לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-01-2021, 10:53
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.07
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "עוד מקור"

יוזמה היא משחק סכום אפס | מאת גל פרל פינקל

מרשימה ככל שתהיה התקיפה המיוחסת לחיל האוויר בגבול סוריה־עיראק, הכוח הצבאי לבדו משול לניסיון לרוקן את הים עם כפית והוא לא יעצור את ההתבססות האיראנית במרחב.
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-04-2021, 07:01
  avifresh avifresh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.04
טיל נ"מ ששוגר מסוריה התפוצץ בנגב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "12.01.21 דיווחים על תקיפה ישראלית חריגה בהיקפה של מטרות איראניות בסוריה"

מתוך https://www.ynet.co.il/news/article/BksG27A8u#autoplay

ציטוט:
סמוך לשעה 1:40 הופעלה אזעקה באזור דימונה בעקבות שיגור טיל קרקע-אוויר מסוריה לעבר מטוסי חיל האוויר. הטיל נפל בשטח פתוח, הדי הפיצוצים נשמעו גם בירושלים ובאזורים אחרים

שאלות:
איך זה שלא ניסו ליירטו ע"י קלע דוד או חץ, בייחוד שנפל לא הרחק מהכור בדימונה? בעבר כבר נורה חץ כדי ליירט SA5.

מה הכוונה שנשמעו הדי פיצוצים - טיל נ"מ יחיד שלא פגע בכלום מייצר מספר פיצוצים?

מתוך יראל היום https://www.israelhayom.co.il/article/872569
קוד PHP:
 פיצוץ טיל הנ"מ נשמע היטב באזור ירושלים, השפלה והדרום. הפיצוץ גרם להדף באזורים רבים בארץ. 

ראש קרב של כ 200 ק"ג יכול לייצר הדף כה גדול?

נערך לאחרונה ע"י avifresh בתאריך 22-04-2021 בשעה 07:07.
ישן 22-04-2021, 09:11
  dbe3 dbe3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.18
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "טיל נ"מ ששוגר מסוריה התפוצץ בנגב"

לגבי היירוט של הטיל , השגתי לך את התחקיר הראשוני אבל אני מבקש לא להפיץ אותו מעבר לפורום צבא ובטחון המאובטח.
בשעה 2:03:25 מערכות המכ"מ זיהו את טיל הנ"מ.
בשעה 2:03:26:04 המערכת הוציאה התרעה וחישוב שהכי טוב ליירט את הטיל בעזרת שרביט קסמים.
בשעה 2:03:26:49 רצה האחמ"ש לאשר את שיגור מיירט שרביט הקסמים אבל אז הוא גילה שכרטיס האישור נשאר אצל האחמ"ש הקודם.
בעשה 2:03:27:11 ביקש האחמ"ש לרוץ לחדר מגורים להעיר את האחמ"ש הקודם ולקבל את כרטי השיגור אבל אז הוא נזכר שהאחמ"ש הקודם סיפר לו שלא ישן כבר כמה ימים , הוא מת מעייפות ואוי ואבוי למי שלא ייתן לו לישון אז הו החליט לוותר על זה.
בשעה 2:03:28:04 התקשר האחמ"ש לחמ"ל וביקש להעביר את אחריות היירוט לסוללת החץ.
בשעה 2:03:28.43 שיגר אחמ"ש החץ טיל מיירט , בתחקיר אחר כך התברר שהיתה בעייה כי המ"כם כפי שידוע מושפע מגופי מיים ושחכו לכייל את המערכת עם העלייה במפלס הכינרת דבר שייצר עיוות של 0.0034 אחוז.
בנוסף טיל הנ"מ כיבה את המנוע והתחיל לגלוש בזווית של 112.233 מעלות שהיא זווית בעייתית למיירט מדור 5.3 .
לאחר שהתברר שיירוט כנראה לא יהיה (בגלל הסיבות שפורטו) ובגלל שחושב שהטיל לא יפגע באזור מיושב או אסטרטגי הוחלט לא לשלוח מיירט נוסף (חץ או שרביט מסוללה אחרת) אבל כן לשלוח כיפת ברזל ליירט ליתר בטחון את טיל החץ במידה והאחרון לא ישמיד את עצמו, אלו הפיצוצים ששמעו במקומות רבים בארץ.
שוב אבקש לא להעביר את המידע מעבר לפרום המסווג הזה.
ישן 24-04-2021, 00:19
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
אז מערך הנ"מ מסוגל ליירט רק מסלול בליסטי?
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "בראיון אתמול אמר מפקד חיל..."

הנה התחילו להנדס את התודעה, מדהים איך הקליקה מגנה על עצמה ועל הדרך מחרטטת אותנו בכל מיני מונחי בולשיט במקום להתייחס לעובדות המאד פשוטות:
- טיל גרביץ' ענתיקה בגודל בניין חצה את המדינה כמעט לכל אורכה ובשום שלב לא הופל
- יכול שהוא הגיע לדרום במסלול שטוח אבל בצפון הוא התחיל מאד גבוה אז למה לא יירטו אותו שם?
- על פה כל הצהלולים ופירסומי הוואו מערכת ההגנה היא רב שכבתית (נכון שיש מושג כזה? אלופים בשמות - רב מימדי, רב שכבתי, רב משימתי, רב רב רב רברבני..)
- את התירוצים העלובים האלה גם האוייב שומע, האוייב קיבל באדיבות חיה"א מתנה בצורת שיעור מאלף על יכולות היירוט של צה"ל
- במקום תירוצים הייתי רוצה שמישהו ישלם ברמה הכי אישית, היה צריך להגיד "מפקד חיל האוויר צריך להתפטר מייד, זה שעסוק כל היום ביחצ"נות, פוזות ומהפכות חברתיות כשל באירוע עלוב ופשוט וע"י כך סיכן את המדינה, אז מה יהיה באירוע מורכב?"

בפעם הבאה הם ישגרו על מפעל הטקסטיל או על כל מקום אחר וגם יתכוונו לזה..

ישן 24-04-2021, 13:07
  double_o double_o אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.07
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "אז מערך הנ"מ מסוגל ליירט רק מסלול בליסטי?"

[סרקזם] למה לעצור רק במפקד חיל האוויר? צריך ללכת למקור להעיף את כל המהנדסים שפיתחו הרב"ת, הרש"ק ואלגוריתמי ההנחייה של הטיל יחד עם ראשי מפא"ת שבחרו במערכת ובמקומם להביא את מוטי שפר ולבנות את מיזם פעמון שלו.
[\ סרקזם]
ועכשיו ברצינות, מה קשור מפקד חיל האוויר? החלטות בנושא מתופעלות ברמת הסוללה/בקר, גג מדובר במישהו בדרגת רס"ן. בגלל מהירות ההחלטה למפקד חיל האוויר בכלל אין זמן להתערב בנושא. אנחנו אפילו לא יודעים אם הייתה איזשהי תקלה תפעולית. ממה שאנחנו יודעים זוהה איום, בוצע שיגור והיירוט נכשל. יותר מזה אנחנו לא יודעים מה קרה.
יכול להיות שהבעיה היא בכלל בעיה בתכן של הטיל. הזכירו פה למעלה את הנושא של המיקום השונה של הרש"ק בטיל נ"מ לעומת טק"ק. אולי באמת זה מה שקרה פה, הטיל נפגע מהרסיסים של החץ, אבל הרש"ק שלו לא ניזום והוא המשיך במסלול בליסטי עד שהשמיד את עצמו.
ישן 24-04-2021, 18:54
  dbe3 dbe3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.18
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "אז מערך הנ"מ מסוגל ליירט רק מסלול בליסטי?"

קצת דמגוגי הייתי אומר .
האם מפקד חיל האוויר אחראי לפיתוח מערכות ההגנה האווריות של ישראל ב 30 שנה האחרונות ?
האם מפקד חיל האוויר היה אחראי על תיעדוף פיתוח כיפת ברזל על חשבון מערכת אחרת שפיתוחה התחיל לפני כיפת ברזל אבל התעכבה ?
האם מפקד חיל האויר קובע את מדיניות תגובה מול סוריה , מול עזה , מול איראן ?
אם כן אז אכן צריך לשקול את פיטורו והחלפתו במישהוא שיהיה יותר לטעמך (ואולי לטעמי) ? או אולי אנחנו צריכים לפטר את הרמט"כל ואת קודמיו ?

עכשיו נשאל את עצמנו את השאלה , אם אנחנו יודעים מה הטיל ששגר מאייפה שוגר ואייפה הוא יפגע האם צריכים לנסות ליירט אותו ? ואם החליטו ליירט אותו האם צריך להתייחס אליו כאיום קיומי וליירט אותו נניח בשנים או שלש טילי יירוט להגדלת הסיכוי או לא ? הרי חלק מתורת ההפעלה (לפי המקור הלא אמין וויקפדיה) זה לשגר מספר טילי יירוט.
ולעניננו , שקוראים את כל הפטפט המיותרת של גורמים וגורמים לשעבר אפשר להבין הרבה דברים ולשער הרבה דברים אחרים , האם זה מחדל , כן הפטפט זה מחדל אחד גדול.
ישן 25-04-2021, 15:12
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
לסורים יש בערך 50 משגרים
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "הכל טוב ויפה אילו זה היה..."

יוצרו בערך 2000 משגרים.
ולגבי המערכת המחליפה - יש יחס ייצור של 10 טילים למשגר, סביר שזה היה גם היחס המקורי.
כך שהמינימום זה 500.
לגבי המקסימום - לא נראה שמישהו אחר עדיין קונה את זה, והסורים כנראה קונים את זה ביותר מעלות חומרי מחזור והובלה,
ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_last_Apachi
מה המלאי הנותר ולכמה זמן הם יוכלו למשוך אותו.

לא הייתה מלחמה עולמית ורוב הטילים הללו לא נהרסו (כנראה שגם לא מתפוצצים בכמויות, כי קשה לפספס דבר כזה),
אלקטרוניקה שנבנתה להיות הכי גדולה ועמידה מלכתחילה
כך שמלאי זמין לרכישה של 10 אלף טילים כאלו זה לא מופרך.

מהצד השני רוסיה הפסיקה להשתמש בהם סופית רק לפני 7 שנים,
יתכן שבשלב מסויים הם יציעו לסוריה לקנות את הכל כי הם צריכים לשים משהו אחר במחסנים,
אבל כל עוד רוסיה במשבר כלכלי כבד - כנראה שלא.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 25-04-2021 בשעה 15:14.
ישן 25-04-2021, 18:30
  The_last_Apachi The_last_Apachi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.08
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי TrrOiK שמתחילה ב "ידיעות ברשת שההצהרות האירניות הלוחמניות מכוונות לזה"

ציטוט:
Bavar373 "תוצרת אירנית" - למעשה סוללות S-400 בתחפושת אירנית
תצורת משגרים שונה שהורכבו באירן (בפיקוח רוסי צמוד)
כל שאר המערכת - מכ"מ, מיירטים, מרכז ניהול אש Made in Russia.
טכניקה רוסית לעקיפת סנקציות והבטחות סרק כאלו ואחרות לגורמי ממשל כאן..

סליחה, אבל זה לא סביר ולא הגיוני. אתה יכול לרתך כמה רשתות ל-T-72 ולשים עמדת מקלע נשלטת שיהיה דומה ל-T-90MS, אבל אתה לא יכול לשים טילים יעודיים ל- S-400 בזבילים בעלי חתך מרובע ולקרוא לזה פטריוט, כי זה פשוט לא יעבוד. לצורת הזבילים, לזבילים עצמם יש חשיבות, כנ"ל לאנטנות מכ"ם, לצורה שלהן וכו'. חוץ מזה, ישנן תמונות של טילי ה- Sayyad (חלק מה- Bavar) וניתן להסיק מה המקור שלהם (טילי SM), אפשר אפילו להגיד שמהנדסים רוסיים היו שותפים בפיתוח המערכת, אבל מכאן ועד להגיד שזה S-400 בתחפושת זה לא רציני.
חוץ מזה, יש להם כבר S-300PMU-2 שזו האיטרציה האחרונה לפני S-400, שאגב, יכולה לשגר טילים שלה. למה לחשוב על דרך כל כך מסובכת אם אפשר להרכיב את S-400 ולהגיד ש"זה בעצם ההעתק הפירטי שלנו של S-300 שקנינו"?

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 25-04-2021 בשעה 18:44.
ישן 26-04-2021, 16:42
  TrrOiK TrrOiK אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.18
הבהרה מתבקשת
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "[QUOTE]Bavar373 "תוצרת..."

מיירט Sayyad מופיע כהתפתחות אבולוציונית לכאורה של סימן 2 (כפי שציינת, טילי SM ים אוויר)
סימן 3 שנראה שהתפתח מ SM וזכה לפחות בשינוי קוסמטי ואולי שינויים נוספים.
סימן 4 בעל מבנה שונה לחלוטין - אליו מתייחס כאשר מציין S400

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לא חושב שלאירן יש יכולת טכנולוגית להעמיד מיירט סימן 4 יש מאין.
יתכן גם שתצורת זנב מעט שונה מיועדת לצורכי תעמולה בלבד, ובמשגרים לטווח ארוך מיירטי S400\S300.

כנ"ל לגבי שאר מערכת Bavar373
שילוב של ציוד סיני עם רוסי ? (כדי לטשטש מקורות) - גם יכול להיות.

שאלת מפתח:
האם היכולת הטכנולוגית הקיימת היום באירן יכולה לאפשר להם לייצר יש מאין מערכת תואמת "פטריוט" או S400\S300 - לדעתי התשובה שלילית.
.
ישן 09-02-2022, 12:14
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
הממממ...
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי winner שמתחילה ב "ושוב "זליגה" של טיל נ"מ סורי"

לא ברור לי מאיפה הגיעה הטיל, אם:
1. הוא נורה לעבר מטרה כלשהי הקשורה (כך אני מניח) לתקפית מטרות בסוריה;
2. הטילים שוגרו מכיוון דרום-מזרח ביירות (כמו שהסורים מדווחים).
3. הטיל השמיד את עצמו (?) ורסיסיו נפלו באזור ג'נין.

אז ניסיתי לסמן את הנקודות הידועות על המפה, ולהגביל את הטווח המירבי של הטיל המיירט בערך ב-300 ק"מ (זהו הטווח המירבי של הגרסאות האחרונות של S-200, להבנתי). [הטווח הבליסטי הוא כמובן גדול יותר, אבל אני מניח שהטיל משמיד את עצמו אחרי שהוא עובר את הטווח היירוט המירבי.]

וזה מה שקיבלתי:

האם אני מפספס משהו? האם ייתכן שיש S-200 באיזור טרטוס (שם נמצא בסיס ימי רוסי) והוא שירה?

ישן 10-02-2022, 18:57

בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חיברתי את נקודות"

אני מתעלם לגמרי מדיווחי SANA, כי זה שבלונה - "ציונים שיגרו טק"ק מרמת הגולן הכבושה", "חיל האויר הציוני שיגר טילים ממרחב אוירי של לבנון" וכמובן "מרבית הטילים הציוניים יורטו, נגרם נזק לא משמעותי".
אגב, הדיווח הראשוני של SANA היה בדיוק בנוסח הראשון - "טילי ק"ק מרמת הגולן", אולי בהמשך הם שינו אותו.

סרטון הטוויטר שקישרתי הועלה ב- 01:16 ובו רואים שיגורי מיירטים נגד המכה הראשונה של אותו "מכון מחקר" שהיה המטרה העיקרית כנראה. למה אני כל כך בטוח בזה? כי אזעקת "צבע אדום" הייתה ב- 01:03 ותגובת צה"ל יצאה לפועל רק לקראת שתיים.
הסרטון הזה צולם בצפון-מערב דמשק (ניתן לראות בו את דגל סוריה הגדול מתנוסס מעל פארק תישרין) לכיוון דרום-מזרח, כיוון הטילים, בהערכה גסה, מערבה.

בנוסף, אם לשיטתך, המיירט שנפל אצלנו שוגר ממסייאף, וכאמור דובר צה"ל מסר שהותקפה הסוללה ששיגרה אותו, היו צריכים להיות דיווחים על פעילות נ"מ באיזור חמה, אבל לא היו כאלה. לעומת זאת, היה דיווח על חיל הרוג בדמשק בעקבות התקיפה.

באופן כללי, ירי ארוך טווח ממסייאף דרומה הוא בלתי סביר. בתנאים אידיאליים של תוואי קרקע שטוח לחלוטין, במרחק של 150ק"מ (שזה המרחק ממסייאף עד ביירות שחלק מהדיווחים מזכירים כנתיב התקיפה), המטרה צריכה להיות בגובה של קרוב ל- 10ק"מ ולשהות שם מרגע הגילוי ועד הרגע שהמכ"ם של המיירט עובר למוד עקיבה אקטיבי בשלב הסופי ואני לא לגמרי בטוח אם יש בכלל כזה בדגם כלשהו של מיירטי S-200. עכשיו תכניס למשוואה את תוואי השטח - מסייאף נמצאת בגובה של בערך 1200 מ' מעל פני הים ובינה לבין נתיב תקיפה, לכאורה, ישנו רכס שמגיע לגובה של כמעט 3000 מ' במקומות מסויימים, כלומר המטרה תצטרך לטפס עוד הרבה יותר כדי לעשות חיים קלים לסוללה.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 10-02-2022 בשעה 19:00.
ישן 15-02-2022, 13:46

בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "אני מתעלם לגמרי מדיווחי SANA,..."

ציטוט:
אני מתעלם לגמרי מדיווחי SANA, כי זה שבלונה - "ציונים שיגרו טק"ק מרמת הגולן הכבושה", "חיל האויר הציוני שיגר טילים ממרחב אוירי של לבנון" וכמובן "מרבית הטילים הציוניים יורטו, נגרם נזק לא משמעותי".
אגב, הדיווח הראשוני של SANA היה בדיוק בנוסח הראשון - "טילי ק"ק מרמת הגולן", אולי בהמשך הם שינו אותו.

סרטון הטוויטר שקישרתי הועלה ב- 01:16 ובו רואים שיגורי מיירטים נגד המכה הראשונה של אותו "מכון מחקר" שהיה המטרה העיקרית כנראה. למה אני כל כך בטוח בזה? כי אזעקת "צבע אדום" הייתה ב- 01:03 ותגובת צה"ל יצאה לפועל רק לקראת שתיים.
הסרטון הזה צולם בצפון-מערב דמשק (ניתן לראות בו את דגל סוריה הגדול מתנוסס מעל פארק תישרין) לכיוון דרום-מזרח, כיוון הטילים, בהערכה גסה, מערבה.

בנוסף, אם לשיטתך, המיירט שנפל אצלנו שוגר ממסייאף, וכאמור דובר צה"ל מסר שהותקפה הסוללה ששיגרה אותו, היו צריכים להיות דיווחים על פעילות נ"מ באיזור חמה, אבל לא היו כאלה. לעומת זאת, היה דיווח על חיל הרוג בדמשק בעקבות התקיפה.

באופן כללי, ירי ארוך טווח ממסייאף דרומה הוא בלתי סביר. בתנאים אידיאליים של תוואי קרקע שטוח לחלוטין, במרחק של 150ק"מ (שזה המרחק ממסייאף עד ביירות שחלק מהדיווחים מזכירים כנתיב התקיפה), המטרה צריכה להיות בגובה של קרוב ל- 10ק"מ ולשהות שם מרגע הגילוי ועד הרגע שהמכ"ם של המיירט עובר למוד עקיבה אקטיבי בשלב הסופי ואני לא לגמרי בטוח אם יש בכלל כזה בדגם כלשהו של מיירטי S-200. עכשיו תכניס למשוואה את תוואי השטח - מסייאף נמצאת בגובה של בערך 1200 מ' מעל פני הים ובינה לבין נתיב תקיפה, לכאורה, ישנו רכס שמגיע לגובה של כמעט 3000 מ' במקומות מסויימים, כלומר המטרה תצטרך לטפס עוד הרבה יותר כדי לעשות חיים קלים לסוללה.

הדיווח הסורי הוא יותר אינפורמטיבי מהדיווח של דו"ץ. לכן אם אתה מתעלם מהמידע הזה על בסיס מילים לא נחמדות, אתה מתעלם מחצי מהתמונה. החצי היותר אינפורמטיבי, אגב. כי בידיעה של SANA מוזכרים פרטים כמו זמנים ואיזורים, שלא מוזכרים בדיווח דו"ץ.

הנוסח של ההודעה הסורית לדעתי לא שונה, ואני לא רואה מה הבעיה עם "טילי קרקע-קרקע". להבנתי מטוסי חיל האוויר כבר לא תוקפים מטרות בסוריה מהמרחב האווירי הישראלי.

לדעתי אתה טועה. להבנתי, הסרטון הסורי קשור למכה השניה, שהייתה מאיזור רמת הגולן על מטרות נ"מ בסביבת דמסק, בתגובה לשיגור טיל S-200 לעבר מטרה או מטרות של צה"ל מעל דרום-מזרח ביירוט. והזמנים, כפי שהם עולים מהדיווחים וממה שכתבת, הם:

00:56 -- תקיפה של מטוס(י) צה"ל מאיזור דרום-מזרח ביירות על מטרות לא ידועות.
00:56+ -- שיגור טיל ע"י מערכת S-200 הסורית לעבר מטוס(י) צה"ל. אותו הטיל שנפל בסביבות ג'נין.
01:03 -- הזעקת "צבע אדום" באיזור ג'נין והשומרון.

עד כה האירוע הראשון, מכאן האירוע השני.

01:10 -- שיגור טילים ע"י צה"ל מאיזור רמת הגולן לעבר מטרות נ"מ סוריות באיזור דמסק.
01:16 -- פרסום של שיגורי טילים מיירטים (מן הסתם "פנציר" או "בוק") לעבר טילי צה"ל, בסביבות דמסק.

לא נאמר במפורש שצה"ל תקף את הסוללה ששיגרה את טיל S-200 שנפל בארץ. נאמר הותקפו מטרות נ"מ שירו לעבר מטוסים ישראלים. שים לב שגם הסוללות נ"מ וגם הטילים ששוגרו נגד מטוסי חיל האוויר הם בלשון ברבים. אני די בטוח שנפל רק טיל אחד בג'נין, ולכן לא ייתכן שהוא שוגר מסוללות, אלא רק מסוללה אחת וממשגר אחד. אני בטוח שגם הסוללות של S-200 שממוקמות בסביבות דמסק ירו טילים לעבר מטוסים ישראלים בעבר. ואחד מהם הושמד עצמית (למיטב הבנתי) איפשהו מעל הנגב, כזכור. שזה, אם מודדים מהסוללות בסביבות דמסק, בערך אותו מרחק של כ-300 ק"מ, שאני דיברתי עליו בהקשר לשיגור S-200 האחרון. לכן, גם אם נשמע מהודעת דו"ץ כאילו ההתקפה האחרונה הייתה נגד אותה הסוללה ששיגרה את הטיל, זהו פירוש ולא קביעה חד-משמעית, והדבר יכול גם להתפרש בצורה אחרת בלי שום בעייה.

ואני לא ארחיב מעבר לזה, ולהשלחות האפשריות, כי אלו הם עדיין ספקולציות מצידי, ואין מספיק מידע כדי לקבוע לכאן או לכאן.

ובהמשך אתה מעלה נקודה מצויינת, אך לדעתי המסקנות שלך הן לא נכונות. לפחות כך יוצא לי מהחישובים שעסיתי באזרת Google Earth. יצא לי שכיסוי המרחב האווירי באיזור ביירות הוא הרבה יותר עדיף מהמסייאף, כמו שאתה קורה לסוללה הצפונית, מאשר מהסוללות סביב דמסק. בקיצור, הסיבה היא שרכס הרי הלבנון ונגד הלבנון חוצים את המפה מצפון לדרום, גם כי גובה שבו ממוקמת הסוללה הצפונית הוא כ-600 מטר יותר מהסוללות סביב דמסק. לכן, גם אם מתחשבים בעקמומיות של כדור הארץ, הכיסוי מהצפון הוא עדיף.

לגבי ה-10 ק"מ שהזכרת, זאת גובה יירוט מינימלית בשיגור לטווח של 240 ק"מ, בשביל מהגדם מלפני כמעט 50 שנה. לכן לא רלוונטי בכלל.

שיגור שגורם למטרה לבצע תמרוני התחמקות נמרצים, תוך איבוד גובה ומהירות, הוא שיגור מוצלח. שיגור שגורם לביטול המשימה ע"י הצד השני הוא שיגור מוצלח. גם אם לא הייתה הפלה. לכן ההנחה שלך שירי יתבצע אך ורק כאשר תתאפשר הנעילה מרגע השיגור על לרגע הפגיעה היא מוטעת. ואגב, אין לנו שום אינדיקציה שהמטרה של ההתקפה הראשונה הושגה. כי ישנם דיווחים סוריים על הנפגעים והנזקים, אבל לא נאמר האם הם באו כתוצאה מההתקפה הראשונה הוא השניה.

ישן 18-02-2022, 14:39

בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "אתה נאיבי, או עיוור"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
SANA משקר בלי הכרה, כמו כל כלי תקשורת ("שופר") ממשלתי במדינה טוטאליטרית. שים לב שבכל התקיפות של ח"א, זה תמיד אבל תמיד נגמר באותו דיווח: הציונים שיגרו כמה טילים, כולם או כמעט כולם יורטו, לא נגרם נזק, חייל או שניים נפצעו קל. אם זה היה דיווח בודד אז מילא, אבל כשהניסוח הזה חוזר שוב ושוב ושוב כמו תקליט שבור - מי שבוחר להאמין לו, סובל מבעיה מאוד רצינית.

אני לא עיוור, אולי אני נאיבי, ובהחלט יש הרבה דברים שאני לא מבין. אבל לא אמרת שום דבר שיש בו כדי להראות שהדיווח של SANA הוא שקרי.

יש דווחים שחוזרים על עצמם? נכון. כי יש מעגל שחוזר על עצמו: פעילות איראנית בסוריה -- תקיפת צה"ל על מטרות טרור -- סורים מנסים ליירט את הטילים -- מטרות נפגעות ומדווח על נזק ונפגעים. כל עוד המעגל הזה חוזר על עצמו, גם הדיווחים יחזרו על עצמם. מה לא נראה לך, אני לא מבין.

"ציונים שיגרו כמה טילים, כולם או כמעט כולם יורטו" (-- סירפד). קודם כל אני אתקן אותך. לא "כולם או כמעט כולם" אלא חלקם. לא זכורה אפילו תקיפה אחת שהסורים דיווחו שיירטו את כל הטילים. ולכן:

סורים מדווחים שהם מצליחים ליירט חלק מהטילים. אין לסורים מערכות "פאנציר" ו"בוק" שיירוט טילים היא אחת התכונות הידועות היטב שלהן? אז מה הבעיה?

הסורים מדווחים על פצועיים קלים בודדים ולא נגרם נזק? בהידיעה שקישרתי נאמר במפורש:

a soldier was martyred and five others were wounded, in addition to material losses.

לסיכום, לא הבאת שום דבר ספציפי, שאפשר לקבוע לגביו אמת או שקר, פרט לדברים שהם בפרוש שקר (ראה פסקה אחת למעלה). אפילו לא קראת את הידיעה, כי לשיטתך היא שקרית אפריורי, גם אם אין בה ולא דבר אחד שיסתור את הודעת דו"ץ. ועל סמך כל זה אתה קורא לי עיוור... אז תרשה לי לא להסכים איתך.

ישן 20-02-2022, 14:47

בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "חובת ההוכחה היא על מי שטוען..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ariel_zuk
חובת ההוכחה היא על מי שטוען דבר.
סאנא טוענים שתמיד הם מיירטים ממש כמעט את כל הטילים חוץ מהאחרון שממש התמזל מזלינו שעבר אחרת הם בהחלט היו מראים לנו מה זה!
ולמרות זאת, הם אף פעם לא מראים את הטילים המיורטים, ולא שום הוכחה אחרת לכך שהיו בכלל יירוטים. תמיד כל מה שרואים זה פיצוצים והריסות.

ובכן, אם הם טוענים משהו, איפה ההוכחה שלהם?

קודם כל צריך להבדיל בין דעה פרטית של אדם להודעה רשמית של מדינה. לכל אזרח יש זכות להחזיק בדעה משלו. אם יש בישראל 6 מיליוני אזרחים, לכל אחד יכולה להיות דעה יחודית. מצד שני, למדינה יש רק "דעה" אחת שמוצגת בהודועות לתקשורת באופן רשמי. על סמך זה בלבד, לא ייתכן לדרוש שעמדה רשמית תוכיח את עצמה לכל אדם ואדם שדעתו האישית היא שונה. לכן חובת ההוכחה נופלת על אותו אדם שקורא "שקר" ולבסס את הטיעון שלו. בנוסף, הודעות רשמיות יש להן השלחות על מדיניות פנים וחוץ. מדינה נושאת אחריות על מה שהיא אומרת. מצד שני, לדעות פרטיות אין בד"כ השלחות או תוצאות - כל אחד יכול להביע את דעתו האישית בלי שום שיקול דעת או אחריות, בתנאי שאינו עובר על החוק.

מקרה אחר לגמרי הוא התנגשות בין מידע רשמי משגיע משני הצדדים. אבל זה לא רלוונטי כאן, כי, כמו שאמרתי כבר מספר פעמים, לא ראיתי שום סתירה עובדתית בין הדיווח הסורי להודעת דו"ץ. למעלה עשיתי שילוב של מה שידוע לי, על סמך הודעות רשמיות. ומה שאני מקבל זו תמונה קוהרנטית. אם הייתי מתעלם מהדיווח הסורי (או של דו"ץ, לצורך העניין), זה לא היה מתאפשר.

בתחום איסוף המודיעין קיים כלי מאוד חשוב שהוא מודועין על בסיס מקורות פתוחים. עיקרו הוא סריקת הודעות באמצעי תקשורת של הצד השני וסינון פרטים רלוונטיים. כמו בכל אנף אחר, קיימת סכנה של דיסאינפורמציה. ובכל מקרה של חשש צריך לבדוק כל פרט לגופו. ולא ייתכן לשלול את כל המידע כולו על בסיס אידאוליגי או בגלל שבעבר פורסם מידע שיקרי, כי זה שווה לביטול כולל של איסוף המודיעין על בסיס מקורות פתוחים.

וכיוון שחלק מהאנשים מתנהגים כאן באופן תמוה לגמרי ודי מזלזל: עוברים לפסים האישיים ומעלים האשמות על רקע אידאולוגי, אני הסביר את עצמי (גם שזה נראה לי דבר מיותר ביותר): לא העליתי עד כה בכלל טענות לגבי האם המידע שאני מביא הוא נכון או לא נכון, אמת או שקר. אם מה שבילבל הוא שקראתי להודעה סורית יותר אינפורמטיבית, אז הכוונה היא לכמות הפרטים הרלוונטיים המוזכרים בהודעה, יחסית לכמות הפרטים המוזכרים בהודעת דו"ץ. כמות הפרטים (אינפורמטיביות) ואיכותם (אמינות) -- אני מתייחס אליהם כשני דברים שונים לגמרי. למשל מקור אחד יכול להיות יותר אינפורמטיבי אבל פחות אמין, ומקור שני פחות אינפורמטיבי ויותר אמין. המידע שהוא בעליל אינו אמין - אני בכלל לא אתייחס אליו, כמובן. מה שהוא בגדר "סביר" - אני מתחשב בו בשלב הזה. ועל סמך הפרטים האלה אני מנסה לבנות תמונה כמה שיותר שלמה של המתרחש. בשום פנים ואופן אני לא טוען ולא טענתי שזאת היא תמונה מלאה ואמיתית, ובשום שלב לא טענתי שהודעה סורית היא אמיתית יותר. התמונה הזאת שאני מרכיב היא היפותזה, שמתבססת על מידע שמגיע ממקורות פתוחים. אחרי שההיפותזה הזאת תתגבש, אפשר יהיה לחקור אותה ואת השלחותיה. בכל שלב ושלב, שיתגלה מידע חדש (או ישן) שסותר את המידע שהתבססתי אליו - אם הוא סביר (כלומר מתבסס על העובדות כפי שהן ידועות), אני אתקן את ההיפותזה שלי בהתאם. אבל טענות שאינן עובדתיות אלא אידאולוגיות או מבוססות על השקפת עולם, לא משכנעות אותי בכלל. והתקפות אישיות רק גורמות לי להתעלם מאנשים כאלה, כי זהו סימן שאין ברצונם או ביכולתם לנהל דיון אינפורמטיבי וקונסטרוקטיבי.

לגבי יירוט טילים ע"י סורים. לא רציתי להיכנס לזה כי גם ככה הדיון זולג לו לכמה וכמה כיוונים שונים ומשונים שאינם קשורים אליו ישירות. אבל אני רואה שאנשים ממהרים לקפוץ למסכנות, אז אני ארחיב.

כפי שכבר עניתי למעלה: אני לא רואה סיבה עקרינית שמערכות נ"מ מודרניות, שיירוט הטילים, הפצצות וכד' היא אחת התכונות החשובות שלהן, לא יכלו ליירט טילים (או אמצעים אחרים). כל הסיבה שיש "פאנצירים" מסביב לסוללות נ"מ לטווח ארוך הוא להגן על אותן המערכות מחימוש מדוייק שמכוון נגדן. "בוק" נועד בין השאר להגן על כוחות המתמרנים מפני חימוש אוויר-קרקע, טילי שיוט וטקק"ים לטווח קצר. בערך אותו הדבר נכון גם לגבי מערכות "טור". אני מקווה שלא חידשתי כאן שום דבר.

ידוע לנו שיש לסורים מערכות "פאנציר" ו"בוק" (לגבי "טור" אני לא בטוח -- לרוסים בסוריה בטוח יש, אבל לגבי הסורים עצמם אני לא זוכר; נראה לי שגם כן אבל אולי אני טועה). ידוע לנו גם שבשנים האחרונות הרוסים שיכללו את מערך הנ"מ לטווח הקצר של הסורים. יעוד המערכות האלה היום הוא ברור: הגנה על ערים ומתקנים חשובים, ובכללם גם מערכות נ"מ לטווח ארוך (כלומר S-200 ו-S-300) ומכמ"י התרעה מוקדמת.

כמובן, צה"ל מודע היטב ליכולת הזאת. לכן אם יש צורך לפגוע במטרות שמוגנות במערכות נ"מ כאלה, הוא יכול לבחור לפעול בכמה דרכים שונות: ל"א, אמצעי הטעיה, ריווי ערוצי אש, השמדה פיזית. אלו הן האופציות הברורות שנמצאות על פני השטח. אני מניח שיש גם מספר אפשרויות אחרות, שאינן ידועות לי. מכל אלו, האפשרות הפשוטה והבטוחה ביותר היא ריווי ערוצי אש של מערכות נ"מ. מהזיכרון ובלי לבדוק (כי זה לא עקרוני) ל"בוק" למשל, יש ערוץ אחד או שניים, תלוי בגרסה, ו"לפאנציר" 2 (?) ערוצי אש. כלומר שיגור אמצעי הטעיה שמדמים טילים בנוסף לטילים עצמם, או שיגור של כמה טילים (בלי אמצעי הטעיה) בו זמנית, יגרום לריווי בערוצי האש, וההגנה האווירית לא תוכל ליירט את כל הטילים. המטרה הושגה, וכולם מרוצים: צה"ל השמיד תשתיות טרור או סיכל פעילות מסוכנת והסורים מדווחים שהצליחו ליירט חלק מהטילים, כדי שלאיראנים לא יהיו יותר מדי טענות.

האפשרויות האחרות שהזכרתי, כמו הפעלת ל"א או אמצעים מסווגים אולי לא נחשבים לכדאיים. אין צורך לגלות יותר מדי יכולות מבצעיות לסורים\איראנים\רוסים. השמדת מערך הנ"מ כוללת תגרור תגובה מדינית מצד רוסיה והספקת מערכות יותר מתקדמות או בכמויות יותר גדולות, או משהו אפילו יותר גרוע, מה שיקשה על הצה"ל להמשיך ולפעול בחופשיות יחסית בסוריה. לכן כשיש תקיפות בסוריה, הן מוגבלות בהיקף שלהן: כמה משגרים, מכ"ם פה ושם וכד', עם מספר מצומצם של הרוגים ונפגעים. כי המטרה של התקיפות היא לא לשבור סטטוס קוו ולהתחיל מלחמה עם סוריה, אלא לסכל פעילות של חיזבאללה והאיראנים. ההתקפות הגדולות, כשקורות, לא באות נגד צבא סוריה אלא נגד ספינות איראניות, מחסני נשק איראניים, מפקדים בחירים איראניים וכד'.

על סמך מה שאמרתי למעלה, אני לא מבין למה האפשרות של יירוט טילים ע"י סורים בכלל מוטלת בספק. אפשר להגיד שהיירוטים האלה אינם יעילים כי המטרות שהיו צריכות להיפגע נפגעות (כך נראה), ואף אחד, גם לא הסורים, לא טוען אחרת. או שאפשר להגיד שהם מיירטים פחות ממה שהם מדווחים -- ייתכן. אפשר להגיד שמה שהם מדווחים בתור יירוט טילים זהו למעשה יירוט של אצמעי הטעיה -- ייתכן מאוד. אבל לטעון שאין להם יכול כזאת בכלל -- לא ראיתי הוכחות שזה המצב. וחובת ההוכחה היא לא על הסורים, אלא על מי שטוען אחרת. הם פירסמו הודעה רשמית. גם צה"ל פירסם. האם צה"ל חייב להציג הוכחות? לא. יש הודעה רשמית. מי שמאמין או שלא מאמין -- צריך לבסס את זה על משהו. אני ביססתי את העמדה שלי (גם בלי שאני טעון שהיא בהחלט נכונה או אמיתית, אלא רק שהיא מבוססת על העובדות כפי שהן ידועות לי): א' - כי יש לסורים יכולת עקרונית כזאת, ב' - כי יירוט חלק מהטילים (או אמצעי הטעיה) הוא לא מה שחשוב, אלא השגת המטרות מבצעיות, ואין מי שחולק שהן הושגו, וג' - כי לא ראיתי הודעה רשמית מצה"ל שחולקת על זה שחלק מהטילים ייורטו.

לגבי מה מראים ומה לא מראים לנו: אני לא מכיר נוהל כזה שכל הודעה רשמית מחייבת הפצת צילומים והוכחות באמצעי תקשורת לציבור הרחב. לא בסוריה ולא בישראל ולא במדינה אחרת. הלוואי והיה נוהל כזה. אבל נראה לי זה היית אתה מי שאמר שדו"ץ מפרסם רק מה שהציבור צריך לדעת, ומכאן אני מסיק שהוא מתחשב בשיקולים שלו, ולא במשאלות לב של כל אדם ואדם. אני מניח שגם הסורים חושבים כך, במה שקשור להודעות שלהם. לכן אי-קיום הראייה כשלעצמו אינו מספיק כדי לקבוע שהיא שקרית.

ישן 16-02-2022, 19:34

בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=The_last_Apachi]אני..."

טוב, זמנים, גלים, ק"ק או א"ק, שיהיה. אין מספיק מידע, חוץ מסאנא שמשום מה אתה בוחר להאמין לה, אבל שיהיה.
ציטוט:
לא נאמר במפורש שצה"ל תקף את הסוללה ששיגרה את טיל S-200 שנפל בארץ. נאמר הותקפו מטרות נ"מ שירו לעבר מטוסים ישראלים. שים לב שגם הסוללות נ"מ וגם הטילים ששוגרו נגד מטוסי חיל האוויר הם בלשון ברבים. אני די בטוח שנפל רק טיל אחד בג'נין, ולכן לא ייתכן שהוא שוגר מסוללות, אלא רק מסוללה אחת וממשגר אחד. אני בטוח שגם הסוללות של S-200 שממוקמות בסביבות דמסק ירו טילים לעבר מטוסים ישראלים בעבר. ואחד מהם הושמד עצמית (למיטב הבנתי) איפשהו מעל הנגב, כזכור. שזה, אם מודדים מהסוללות בסביבות דמסק, בערך אותו מרחק של כ-300 ק"מ, שאני דיברתי עליו בהקשר לשיגור S-200 האחרון. לכן, גם אם נשמע מהודעת דו"ץ כאילו ההתקפה האחרונה הייתה נגד אותה הסוללה ששיגרה את הטיל, זהו פירוש ולא קביעה חד-משמעית, והדבר יכול גם להתפרש בצורה אחרת בלי שום בעייה.

נאמר שהושמד בין היתר מכ"ם:

קבל:

תנחש מה בדרך כלל נמצא בנקודה ההופכת לשחורה בתצ"ל ב- 09/02/2022
ועוד דבר, אתה שמאמין יותר לדיווחים הסוריים, ראית דיווח על פעילות נ"מ בחמה? להזכירך, היו דיווחים כמעט שוטפים ותיעוד רב מדמשק. היה לפחות דיווח יחיד מחמה?

ציטוט:
ובהמשך אתה מעלה נקודה מצויינת, אך לדעתי המסקנות שלך הן לא נכונות. לפחות כך יוצא לי מהחישובים שעסיתי באזרת Google Earth. יצא לי שכיסוי המרחב האווירי באיזור ביירות הוא הרבה יותר עדיף מהמסייאף, כמו שאתה קורה לסוללה הצפונית, מאשר מהסוללות סביב דמסק. בקיצור, הסיבה היא שרכס הרי הלבנון ונגד הלבנון חוצים את המפה מצפון לדרום, גם כי גובה שבו ממוקמת הסוללה הצפונית הוא כ-600 מטר יותר מהסוללות סביב דמסק. לכן, גם אם מתחשבים בעקמומיות של כדור הארץ, הכיסוי מהצפון הוא עדיף.

הנה תמונת מכ"ם תאורטית ממסייאף עבור אנטנה בגובה 40 מ'. אם לבחור נתיב מספיק טוב, B-52 יכול להסתובב באיזור דרום לבנון בלי שיתגלה על ידי המכ"ם במסייאף. אתה יודע מתי מטוס היפותטי יתגלה בלבנון? כאשר יעלה מעל גובה הרכס על מנת וגם אז, כנראה על ידי המערכות שנמצאות ממזרח לרכס.

ציטוט:
לגבי ה-10 ק"מ שהזכרת, זאת גובה יירוט מינימלית בשיגור לטווח של 240 ק"מ

יופי, עכשיו תוסיף לזה את ההפרעה הטופולוגית בדמות הרכס (ע"ע התמונה שהעלתי).

ציטוט:
בשביל מהגדם מלפני כמעט 50 שנה. לכן לא רלוונטי בכלל.

מזה אני אמור להבין את הדברים הבאים:
א. אתה יודע את הדגם הספציפי ששוגר. אנא, שתף אותנו.
ב. חוקי הפיזיקה לא חלים על דגם תאורטי יותר חדש.

אני מקווה שאתה מבין מה מכתיב את צורת גבול היירוט התחתון פה, נכון?

ציטוט:
שיגור שגורם למטרה לבצע תמרוני התחמקות נמרצים, תוך איבוד גובה ומהירות, הוא שיגור מוצלח. שיגור שגורם לביטול המשימה ע"י הצד השני הוא שיגור מוצלח. גם אם לא הייתה הפלה. לכן ההנחה שלך שירי יתבצע אך ורק כאשר תתאפשר הנעילה מרגע השיגור על לרגע הפגיעה היא מוטעת.

אח שלו, זה לא מה שאני אומר, אלא אופן הפעולה של המערכת הזאת. בטיל המתקדם ביותר - 5V28 ישנה אפשרות לשגר טרם הנעילה - עד 5 שניות, שזה בערך זמן עבודת הבוסטרים, אז, אם מכ"ם ההנחייה הקרקעי לא משדר פרמטרים של המטרה, הטיל מתחיל לחפש מקורות קורנים ובהעדרם יוזם השמדה עצמית.

ציטוט:
ואגב, אין לנו שום אינדיקציה שהמטרה של ההתקפה הראשונה הושגה. כי ישנם דיווחים סוריים על הנפגעים והנזקים, אבל לא נאמר האם הם באו כתוצאה מההתקפה הראשונה הוא השניה.

נכון, אבל אתה מעדיך לסמוך על SANA. שזה משום מה לא מפתיע יותר, למרות שזכרתי אותך מהעבר הרבה יותר לטובה.

ישן 18-02-2022, 15:06

בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "טוב, זמנים, גלים, ק"ק או א"ק,..."

ציטוט:
טוב, זמנים, גלים, ק"ק או א"ק, שיהיה. אין מספיק מידע, חוץ מסאנא שמשום מה אתה בוחר להאמין לה, אבל שיהיה.

אל תאמין - זה בסדר גמור. רק לא הבנתי מה לא נראה לך בעניין של טק"ק. אלא אם כן אתה סבור שחיל האוויר ממשיך לבצע תקיפות בסוריה מהמרחב האווירי הישראלי. עזוב את SANA -- תן לי סימן שהתקיפה השנייה בוצע לא ע"י טקק"ים אלא ע"י מטוסי חיל האוויר. ממקור ישראלי רשמי. ואם לא תוכל למצוא תקיפות כאלה שהתרחשו אחרי נפילת הטיל בנגב, אולי תחשוב למה לא מצאת. אולי חיל האוויר התחיל לשגר טילים מעל לבנון וים התיכון כדי שלא יפלו טילי S-200 על הראש שלנו? ואם כן, אז אולי גם לא ייתכן שהטיל של S-200 שוגר לעבר מטוס חיל האוויר מאיזור הדמשק, כי אם היה משוגר משם לא היה מגיעה לארץ, אלא נופל לו בים מערבה?

כן, בין היתר הושמד גם מכ"ם. זה נמצא בדיווח דו"ץ. האם אמרתי אחרת?

מי זה אורורה אינטל? אני יודע שזה לא דו"ץ. האם זהו גורם רשמי כלשהו?

ציטוט:
ועוד דבר, אתה שמאמין יותר לדיווחים הסוריים, ראית דיווח על פעילות נ"מ בחמה? להזכירך, היו דיווחים כמעט שוטפים ותיעוד רב מדמשק. היה לפחות דיווח יחיד מחמה?

למה אתה משקר? תראה לי איפה אני מאמין יותר לדיווחים הסוריים. עד שתראה לי, לא יהיה לי עוד מה להגיד לך.

ישן 09-02-2022, 13:04
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "נראה כמו ראדום של המיירט של..."

מאיפה הקביעה שזה 5V28? לא יכול להיות המיירט של ה S-300 שיש בסוריה? 5V55R או 48N6E או 9M96E או כל מה שיש להם..

הודעת דו"צ:
בעקבות שיגור טיל נגד מטוסים משטח סוריה לעבר שטח ישראל מוקדם יותר הלילה, צה"ל תקף מטרות טק"א בסוריה. בין המטרות שנתקפו: מכ"ם סורי וסוללות נ"מ ששיגרו טילים לעבר מטוסי חיל האוויר.
הטיל התפוצץ באוויר ובהיעדר צורך לא בוצע יירוט בפועל. הופעלה התרעה באזור השומרון ואום אל פאחם.
צה"ל ימשיך לשמור על הגנת שמי מדינת ישראל וביטחונה.
https://www.idf.il/%D7%9B%D7%AA%D7%...-%D7%A0-%D7%9E/

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:00

הדף נוצר ב 0.76 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר