה ורצח.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 07-06-2021, 22:14
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
אם "בתוך בסיס שיזפון" הכוונה לשטחי האש של שיזפון, הסר דאגה מלבך
בתגובה להודעה מספר 113 שנכתבה על ידי LightNK שמתחילה ב "הוא לא ביטל את הניווטים, אלא..."

זה לא שביטול הניווטים הוא לא ביזיון (הוא בהחלט כן), אבל בשיזפון יש אזורים שהם סיוט לא קטן לנווט בהם, מניסיון. ישנו איזור מדרום (אאז"נ) לשיזפון שנקרא "גבעות שיזפון". עשינו בו ניווטי לילה והיה מאוד לא פשוט, במיוחד כי אלה היו לילות חשוכים מאוד ויש שם המון ערוצי נחל מוסתרים בצמחיה שאתה לא רואה עד שאתה נופל לתוכם...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:18

הדף נוצר ב 0.49 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר